بجنورد- ایرنا- سرپرست امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: ۳۳۹ واحد تولیدی گلخانه در این استان وجود دارد که این تولید کنندگان امسال ۲۰۰ میلیارد تومان درآمد کسب کردند.

محمد عفتی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: درآمد گلخانه داران استان سالانه حدود یک دهم کل محصولات باغی استان است.

وی افزود: در گلخانه های استان سالانه ۱۷ تا ۲۰ هزار تن انواع محصول در فصل و خارج از فصل تولید می شود که ظرفیت و پتانسیل خوبی برای افزایش تولیدات بخش کشاورزی است.

وی اظهار داشت: علاوه بر تولیدات انواع میوه و سبزی سالانه در این استان یک میلیون و ۶۰۰ هزار شاخه گل نیز تولید می شود که در این خطه چهار هکتار فضای گلخانه ای به کشت گل و گیاه زینتی و گلدان اختصاص یافته است.

عفتی با بیان اینکه کشت گلخانه ای بهترین جایگزین کشت در فضاهای باز است افزود: برای رهایی از مشکلات خشکسالی، کم آبی، فرار از سرما و افزایش تولید باید به سمت ایجاد گلخانه ها برویم که روند نیز در سال های اخیر مناسب بوده است.

وی اظهار داشت: برنامه ریزی کرده ایم که امسال ۲۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان را به زیر کشت فضای بسته گلخانه ببریم که انتظار داریم این میزان تحقق یابد.

سرپرست امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: امسال برای ۴۶ واحد تولیدی در سطح پنح هکتار به میزان ۵۵ میلیارد تومان برای دریافت تسهیلات به بانک ها معرفی کردیم که امیدا وار هستیم به مرحله بهره برداری برسد.

عفتی کمبود نقدینگی گلخانه داران را از مشکلات فعالان در این حوزه دانست و گفت: گلخانه داران برای ایجاد این فضاهای تولیدی باید از تجربیات گلخانه داران پیش رو استفاده کنند.

وی با بیان اینکه به ازای هر نیم هکتار فضای گلخانه ای برای حدود ۱۰ نفر شغل مستقیم ایجاد می شود اظهار داشت: با توجه به خشکسالی و کاهش بارندگی هم اینک چاره ای جز به سمت فعالیت در فضاهای کنترل شده نیز نداریم و ایجاد گلخانه ها می توانند در شرایط کم آبی، سرما و خشکی به تولید کمک کنند.

وی افزایش بهره وری منابع و عوامل تولید کشاورزی به ویژه آب، افزایش کمی و کیفی تولیدات گلخانه ای، افزایش صادرات محصولات گلخانه ای و ایجاد اشتغال پایدار را دیگر اهداف گسترش گلخانه ها عنوان کرد.

عفتی بر تنوع بخشی در کشت گلخانه ای تاکید کرد و افزود: انواع صیفی و سبزی، گیاهان خوراکی و دارویی، انواع گیاهان زینتی و انواع نشاء ها در گلخانه های این استان تولید می شود.

وی گفت: به دلیل اینکه گلخانه ها واحدهای ثابتی هستند و میزان دما، رطوبت و سایر فاکتور ها قابل مدیریت است می توانیم در خارج از فصل نیز کشت محصول داشته باشیم که بسیار صرفه اقتصادی نیز دارد.

سالانه در استان خراسان شمالی بیش از ۳۰۰  هزار تن انواع محصول باغی تولید می شود.

گستره باغ های استان ۴۸ هزار و ۴۹۳ هکتار است که در این سطح ۲۶ گونه باغی تولید می شود و با توجه به شرایط اقلیمی استان انواع محصولات سردسیری و نیمه گرمسیری در این استان به عمل می آید.

سطح اراضی کشاورزی و بایر خراسان شمالی ۴۰۰ هزار هکتار است، کل اراضی استان ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار است که اکنون ۱۳ درصد از این سطح به بخش کشاورزی اختصاص دارد و ۸۷ درصد نیز اراضی غیرکشاورزی است.

 ۴۴ درصد جمعیت ۸۶۳ هزار نفری این استان در نواحی روستایی سکونت دارند.

حدود ۸۲ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این استان مشغول به فعالیت هستند.