به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از پایگاه خبری «ساوث کوریا نیوز» کرهجنوبی، شرکت انگلیسی شِل در گزارش چشمانداز خود از بازار گاز مایع جهان در سال جاری نوشت: صادرات LNG در سال ۲۰۲۱ و با وجود شماری از مسائل پیشبینی نشده در خصوص عدم دسترسی برای تحویل، با افزایش روبهرو بود. از آنجایی که آمریکا از سال گذشته برنامه خود برای افزایش سالانه ۲۴ میلیون تن صادرات گاز مایع را آغاز کرده، در سال جاری به بزرگترین صادرکننده گاز مایع جهان تبدیل خواهد شد.
در سال گذشته، آمریکا بعد از استرالیا و قطر، سومین صادرکننده گاز مایع بود.
براساس گزارش این شرکت، آمریکا به لطف افزایش تقاضا برای LNG توسط چین و کرهجنوبی صادرات خود را افزایش داده است. چین که بدنبال جایگزینی سوختهای آلاینده با منابع پاکتر است، در سال ۲۰۲۱ میزان واردات گاز مایع خود را ۱۲ میلیون تن افزایش داد و به ۷۹ میلوین تن رساند. این موضوع باعث شد تا چین با عبور از ژاپن به بزرگترین واردکننده گاز مایع در جهان تبدیل شود.
براساس این گزارش، چین قصد دارد تا سال ۲۰۶۰ به هدف «بدون کربن» دست پیدا کند و در سال ۲۰۲۱ قراردادهای بلندمدت برای واردات ۲۰ میلیون تن LNG را امضا کرد تا از این طریق بخشهای کلیدی انرژی خود را از زغالسنگ به گاز مایع تغییر دهد.
این شرکت اعلام کرد که تا سال ۲۰۴۰، تقاضای جهانی برای گاز مایع به ۷۰۰ میلیون تن خواهد رسید که ۹۰ درصد بیشتر از سال ۲۰۲۱ است. آسیا مهمترین بازار برای این گاز خواهد بود زیرا هم بدنبال جایگزینی منابع انرژی خود است و هم با معضل آلودگی هوا روبهروست.
وائل سوان مدیر بخش انرژیهای جدید شل در این خصوص گفت: همزمان با آنکه کشورها سیستمهای با کربن پایینتر را دنبال کرده و بدنبال اهداف بدون کربن هستند، تمرکز بر فرمهای گاز پاکتر به گاز مایع کمک خواهد کرد تا برای دهههای بعدی به منبع انرژی پایدار و قابل اعتمادی تبدیل شود.