«شهریار قاسمی» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با اعلام اینکه اکنون ۲۰ واحد سردخانه محصولات کشاورزی در استان با ظرفیت ۷۵ هزار تن فعال است، افزود: ۲۳ واحد سردخانه محصولات کشاورزی با ظرفیت ۸۵ هزار تن و پیشرفت ۱۰ تا ۹۰ درصدی در دست ساخت است.
به گفته وی با احتساب این واحدها تا پایان سال ۱۴۰۱ ظرفیت سردخانه های استان به ۱۶۰ هزار خواهد رسید.
وی اضافه کرد: در حال حاضر با توجه به اولویت گذاری ها و بررسی ها انجام شده و بحث تازه خوری و ارسال محصول به استان های همجوار، نیازمند ۳۵۰ هزار تن سردخانه بالای صفر درجه و ۱۰۰ هزار زیر صفر هستیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در ادامه با اشاره به اینکه ایجاد سردخانه های محصولات کشاورزی از مدتها پیش در دستور کار این سازمان قرار گرفته است، گفت: تاکنون ۱۲۳ مجوز سردخانه محصولات کشاورزی با ظرفیت ۴۳۰ هزار تن توسط سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه صادر شده است.
قاسمی افزود: ۱۵واحد از این سردخانه ها جهت دریافت تسهیلات از محل بند الف تبصره ۱۸ به بانک معرفی شده اند که در صورت تصویب و انعقاد قرارداد ۵۰ هزار تن دیگر به ظرفیت سردخانه استان افزوده خواهد شد.
وی با بیان اینکه بنا بر درخواست متقاضیان و نیاز استان، عمده سردخانه های محصولات در شهرستان کرمانشاه واقع است، توضیح داد: با برنامه ریزی صورت گرفته، بنا بر آن داریم در هر شهرستان حداقل یک سردخانه تاسیس شود.
کرمانشاه قطب کشاورزی غرب کشور
به گزارش ایرنا، کشاورزی محور توسعه پایدار کرمانشاه و یکی از بخشهای مهم این استان مرزی و چهارفصل است که با تولید بیش از چهار میلیون و ۵۷۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی علاوه بر تامین نیازهای غذایی داخل استان، بخش زیادی از نیازهای کشور را تامین و تضمین میکند.
کرمانشاه استانی پهناور در غرب ایران با ۲۵ هزار کیلومتر مربع مساحت، یکی از استانهای مهم از حیث کشاورزی و منابع طبیعی محسوب میشود به طوری که ۷۰ درصد مساحت استان را عرصههای منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.
همچنین بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان کرمانشاه وجود دارد که سالانه چهار میلیون و ۵۷۵ هزار و ۸۱۴ تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات و آبزیان در استان تولید میشود.
داشتن ۱۱ اقلیم آب و هوایی، بارش های ۲ برابری نسبت به میانگین کشوری، چهار فصل بودن و تولید بیش از ۹۸ درصد محصولات زراعی و باغی در استان از جمله ظرفیتها و پتانسیلهای بخش کشاورزی استان کرمانشاه است که از این ظرفیت برای رفع بیکاری و ایجاد اشتغال، افزایش درآمد کشاورزان و رونق اقتصادی استان استفاده کرد.
از مجموع جمعیت استان حدود ۱۲۵ هزار بهرهبردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.
استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۳۱ بخش، ۳۲ شهر، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان سکونت میکنند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی میکنند.