تهران- ایرنا- کسب مدال نقره وزنه‌برداری المپیک در حضور بزرگان دسته فوق سنگین توسط علی داودی یک از ماندگارترین اتفاقات ورزشی سال ۱۴۰۰ بود مدالی که جوان اول این رشته آن را در سن ۲۲ سالگی کسب کرد.

به گزارش ایرنا، برگزاری المپیک توکیو در تابستان سال  ۱۴۰۰ موجب ثبت خاطرات شیرین زیادی برای ورزشکاران و دوستداران رشته های مختلف ورزشی در ایران شد. یکی از این رشته‌ها وزنه‌برداری بود که ایران با ۲ نماینده در بزرگترین تورنمنت ورزشی جهان حضور پیدا کرد. علی داودی در دسته به اضافه ۱۰۹ کیلوگرم و علی هاشمی در دسته ۱۰۹ کیلوگرم نمایندگان وزنه‌برداری ایران در المپیک توکیو بودند.

در این دوره از بازی‌ها هاشمی با وجود تلاش فراوان موفق به ثبت رکورد مجموع نشد اما داودی ۲۲ سال با درخشش در سرزمین آفتاب هیجان دسته فوق سنگین را به جامعه ایرانی تزریق کرد.

داودی که عنوان قهرمانی جوانان جهان را در کارنامه دارد با کسب عنوان قهرمانی آسیا در ازبکستان حضور خود را در توکیو مسجل شود. داودی در بین وزنه‌برداران ایرانی بالاترین امتیاز گزینشی المپیک را کسب کرد تا بدون اما و اگر خود را آماده سفر به دیار سامورایی‌ها کند. ملی‌پوش وزنه‌برداری ایران  با کسب سه هزار و ۷۱۶ امتیاز بعد از «لاشا تالاخادزه» در جایگاه دوم دسته به اضافه ۱۰۹ کیلوگرم قرار گرفت.

رقابت‌های دسته فوق سنگین در ۲ دهه گذشته برای ایرانیان هیجان ویژه‌ای داشت اما اتفاقات المپیک ۲۰۱۶ ریو برای بهداد سلیمی و قدرتنمایی تالاخادزه در این دسته موجب شده بود تا امید به کسب مدال توسط یکی از جوانترین اعضای کاروان ایران کمرنگ شود اما داودی جوان در سرزمین آفتاب ستاره کاروان ایران بود و توانست در حضور نامداران این دسته به نخستین سکوی المپیکی خود برسد. علی داودی در رقابت های دسته به اضافه ۱۰۹ کیلوگرم وزنه‌برداری در بازی‌های المپیک توکیو با مهار ۲۰۰ کیلوگرم در یک‌ضرب و ۲۴۱ کیلوگرم در دوضرب و ثبت مجموع ۴۴۱ کیلوگرم به مدال نقره رسید.

کسب مدال نقره توسط یکی از نخبگان وزنه‌برداری ایران و رسیدن این جوان به سکوی المپیک موجب شد تا کارشناسان ضمن تمجید از عملکرد وی در توکیو، اعلام کنند که قهرمان اسبق جوانان جهان به‌زودی عرصه را بر تالاخادزه نامدار تنگ خواهد کرد و وی دیگر مانند گذشته به‌راحتی در اندیشه گذر از رکوردهای موجود نیست.

داودی که اکنون جوان اول وزنه‌برداری ایران و امید نخست کشورمان برای تصاحب سکوی قهرمانی دسته فوق سنگین به شمار می‌رود پیش از این نیز توانسته بود در سال ۲۰۱۹  در چین و ۲۰۲۰ در ازبکستان موفق به کسب مدال طلا وزنه‌برداری قهرمانی آسیا شد.

داودی پس از کسب مدال نقره المپیک با حضور در ایرنا، در زمینه این موفقیت و برنامه خود برای ادامه زندگی قهرمانی فت:‌ این مدال آغاز راه قهرمانی است و با تمام وجود تلاشم می‌کنم که در المپیک ۲۰۲۴ پاریس نیز حضور داشته باشم. تکرار این موفقیت و ارتقا رکوردهایم هدف بعدی است. این مهم کار راحتی نیست زیرا با شرایط گزینشی‌ها، حضور در المپیک سخت‌تر از موفقیت در المپیک است. مدال المپیک کار من را سخت کرد. انتظارات را بالا برده و باید در در مسابقات آینده بهترم ظاهر شوم. همچنین از لحاظ رفتاری در معرض دید هستم و باید تلاش کنم که وارد حاشیه نشوم. البته یک اثر روحی و روانی خوب را نیز داشت  که اعتماد به نفس من را بالا برد زیرا من به سختی تلاش کردم و به این مدال رسیدم.

دارنده مدال نقره المپیک توکیو در رشته وزنه‌برداری این را هم  افزود: این تفکر در ورزش ما جا افتاده که هیچ وزنه‌برداری نمی‌تواند به تالاخادزه برسد اما من می‌گویم ما در گذشته استعدادهایی مانند حسین رضازاده و بهداد سلیمی‌ را داشتیم که در زمان خود بالاترین رکوردهای تاریخ را به نام جمهوری اسلامی ایران ثبت کردند. در تلاشم تا عنوان قویترین مرد وزنه‌برداری جهان را برای کشورمان پس بگیریم. به این خودباوری رسیدم که می‌شود به غول گرجستانی رسید. اگر حمایت شود من نیز می‌توانم ایران را بعد از سال ها به مدال طلای دسته فوق سنگین برسانم.

داودی که از وی به عنوان یکی از با اخلاق‌ترین ورزشکاران کشور یاد می‌شود بعد از کسب مدال نقره المپیک با هماهنگی کادر فنی در اردوهای تیم ملی حضور پیدا نکرد. وی در این زمینه گفت:‌ برای رسیدن به المپیک توکیو گزینشی های زیادی شرکت کردم و در اردو وزنه برداری بودم این خود موجب خستگی ذهنی و جسمی خواهد شد لذا با کسب اجازه از  «محمدحسین برخواه» سرمربی تیم ملی در این دوره از اردوی تیم ملی وزنه‌برداری حضور پیدا نکردم و همه تمرکزم بر روی طلای بازی‌های آسیایی ۲۰۲۲ هانگژو است. این مدال ارزشمند است زیرا یک مدال طلا در جایگاه کاروان ایران در بازی‌های آسیایی تاثیر بسیاری دارد.