بجنورد- ایرنا- سرپرست اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی گفت: ارزیابی ثانویه بسته تحولی ارتقای سواد حرکتی برای افزایش مهارت های حرکتی، نشاط و اعتماد به نفس دانش آموزان ابتدایی استان از هفته جاری آغاز شده است.

ابوالقاسم اکبری روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه فرایند طرح تحولی ارتقای سواد حرکتی دانش آموزان که فقط برای مقطع ابتدایی است از اول آبان ماه و با ارزیابی اولیه در مدارس شهری آغاز شد؛ گفت: ارزیابی ثانویه این طرح نیز در ۲۴۹ مدرسه ابتدایی شهری با فعالیت ۲۰۴ معلم تربیت بدنی از هفته آتی آغاز و تا پایان اسفند ادامه خواهد داشت.

وی افزود: در این طرح ۲۴ برنامه تمرینی به صورت ویدئوی آموزشی در اختیار معلمان،  والدین و دانش آموزان در بستر شاد قرار داده شد تا دانش آموزان در منزل تمرینات را انجام دهند.
وی گفت: در پایان برنامه های تمرینی ارزیابی ثانویه انجام می شود تا با نتایج ارزیابی اولیه مقایسه شود.

سرپرست اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی گفت:  این طرح با همکاری مدیران، معاونان، آموزگاران تربیت بدنی، آموزگاران پایه و والدین انجام می شود.

اکبری گفت: سواد حرکتی مجموعه ای از توسعه مهارت‌های بنیادین حرکتی و ورزشی است که به کودکان جرات و اجازه می‌دهد با انگیزه و اعتماد به نفس در طیف وسیعی از فعالیت های بدنی شرکت کنند و توانایی تجزیه و تحلیل موقعیت و ارائه  عکس العمل مناسب در موقعیت های مختلف حرکتی فراهم می آورد و می تواند نشان و مسیر زندگی فعال و سالم را برای  آینده دانش آموزان تامین کند.

وی گفت: سواد حرکتی قابلیت جبران پذیری ندارد و در سن خاصی آموخته می‌شود و بر اساس نظر کارشناسان بهترین سن آموزش سواد حرکتی ۶ تا ۱۲ سالگی معرفی شده به همین دلیل آموزش و پرورش برای آموزش این سواد یک بسته آموزشی برای دانش آموزان مقطع ابتدایی تعریف کرده است.

وی با بیان اینکه سواد حرکتی یا جسمانی باعث عزت نفس بیشتر افراد برای یادگیری مهارت های ورزشی می‌شود گفت: افراد و کودکانی که سواد جسمانی پایینی داشته باشند توان یادگیری حرکت‌های پیچیده ورزشی را نخواهند داشت و ممکن است کمتر در فعالیت های ورزشی اوقات فراغت شرکت کنند. علاوه بر این، سواد حرکتی  پایین فراگیری آموزش‌های مربوط به ورزش‌ قهرمانی را با مشکل مواجه می کند. 

وی تاکید کرد: فراگیری سواد حرکتی نحوه تعامل با دیگران را به کودکان می‌آموزد.   

۱۸۶ هزار و ۵۶۵ دانش آموز خراسان شمالی در بیش از ۲ هزار باب آموزشگاه استان زیر نظر ۱۹ هزار نفر معلم تحصیل می کنند که از این تعداد ۱۰۷ هزار و ۱۰۰ دانش آموز در مقطع ابتدایی و مابقی متوسطه است.

 در مجموع ۴۸ درصد دانش آموزان استان را دختران تشکیل می دهند و ۳۸ درصد دانش آموزان در مناطق روستایی مشغول به تحصیل هستند.

براساس آخرین فهرست رنگ‌بندی کرونایی شهرها که از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام شد نقشه کرونایی خراسان شمالی یکدست قرمز پوش شد.