به گزارش خبرنگار ایرنا با افزایش غیرمترقبه دمای هوا در خوزستان، برخی از ساکنان شهرهای اهواز ، دشت آزادگان، حمیدیه ، آبادان و خرمشهر بساط وسایل گرمایشی را جمع کردند و به استفاده از پنکه و کولرهای گازی روی آوردند.
بر اساس اعلام هواشناسی خوزستان، دمای اهواز امروز شنبه به ۲۹.۵ و حداقل آن به ۱۵.۲ درجه سانتیگراد خواهد رسید که نشانه دهنده گرمای زودرس در این شهر است.
حداکثر دمای هوا در شهرهای آبادان، خرمشهر ، ماهشهر و شادگان امروز شنبه از ۳۰ درجه سانتیگراد بالای صفر نیز فراتر خواهد رفت.
برخی از کارکنان ادارههای دولتی خوزستان ظهر روز شنبه به دلیل بالارفتن دما ناچار شدند کولرهای گازی را بدون اینکه سرویس سالانه شوند، روشن کنند.
برخی هتلها ، مدارس ، اصناف ، مساجد و آموزشگاههای خصوصی نیز استفاده از کولر گازی را شروع کرده و بخاری ها را از رده خارج کردند.برخی شهروندان خوزستانی در روزهای اخیر به دلیل افزایش هوا به استفاده از البسه تابستانی روی آوردهاند.
بنابر برنامه تعریف شده شرکت توزیع نیروی برق خوزستان ماههای آذر ، بهمن و اسفند در خوزستان جزو ماههای سرد سال و ۹ ماه نخست سال در ردیف ماههای گرم سال محسوب میشود.
شرکت توزیع نیروی برق اهواز پیش تر از شهروندان خواسته بود با توجه به تغییرات اعمال شده در نرخ میزان برق مصرفی که از اول بهمن شروع شده از بخاری برقی استفاده نکنند تا الگوی مصرف ماهانه آنان از ۲۰۰ کیلووات عبور نکند.
این شرکت از شهروندان که وسایل گرمایشی را به دلیل افزایش دمای هوای به کناری نهاده، خواسته از وسایل سرمایشی تا پایان اسفند استفاده نکنند تا با قبض غیرمتعارف رو به رو نشوند.
افزایش دمای هوا در این موقع از سال که رطوبت خاک به سرعت از دسترس خارج می شود و گیاه با تنش رو به رو میکند، رویداد خوبی برای کشاورزان استان که امسال با خشکسالی رو به رو هستند نیست.
در این میان نگرانی کشاورزان دیم کار از گرمای زودرس بیشتر است چرا که از دست رفتن رطوبت خاک مساوی با از دست رفتن محصول خواهد بود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به نگرانی کشاورزان از گرمای زودرس به خبرنگار ایرنا گفت:اسفند، فصل رویش و جوانه زنی گندم، کلزا و جو است و کمبود باران و افزایش دما برای محصولاتی نظیر گندم می تواند به کاهش تولید در واحد سطح منجر شود.
تورج نوروزی افزود:افزایش دما برای محصولات دیم خوزستان که حدود ۱۶۷هزار هکتار هستند خطرناک تر بوده و نبود بارش موثر میتواند نگرانی کشاورزان را دو چندان کند.
گرمای زودرس برای عشایر کوچ رو هشت خوزستان که در مناطق گرمسیری استان مستقر هستند میتواند زمان کوچ به مناطق ییلاقی را به جلو اندازد و مشکلاتی برای آن مناطق به وجود آورد.
زمان کوچ عشایر به مناطق ییلاقی ارتباط مستقیم با میزان درجه حرارت دارد و تابع زمان و روز مشخصی نیست ولی پیش افتادن کوچ ییلاقی عشایر فشار را بر مراتع مناطق بالادست افزایش داده و صدمه زیادی به آنان وارد میکند.
اداره کل هواشناسی خوزستان در روزهای پیش رو پایداری هوا و افزایش نسبی دما را در بیشتر مناطق استان پیشبینی کرده است.
گرمای زودرس در هفتههای پایانی سال در خوزستان سابقه دارد ولی امسال با توجه به خشکسالی نمود بیشتری دارد.
تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۴
اهواز - ایرنا - گرمای زودرس در بسیاری از مناطق جنوبی ، غربی و مرکزی خوزستان مردم را به استفاده از وسایل سرمایشی سوق داد.