کرمانشاه - ایرنا - رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه با بیان اینکه در ۱۱ ماه سپری شده از سال جاری هشت هزار و ۷۵۵ رأی مجازات جایگزین حبس در استان صادر شده است، گفت: این نوع مجازات‌ها نقش موثری در کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها و استفاده بهینه از توان و ظرفیت زندانی‌ها برای خدمات رسانی به جامعه داشته است.

به گزارش ایرنا؛ «پرویز توسلی‌زاده» روز شنبه با اشاره به تأکیدات رئیس قوه قضاییه در راستای صدور احکام جایگزین حبس اظهار کرد: مجازات‌های جایگزین حبس بر اساس قانون مجازات اسلامی شامل دوره مراقبت، خدمات عمومی رایگان، جزای نقدی روزانه و محرومیت از حقوق اجتماعی است.

وی با بیان اینکه این آرا برای کسانی صادر می‌شود که جرایم سبک مرتکب شده اند، افزود: مجازات حبس، آسیب‌های فراوانی به همراه دارد که یکی از مهمترین آن‌ها آسیب به اعضای خانواده و بعد شخص زندانی است، از این رو تمام تلاش خود را در دادگستری کرمانشاه بکار می‌گیریم تا با استفاده از ظرفیت‌های قانونی، در صدور آرا از مجازات جایگزین حبس بهره گیریم.

کسب رتبه ۴ کشوری در سند تحول قضائی توسط دادگستری استان

رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه در ادامه سخنانش گفت: بر اساس گزارش معاونت راهبردی قوه قضائیه و در اجرای مبحث دوم از فصل سوم سند تحول قضائی، با عنایت به اهمیت نظارت بر روند اجرای سیاست‌ها و برنامه‌های توسعه‌ای و تحولی قوه قضائیه، دادگستری کل استان کرمانشاه توانست «در ارزیابی و تحلیل نظام‌مند آمار عملکرد دادگستری‌های سراسر کشور»، رتبه ۴ کشوری در بازه زمانی دی ماه ۱۳۹۹ تا دی ماه ۱۴۰۰ را کسب نماید.

توسلی‌زاده با تبریک به مجموعه قضائی استان کرمانشاه و تقدیر از خدمات و زحمات همه قضات و کارکنان افزود: این موفقیت در حالی به دست آمده است که دادگستری استان کرمانشاه در پایان تیرماه ۱۳۹۸ در رتبه ۲۱ کشوری بوده است.

وی گفت: با برنامه ریزی صورت گرفته در چارچوب سند تحول قضائی در گام اول، در مهرماه ۱۳۹۹ رتبه دادگستری استان کرمانشاه از رتبه ۲۱ به  رتبه ۱۵ کشوری ارتقاء یافت.

رئیس کل دادگستری اضافه کرد تا پایان مهر ماه ۱۴۰۰ رتبه استان کرمانشاه با ارتقاء سه پله ای به رتبه ۱۲ کشوری رسید.

توسلی زاده تصریح کرد: خوشبختانه با تلاش فراوان و بر اساس برنامه های مدون و اعلام شده به همه مجموعه قضائی استان در چارچوب سند تحول قضائی از جمله  تشکیل کمیته های ده گانه سند تحول قضایی، آموزش مستمر  قضات و کارمندان دادگستری استان، نظارت و بازدید میدانی دوره ای و مستمر از همه حوزه ها و واحدهای قضایی استان، فراهم نمودن تمام زیرساخت‌های لازم و البته همراهی و همدلی کارکنان اعم از قاضی و کارمند، در ابتدای دی ماه ۱۴۰۰ توانستیم ضمن ارتقاء هشت پله ای به رتبه چهارم کشوری دست پیدا کنیم.

براساس این گزارش، این رتبه بندی بر مبنای شاخص هایی همانند: «عملکرد بر پایه ورودی»، «عملکرد بر پایه شعب فعال»، «وضعیت پرونده های معوق»، «وضعیت اتقان آراء»، «وضعیت صلح و سازش» و «وضعیت زمان رسیدگی» صورت گرفته که دادگستری کل استان کرمانشاه که در سال ۱۳۹۸ حائز رتبه ۲۱ کشوری بود  در دی ماه ۱۴۰۰ توانست در میان ۳۱ استان کشور، رتبه چهارم را بدست آورد.