مشهد-ایرنا- فعالان اقتصادی بخش خصوصی شهر لاهور پاکستان و استان خراسان رضوی در نشستی مشترک در محل اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی خراسان رضوی نسبت به توسعه روابط اقتصادی دوجانبه اعلام همکاری و آمادگی کردند.

به گزارش ایرنا، عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی خراسان رضوی عصر پنجشنبه در این نشست مشترک گفت: ایران و پاکستان به عنوان دو کشور همسایه، قرابت فرهنگی و تاریخی دیرینه‌ای دارند و همین امر نیز به روابط پایدار و نزدیک دو ملت منتج شده است وبا توجه به این سابقه، به رونق و بهبود روابط اقتصادی دو ایران و پاکستان بسیار خوش‌بین هستیم.

محمدرضا توکلی زاده با بیان اینکه مذاکرات میان بازرگانان ایران و پاکستان می‌تواند زمینه‌ساز گسترش مراودات تجاری میان دو طرف و رونق فعالیت‌های اقتصادی شود اظهار امیدواری کرد که حضور هیات تجاری اتاق بازرگانی لاهور در ایران، زمینه‌ساز توسعه روابط دو کشور و تقویت تعاملات تجاری بخش خصوصی ایران و پاکستان شود.

وی با اظهار خرسندی نسبت به تداوم نشستهای مشترک بین فعالان بخش خصوصی پاکستان و خراسان رضوی تاکید کرد: بخش خصوصی دو کشور باید نسبت به بهبود رویه های اقتصادی و تجاری میان دو کشور و اهمیت توسعه روابط طرفین، مطالبه گری کند. 

توکلی زاده ادامه داد: پارلمان بخش خصوصی در ایران، می‌کوشد تا نقش خود را در توسعه روابط تجاری با کشورهای همسایه به شایستگی ایفا نماید و امیدوار است که تلاش مذکور به دستاوردهای ارزشمندی برای اقتصاد ایران و همسایگانش، منتج شود. 

رئیس اتاق بازرگانی لاهور پاکستان نیز در این نشست با اظهار خرسندی نسبت به گسترش روابط ایران و پاکستان گفت: باور داریم که فعالان بخش خصوصی می توانند سهم به مراتب بزرگی در توسعه روابط اقتصادی دو کشور ایفا کنند.

میان نعمان کبیر با بیان اینکه اتاق بازرگانی لاهور با قدمتی ۱۰۰ ساله و با وجود حدود دو هزار عضو، بخشی از هویت اقتصادی پاکستان به شمار می آید، افزود: دو کشور همسایه ایران و پاکستان، دارای مشترکات فرهنگی و اعتقادی فراوانی هستند و همین موضوع نیز آنها را به یکدیگر پیوند داده، البته روابط اقتصادی دو کشور، به قواره این ظرفیتهای فرهنگی و تعاملی توسعه نیافته است.

وی اظهار داشت: بخشی از مشکلات موجود از فقدان یک کانال تجاری کارآمد میان دو کشور نتیجه می گیرد اما چالش عمده در این سال‌ها، تحریم‌هایی بوده که روابط دو کشور را با محدودیت مواجه کرده است.

رییس اتاق بازرگانی لاهور ضمن تقبیح تحریم ها علیه ایران اظهار امیدواری کرد: در آینده نزدیک رونق روابط اقتصادی این دو کشور همسایه دوباره از سر گیرد و باور داریم که شکل‌گیری روابط اقتصادی میان بخش خصوصی به مراتب سهل‌تر از تعاملات پیچیده و زمان‌بر بین دو دولت است.

رئیس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان نیز در این نشست گفت: پاکستان کشوری مسلمان و هم‌مرز با ایران است که با توجه با قرابت‌های فرهنگی، می‌توان روابط گسترده‌ای میان دو کشور در ابعاد تجاری،فرهنگی و اقتصادی برقرار کرد.

