سید محمدتقی شاهچراغی روز یکشنبه در جلسه شورای تامین مسکن، بیان کرد: اگر در شهرهای اقماری و روستاهای قم امکان تامین زمین دولتی وجود داشته باشد باید طرح احداث مسکن در همان محل احداث شود و از روانه شدن آنها به مرکز قم جلوگیری شود.
استاندار قم گفت: با یک برنامه چهارساله و استفاده از تمام ظرفیت های موجود در تامین زمین، امکان احداث مسکن برای تمام افراد واجد شرایط در قم وجود دارد.
شاهچراغی با اشاره به حجم بالای بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری بیان کرد: بافت های فرسوده در قم مشکل ساز است و مجموعه مدیریت استان از بهسازی و ساماندهی این بافت ها حمایت می کند.
وی افزود: تا زمان الحاق نهایی اراضی ۵۶۰ هکتاری پردیسان باید برای احداث مسکن از ظرفیت های آماده کنونی مانند بنیاد مسکن، شهرهای اقماری و روستاهای استان استفاده شود.
استاندار قم با اشاره به این که باید برآیند صدور مجوز و پروانه در طرح نهضت ملی مسکن سرعت داده شود، بیان داشت: اولویت بندی واگذاری اراضی در قم باید در یک کارگروه ویژه بررسی شود.
وی با تاکید بر دیده شدن پیوست های فرهنگی، آموزشی و تفریحی در اراضی ۵۶۰ هکتاری پردیسان اظهار داشت: طراحی مسکن در این اراضی باید به نحوی باشد که مردم در آن بتوانند به زاحتی زندگی کنند و با مشکلاتی نظیر کمبود مدرسه، کانال آب، فاضلاب، مسجد، پارک و غیره روبه رو نشود.
وی در ادامه با انتقاد از برخی جهت گیری های شهرداری قم، خاطرنشان کرد: بوی بد فاضلاب در برخی محلات شهر به شدت احساس می شود و در محلات قدیمی و فرسوده عملا کاری نشده است، در امر حذف پارکینگ عملکردها اصلا رضایت بخش نیست و هم اکنون نیز در ارائه تخفیف ۳۰ درصدی به شهروندان در طرح نهضت ملی مسکن سنگ اندازی می شود این در حالی است که اگر تخفیف ۱۰۰ درصدی هم به شهروندان در فرآیندهای صدور مجوز و عوارض اعمال شود باز هم حق این مردم است.
شاهچراغی ادامه داد: طبق مواد قانونی دستگاه های خدماتی موظف هستند تا زیرساخت های برق، آب، گاز و مخابرات را تا درب واحدهای مسکونی در این طرح تامین کنند.
وی با بیان اینکه خروجی جلسات باید مشکلی از مردم برطرف کند، خاطرنشان کرد: در دولت قبل در امر مسکن کم کاری و بی توجهی صورت گرفت و در دولت سیزدهم مساله مسکن باید با جدیت دنبال شود؛ برای پیشبرد اهداف تولید مسکن باید نگاه های جزیره ای در بین مدیران دولتی از بین برود.
وی خاطرنشان کرد: در استان قم به هر نحوی که شده باید ۶۳ هزار واحد مسکونی که کف و حداقل ثبت نام و متقاضیان است طی ۴ سال آینده به بهره برداری برسد.
استاندار قم یادآور شد: پیوست های فرهنگی در معماری و شهرسازی اراضی ۵۶۰ هکتاری باید مورد توجه باشد و مسیر اشتباه گذشته در این زمینه اصلاح شود و مورد بازنگری قرار بگیرد.