تهران-ایرنا- هفته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان با هدف بسط گسترش و تعمیق مناسبات و مبادلات فرهنگی و هنری کشورها و همچنین معرفی و اشاعه جلوه های غنی تاریخ ایران زمین برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، هیأت فرهنگی و هنری از جمهوری اسلامی ایران، امروز پنجشنبه به منظور برگزاری هفته فرهنگی ج.ا.ایران در لبنان وارد بیروت شد.

 محمد علی کیانی مدیر کل همکاری های فرهنگی،هنری و امور ایرانیان خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و سرپرست گروه فرهنگی و هنری در این باره به ایرنا، گفت: در این رویداد فرهنگی و هنری، هیاتی متشکل از ارکستر سمفونیک تهران و هنرمندانی در دیگر رشته های هنری حضور خواهند داشت و دکتر محمد مهدی تسخیری معاون بین الملل دانشگاه ادیان برای شرکت در نشست گفت و گوی ادیان و اعضای هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد در نشست ادبی این هیأت را همراهی خواهند کرد.

 محمد علی کیانی گفت: افتتاح رسمی این برنامه با عنوان روزهای فرهنگی فجر در بیروت و با حضور وزرای فرهنگ دو کشور در سالن رسالات بیروت در تاریخ ۸ اسفند خواهد بود.

کیانی ادامه داد: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ج.ا.ایران در این سفر قرار است با تنی چند از مسئولان عالی رتبه فرهنگی و رسانه ای لبنان، فرهیختگان، دانشگاهیان و فعالان عرصه فرهنگ  و ایرانیان  مقبم دیدار و با مقامات آن کشور پیرامون گسترش مناسبات فرهنگی دو کشور و اجرایی کردن مفاد توافقنامه فرهنگی ایران و لبنان  بحث و تبادل نظر کند. 

مدیر کل همکاری های فرهنگی،هنری و امور ایرانیان خارج از کشور افزود: گروه ارکستر سمفونیک  ایران نیز با ۵۰ نوازنده و هم خوان و به رهبری بردیا کیارس قرار است طی روزهای و دوشنبه و سه شنبه هفته جاری ، دو برنامه  در تالارهای بزرگ رسالات و یونسکو  برگزار کند.  برگزاری میزگردهایی با موضوع گفتگوی ادیان و نشست ادبی و نمایش فیلم‌های ایرانی  با حضور شخصیت های ایرانی و لبنانی از دیگر برنامه‌های هفته فرهنگی است.

کیانی گفت: برگزاری میزگردهایی با موضوع گفتگوی ادیان و نشست ادبی و نمایش فیلم‌های ایرانی  با حضور شخصیت های ایرانی و لبنانی از دیگر برنامه‌های هفته فرهنگی است.

 کیانی گفت: جامعه لبنان جامعه مدرن، تحصیلکرده است. تعداد قابل توجهی از ایرانیان مقیم در لبنان حضور دارند و این خود نشان از ارتباط بسیار موثر فرهنگی دو کشور است تاریخچه روابط فرهنگی بین دو کشور قدمتی طولانی دارد و  روابط فرهنگی بین دو کشور از نظر ساختاری و محتوایی از سطح بسیار خوبی برخوردار است.

امضای موافقتنامه فرهنگی بین دو کشور در بیست و پنج مهرماه ١٣٣٥منعقد و کماکان معتبر است  و موضوع اجرائی کردن مفاد تفاهم نامه  از اولویت های فرهنگی دو کشور است که در این روزهای  فرهنگی با مسئولین این کشور پیگیری خواهد شد.

مدیر کل همکاری‌های فرهنگی و هنری گفت: برگزاری هفته های فرهنگی بالاترین سطح روابط فرهنگی بسیار خوب دو کشور است که در عالی ترین سطح و  مقام فرهنگی به میزبانی کشور درخواست کننده  حضور  و برگزار خواهد شد. 

هفته فرهنگی شامل عرضه مجموعه ای از فعالیت های متنوع و گسترده فرهنگی، هنری و علمی است. که با حضور جمعی از هنرمندان و شخصیت های برگزیده فرهنگی و علمی  و هنری کشور به صورت سازمان یافته و در مدت معین با هدف بسط گسترش و تعمیق مناسبات و مبادلات فرهنگی و هنری معرفی و اشاعه جلوه های غنی فرهنگی و هنری تاریخی، ایرانی و اسلامی در سایر کشور ها از سوی اداره کل همکاری های فرهنگی و هنری و امور ایرانیان  خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی هماهنگ و برگزار می شود.

در این هفته های فرهنگی، نشست ها و گفتگوی ادیان و گفتگوهای فرهنگی و هنری ، گفتگوهای علمی و دانشگاهی در کنار گفتگو در حوزه ارتباطات فرهنگی بین المللی زنان و گفتگوی های ادبی و شعری با همتایان و هم صنف های خودشان برگزار می شود.

برگزاری کارگاه های آموزشی فرهنگی و هنری و دوره های دانش افزایی  و توانمند سازی زنان  و مشاغل خانگی هنری از دیگر برنامه های این سفر است.