مجید محمدنژاد اظهار داشت: سطح ارتباطات و تعاملات اقتصادی میان دو کشور، با توجه به ظرفیت‌های تجاری ایران و پاکستان در وضعیت قابل قبولی به سر نمی‌برد و امیدواریم که با انجام مذاکرات مستمر و گسترش رفت‌وآمد فعالان اقتصادی دوکشور، شاهد استفاده حداکثری از ظرفیت‌های تجاری ایران و پاکستان باشیم. خراسان‌رضوی نیز با مرکزیت مشهد یکی از قطب‌های اقتصادی کشور به شمار می آید که می‌تواند نقطه اتصالی عظیم در منطقه و در شرق کشور با پاکستان باشد.

مدیرکل دفتر جذب سرمایه‌گذاری استانداری خراسان‌رضوی نیز در این نشست گفت: خراسان‌رضوی ظرفیت‌های فراوانی برای سرمایه‌گذاری فعالان اقتصادی پاکستان دارد، قبل از شیوع ویروس بیماری کرونا، سالانه ۳۵میلیون زائر و گردشگر وارد خراسان رضوی می‌شدند که این امر زمینه‌ساز توسعه ابعاد اقتصادی این استان بوده و تداوم آن موجب افزایش و رونق تبادلات تجاری با کشور دوست و همسایه پاکستان خواهد شد. 

مهدی تقوایی یکی از مزیت‌های توسعه روابط اقتصادی را سهولت رفت و آمد به کشورهای مبدا و مقصد تجارت برای تجار دانست و گفت: درحال حاضر شرایط خوبی برای رفت و آمد بازرگانان پاکستانی به ایران مهیا شده و میان برخی از شهرهای ایران و پاکستان نیز پروازهای مستقیمی برقرار شده است، سطح تعاملات تجاری میان ایران و پاکستان رضایت‌بخش نیست زیرا ظرفیت فعالیت‌های دو طرف بسیار فراتر از وضعیت کنونی است. 

مدیرکل دفتر جذب سرمایه‌گذاری استانداری خراسان‌رضوی ادامه داد: تجربه‌های حاصل روابط ایران با لاهور ناشی از رویدادهای اقتصادی مطلوبی است که موجب تغییرات عمده و گوناگون در دو کشور خواهد شد، اتاق بازرگانی نیز نقش پررنگ و حائز اهمیتی در توسعه روابط دو کشور و در مجموع توسعه روابط با همسایگان دارد.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی و عضو هیات مدیره انجمن شرکت های بین المللی حمل و نقل خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: بخش زیادی از روابط تجاری این استان با پاکستان از مرز میرجاوه و تفتان انجام می گیرد، بسیاری از هزینه‌ها و توقف‌هایی که در چهارچوب تعاملات و توافقات تجاری در مرزها انجام می شود، اگر توسط دو بخش خصوصی در ایران و پاکستان تحت پیگیری قرار بگیرد، شاهد تقلیل هزینه‌ها،کرایه‌های حمل و کاهش زمان معطلی ناوگان تجاری در دو سوی مرز خواهیم بود.

محمود امتی افزود: بخشی از هزینه‌هایی که درحال حاضر به بخش تجاری دو کشور تحمیل می‌شود به واسطه توقف ناوگان تجاری در مرز است که این مهم باعث افزایش کرایه‌ها نیز شده ‌است، چنانچه روند صدور ویزا برای رانندگان ایرانی که در مسیر پاکستان تردد می‌کند، تسهیل و تسریع شود، این مشکل حل خواهد شد.

وی اظهار داشت: همچنین افزایش ساعت کاری در مرز دو کشور، می تواند روند خروج و تردد ناوگان حمل و نقل را سرعت ببخشد، پیش از این تجار پاکستانی برای سوخت LPG اعتباری اقدام می کردند اما در حال حاضر روند تغییر کرده و همین خود تاخیری را رقم می زند. درخواست ما بازگشت به همان روال قبل است تا این مسئله به تاخیر تردد در مرز، منتج نشود. 

در ادامه این نشست جمعی از فعالان اقتصادی دو کشور، در خصوص توانمندی های صنعت و کسب و کار خود توضیحاتی را ارائه کردند و بر ارتقای تعاملات دو کشور، تاکید کردند. پس از این نشست، نشستهای دو نفره میان فعالان اقتصادی بخش های مختلف خراسان رضوی و لاهور پاکستان برگزار شد و هر کدام از آنان به تشریح ظرفیت ها و توانمندی ها و نیازهای تولیدی و تجاری خود پرداختند.