تهران- ایرنا- سران بسیاری از کشورهای جهان هفته آینده با مشارکت در اجلاس جهانی مبارزه با پلاستیک در نایروبی پایتخت کنیا گردهم می آیند تا راههای مقابله با پیامدهای ناشی از زباله های پلاستیکی بر محیط زیست را بررسی کنند.

به گزارش ایرنا به نقل از نشریه گاردین، سران و مقامات بسیاری از کشورهای جهان از ۲۸ فوریه تا دوم مارس ( ۹ تا ۱۱ اسفند) در همایشی بصورت آنلاین در نایروبی راههای مقابله با پیامدهای زباله های پلاستیکی بر محیط زیست را بررسی می کنند و تلاش خواهند کرد به اولین معاهده جهانی در این زمینه دست یابند.

"اینگر اندرسن" مدیر برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد در این خصوص گفت: توافق حاصل در این گردهمایی می تواند مهمترین پیمان چند جانبه از زمان توافق آب و هوایی پاریس در سال ۲۰۱۵ باشد.

 وی افزود، مردم جهان بشدت از روند رو به رشد زباله های پلاستیکی نگران هستند.

هدف اصلی پنجمین مجمع محیط زیست سازمان ملل که در نایروبی برگزار می شود، دستیابی به شرایط کلی برای یک توافق جهانی در مورد مبارزه جدی با آلودگی پلاستیکی است.

بنابراین گزارش فقط ۹ درصد زباله ها ی پلاستیکی بازیافت می شوند و بقیه وارد زنجیره غذایی شده و به حیوانات، محیط زیست و در نهایت به انسان آسیب وارد می کنند.

آندرسن در آستانه برگزاری این گردهمایی گفت، جهان با نگرانی و همچنین با امید نظاره گر این اجلاس خواهد بود؛ زیرا برای اولین بار در تاریخ ، شاهد حرکت جهانی برای مقابله با طاعون آلودگی پلاستیکی هستیم.

وی افزود: از دهه ۱۹۵۰ تا کنون، حدود ۹ میلیارد تن پلاستیک تولید شده که ۷ میلیارد تن از آن بصورت زباله درآمده است. این ضایعات ناپدید نمی شوند و حجم زیادی ازآنها بازیافت نمی شوند.

براساس گزارش سازمان ملل، چنانچه تولید و استفاده از مواد پلاستیکی براساس معاهده ای محدود نشود، آلودگی پلاستیکی اقیانوس ها تا سال ۲۰۵۰ میلادی چهار برابر خواهد شد و آسیب های محیط زیستی گسترده ای برای جهان به دنبال خواهد داشت.