"ابراهیم جلیلی" روز جمعه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: این مسابقه در عمارت مصدقی واقع در موزه لطفعلیان با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی برگزار میشود.
وی با بیان اینکه این مسابقه در قالب برنامه "نوروزگاه" برگزار خواهد شد، افزود: هر سال همزمان با فرا رسیدن نوروز باستانی جشن نوروزگاه در استانها و شهرهای سراسر کشور از جمله موزهها و محوطههای باستانی و تاریخی و پایگاههای میراث فرهنگی برگزار میشود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر خاطرنشان کرد: برنامههای نوروز در قالب "نوروزگاه" چند سالی است در این شهرستان با استقبال مسافران نوروزی، گردشگران و بازدیدکنندگان مواجه شده و ایام عید نوروز را با رنگ و بویی از سنتهای کهن و اصیل پیشینیان در آمیخته است.
جلیلی با بیان اینکه آیین سنتی نوروز در سازمان جهانی با محوریت ایران و مشارکت ۱۲ کشور دیگر در قالب "نوروزگاه" به ثبت رسیده است، ادامه داد: سبزه آرایی، چیدمان سفره هفتسین، پخت شیرینیها و آشهای محلی، بازیهای بومی و محلی، اجرای موسیقی سنتی و محلی در قالب این آئین اجرا میشود.
وی اظهار داشت: ۲ سال است که به دلیل شیوع ویروس کرونا این برنامهها اجرا نمیشود که امسال در تلاش هستیم در صورت اخذ مجوز ستاد مدیریت کرونا در این شهرستان، با رعایت دستورالعملهای بهداشتی، این مسابقه را در موزه لطفعلیان همزمان با هفتم و هشتم نوروز برگزار کنیم.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر افزود: به منظور استقبال هر چه بیشتر شهروندان در این مسابقه، اطلاعرسانی در قالب نصب بنر در سطح شهر و فضای مجازی انجام شده تا علاقهمندان فرصت کاشت سبزه، پخت شیرینی و چیدمان سفره را داشته باشند.
جلیلی یادآور شد: در نهایت از سه نفر برگزیده در زمینه بهترین سبزهآرایی، چیدمان هفتسین و پخت شیرینی خانگی تجلیل به عمل میآید.
وی با بیان اینکه این شهرستان آماده بازدید گردشگران و مسافران نوروزی از اماکن تاریخی و جاذبههای توریستی و گردشگری است، اظهار داشت: در این زمینه تابع دستورالعمل ستاد مدیریت کرونا هستیم.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر با بیان اینکه موزه لطفعلیان بیشترین حجم بازدیدکنندگان نوروزی را دارد، افزود: در صورت تغییر رنگ کرونایی شهرستان و تایید ستاد مدیریت کرونا، تلاش میکنیم زمینه را برای بازدید مسافران و علاقه مندان از موزه تاریخی لطفعلیان فراهم کنیم.
به گزارش ایرنا؛ بیش از ۳۴۰ اثر و بنای تاریخی و جاذبه طبیعی در شهرستان ملایر شناسایی شده که تاکنون بیش از ۲۰۰ اثر آن در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.