تهران - ایرنا - نخست وزیر لبنان گفت که این کشور بخشی از جهان عرب بوده و خواهد بود و از هرگونه اختلاف عربی دوری می‌کند.

به گزارش ایرنا به نقل از رسانه‌های لبنان، «نجیب میقاتی» امروز (شنبه) در دیدار با «احمد ابولغیط» دبیر کل اتحادیه عرب که در بیروت برگزار شد، افزود: ما سیاست دوری از هرگونه مناقشه عربی را در پیش گرفته‌ایم زیرا بازنده در هر منازعه یا درگیری، جهان عرب است. 

وی افزود: لبنان بحرانی بی‌سابقه را تجربه می‌کند و دولت این کشور با اتکا به حمایت برادران عرب و دوستان خود در جهان، با تمام امکانات در تلاش برای حل آن است. 

نخست وزیر لبنان ادامه داد: ما از برادران عرب خود انتظار داریم که واقعیت لبنان را به خوبی درک کنند و در کنار ما بایستند تا این کشور از خطرات در امان بماند و به ما کمک کنند تا باری را که بیش از توان ماست بر دوش بگیریم. 

بر اساس این گزارش، «احمد ابوالغیط» که برای دریافت جایزه بهترین پایان نامه‌های عربی در علوم حقوقی و قضایی به بیروت سفر کرده است نیز این شهر را چراغ دانش توصیف کرد و افزود: لبنان از هر تلاش و فعالیتی که موجب تقویت و پیشرفت کارهای مشترک اعراب می‌شود، فروگذار نبوده است.  

بحران دیپلماتیک بین عربستان سعودی و لبنان پس از اظهارات «جورج قرداحی» وزیر اطلاع‌ رسانی وقت لبنان به وجود آمد که در آن گفته بود «حوثی‌ها» (انصارالله یمن) در مقابله با چهره متجاوز خارجی عربستان سعودی و امارات در حال «دفاع از خود» هستند.  

پس از این اظهارات ریاض سفیر خود در بیروت را احضار کرد و از سفیر لبنان خواست که ریاض را ترک و تمام واردات لبنان به عربستان را متوقف کند.  

بحرین و کویت در همبستگی با ریاض دست به اقدامی مشابه زدند و امارات دیپلمات‌های خود را از بیروت خارج کرد و تصمیم گرفت از سفر شهروندان خود به لبنان جلوگیری کند و مقامات کویت نیز بعداً تصمیم گرفتند در اعطای ویزا به لبنانی‌ها سخت گیری کنند.  

قرداحی در دی ماه گذشته در تلاش برای مهار بحران به وجود آمده استعفای خود را ارائه کرد و «امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه اعلام کرد که پاریس و ریاض برای از سرگیری روابط دیپلماتیک با لبنان به طور کامل به توافق رسیده‌اند.  

این بحران فروپاشی اقتصادی در لبنان که با بحران مالی روبرو است و بانک جهانی گفته است که یکی از بدترین بحران‌های خود را پشت سر می‌گذراند را تشدید کرد.  

تخمین زده می‌شود که بیش از ۳۰۰ هزار لبنانی در کشورهای حاشیه خلیج فارس زندگی می‌کنند و شریان حیاتی برای کشورشان به شمار می‌روند.

ابتکارات کویت برای حل این بحران نیز کار ساز نشده است و نتوانسته یخ‌های روابط بین بیروت و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس که حدود چهار ماه پیش بین آن‌ها به وجود آمده است را آب کند. 

در پی این بحریان در ۲۹ اکتبر گذشته، ریاض سفیر خود در بیروت را فراخواند و از سفیر لبنان خواست که این کشور را ترک کند و متعاقب آن امارات، بحرین، کویت نیز سفرای خود از بیروت را فراخواندند.