به گزارش ایرنا، مهدی طاهری چهارشنبه در نشست خبری مطالب منتشر شده در زمینه تصمیم برای تخریب ۲۰۰ خانه تاریخی در شهر شیراز را نادرست خواند و گفت: تفسیر غلطی از طرح بازآفرینی به معنای تخریب صورت میگیرد و من تقاضا دارم که آدرس این ۲۰۰ خانه را نشان دهند، سندی ارائه دهند که امضای مسئولان برای تخریب این ۲۰۰ خانه وجود داشته باشند.
وی درباره طرح توسعه ۵۷ هکتاری اطراف حرم مطهر حضرت احمد بن موسی الکاظم شاهچراغ(ع) گفت: این طرح صرفا برای توسعه حرم نیست بلکه نام آن، طرح بازآفرینی بافتهای تاریخی و فرسوده اطراف این حرم است.
رئیس شورای شهر شیراز خاطرنشان کرد: اکنون حرم مطهر شاهچراغ (ع) فضای کافی در اختیار دارد و آنچه باید در این مرحله رخ دهد طرح بازآفرینی و احیای بافت تاریخی است.
طاهری با اشاره به ایجاد مرکز خرید در محدوده مابین حرم شاهچراغ (ع) و حرم حضرت سید علاءالدین حسین بن موسی الکاظم (ع) در دهه گذشته اظهار داشت: من نیز معترضم که در بین دو حرم پاساژ و مرکز خرید ایجاد و این تلقی شده که توسعه حرم، همین مدلی است.
پیش از این مباحثی درباره برنامه تخریب ۲۰۰ خانه تاریخی در شهر شیراز در رسانهها مطرح و با تکذیب مسئولان از جمله استاندار فارس همراه شده بود.
شیراز، یکی از محرومترین کلانشهرهای ایران است
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه کار زمین مانده در این شهر زیاد است،گفت: شیراز یکی از محرومترین کلانشهرهای ایران است که نباید رها شود و ضروری است که برای رفع عقبماندگیهای این شهر کار جهادی کرد.
طاهری با بیان اینکه سند بودجه یکی از مهمترین مصوبات شورا است، اظهارداشت: این مصوبه در واقع میثاقنامه بین نمایندگان مردم و شهرداری به عنوان دستگاه اجرایی است.
وی با اشاره به تحلیف شورای ششم در ۱۵ مردادماه ۱۴۰۰ گفت: بخشی از زمان شورا و انجام فعالیتها براساس سند بودجه شورای قبل بود و البته در این دوره یک متمم به لایحه بودجه قبل اضافه شد.
رئیس شورای شهر شیراز با بیان اینکه سند بودجه باید به تایید فرماندار و استاندار برسد و از این جهت انتظار میرفت که شهرداری با سرعت بیشتری عمل میکرد، افزود: این گلایه به شهرداری هست تا این سند زودتر آماده میشد چون نباید کار به جایی برسد که با جلسات فوقالعاده شورا تصویب بودجه انجام شود چون باید قبل از اسفندماه به تصویب میرسید.
طاهری با تاکید بر اینکه باید مکانیزم و ساختار تنظیم سند بودجه به گونهای باشد که سند بودجه در فرصت مناسب بررسی شود، بیان کرد: در نهایت بودجه سال آینده شهرداری شیراز و سازمانهای تابعه با مبلغ ۱۵ هزار و ۳۸۵ میلیارد تومان به تصویب رسید.
سیاستزدگی در کار نباشد
رئیس شورای شهر شیراز در پاسخ به سوالی در خصوص افزایش ایرادات فرمانداری به مصوبات شورا گفت: باید دیپلماسی بین دستگاهها و ارگانها فارغ از نگاههای سیاسی وجود داشته باشد و نمیتوان گفت که فردی سیاسی نیست اما نباید سیاستزدگی در کار باشد و باید منافع مردم را همیشه پیش روی خود قرار دهیم و این مسئله اولین اولویت باشد.
طاهری با بیان اینکه کماکان از فرمانداری تقاضا میکنم که همه نگاهها باید به سمت منافع مردم و شهر باشد، تصریح کرد: باید به گونهای تصمیمگیری شود که شائبه سیاسی کاری پیش نیاید هرچند ماههای اول هیچ ایرادی از فرمانداری نداشتیم اما در ماههای اخیر بیشتر شد و این ایرادات در مصوبات پایه درآمدی شهر در سال آینده بود که این ایرادات حساسیت اعضای شورا را برانگیخت.
وی تاکید کرد: در تصمیمگیریها باید منافع شهر اصل باشد و گرایشهای سیاسی نداشته باشیم.
رئیس شورای شهر شیراز در ادامه با بیان اینکه شهر شیراز کار برای انجام دادن زیاد دارد، گفت: این شهر علیرغم آنچه در یکی از محرومترین کلانشهرهای ایران است و نباید رها شود؛ باید برای رفع عقبماندگیهای شهر شیراز جهادی کار کرد.
وابستگی مدیریت شهری به بانکها کاهش یافته است
عضو دیگر شورای اسلامی شهر شیراز نیز در ادامه این نشست خبری با اشاره به اینکه مبلغ کل بودجه سال ۱۴۰۱، پانزده هزار ۳۸۵ میلیارد تومان است،گفت: این رقم در مقایسه با بودجه سال جاری حدود ۲ و نیم برابر رشد داشته است، اما شورای ششم یک متمم زده که عدد از ۶ هزار و ۶۰۰ آمده به بیش از ۹ هزار و ۲۷۴ میلیارد تومان که با این رقم ۶۰ درصد رشد دارد.
سید ابراهیم حسینی افزود: ۵ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بودجه سال آینده عوارض است، هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بابت مالیات های ملی و محلی است که سهم شهرداری ها مشخص است، علاوه بر این جدول درآمدی ۸۰۰ میلیارد تومان وام و هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت و همچنین حدود ۴ هزار میلیارد تومان نیز بابت فروش املاک پیش بینی شده است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر شیراز تصریح کرد: وابستگی به منابع بانکی در بودجه سال آینده کمتر شده است.
وی خاطرنشان کرد: ۲ هزار و ۴۴۰ میلیارد تومان نیز برای هزینه جاری شهرداری شیراز درنظر گرفته شده و مابقی آن نیز بودجه عمرانی است..
حسینی با طرح این سوال که چرا شهرداری اینقدر بدهکار است، گفت: طبق آخرین بررسی هایی که در دی ماه امسال انجام شده ۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بدهی قطعی شهرداری شیراز بوده است، اکنون نیز شهرداری هزار و دویست و ۲ میلیارد تومان از این بدهی را پرداخت می کنند.
وی ادامه داد: اینکه شهرداری ها بدهی داشته باشند امری طبیعی است و پیش بینی شده که میزان بدهی شهرداری شیراز در سال آینده به حدود ۲ هزار میلیارد تومان کاهش یابد.
وی تاکید کرد: شورای شیراز دو اولویت ویژه مانند محرومیت زدایی و سومین حرم اهل بیت(ع) دارد، برای محرومیت زدایی ۵۲۵ میلیارد تومان بودجه دارد، که ۳۰۰ میلیارد تومان با محوریت محله است، ۷۰۰ میلیارد تومان در مسیر اهداف سومین حرم در خصوص بافت فرسوده است، بودجه فرهنگی نیز نسبت به سال گذشته ۴ برابر و حدود ۶۰۰ میلیارد تومان است.