به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین عباس امینی روز یکشنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی شاهرود که به میزبانی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان برگزار شد افزود: شورای انقلاب فرهنگی هشت وظیفه در آییننامه شورای فرهنگ عمومی تصویب کرده که باید برای هر بند آن یک کارگروه تخصصی در شهرستان ایجاد شود.
وی با بیان اینکه کارگروه های تشکیل شده در اداره ها باید توسط مسوولان هر دستگاه مدیریت شوند، ابراز داشت: در اوایل سال آینده قبل از نشست شورای فرهنگ عمومی شهرستان این کارگروه ها مشخص و وظایف آنها تعیین می شود.
امینی با بیان اینکه دستگاه های اجرایی باید برنامه های فرهنگی خود را قبل از اجرا در این شورا تبیین کنند، ابراز داشت: آثار فرهنگی برنامه های دستگاه های اجرایی در این شورا بررسی و سپس اجرایی شوند.
امام جمعه شاهرود به فرارسیدن عید نوروز و پذیرایی از مسافران اشاره کرد و گفت: شهرداری، شورای شهر و اوقاف با همکاری هم تعدادی از مسجدهای بین مسیر را برای مسافران تجهیز کرده تا به صورت شبانه روز باز باشند.
وی با بیان اینکه باید از اعتقادات غیر منطقی و خرافه پرهیز شود، اظهار داشت: برای آیین چهارشنبه سوری که هرساله موجب آسیب هایی جانی و مالی فراوانی برای جوانان می شود باید برنامه های فرهنگی جایگزین تعیین شود.
ترویج سواد رسانهای موجب کاهش آسیب های اجتماعی می شود
امینی ترویج سواد رسانه ای را موجب کاهش آسیب های اجتماعی خواند، ابراز داشت: آگاه سازی و پیشگیری در قالب سواد رسانهای می تواند بسیاری از آسیب های فضای مجازی را کاهش دهد.
امام جمعه شاهرود به روایتی از امام کاظم(ع) اشاره کرد و افزود: حسابرسی روزانه برای مومن باید در دستور کار باشد که اگر عمل سویی انجام داد، استغفار کند.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری شاهرود هم در این نشست گفت: سه شاخصه خرده فرهنگ؛ فرهنگ های قومی قبیله ای که بیشتر آنها با فرهنگ عمومی مغایر هستند، ارتقای ارزش های فرهنگ موجود و فرهنگ سازی می تواند تصمیمات شورای فرهنگ عمومی را کاربردیتر کند.
احمد خرم با بیان اینکه به هدف رساندن مباحث فرهنگی زمانبر است، افزود: در مباحث فرهنگی چون با باورها روبرو هستیم مقاومت های ذهنی وجود دارد که کار را سخت می کند.
وی ادامه داد: تیم اجرایی باید برای تصمیمات شورای فرهنگ عمومی تعیین شود و برای اجرایی کردن هر مصوبه یک مدت زمان مشخصی در نظر گرفته شود.
خرم استفاده از ظرفیت خیران در مباحث اجتماعی و فرهنگی را ضروری خواند و ابراز داشت: پراکندگی و موازی کاری در بین خیران شهرستان وجود دارد که با ساماندهی این گروه می توان از این ظرفیت بی نظیر شهرستان بهره کافی برد.
۹۶ درصد از مصوبات شورای فرهنگ عمومی شاهرود اجرایی شد
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شاهرود در این نشست گفت: تاکنون ۱۱ نشست شورای فرهنگ عمومی در سال جاری برگزار شد که ۴۶ مصوبه داشت.
رضا مهدیان با بیان اینکه ۹۶ درصد مصوبات امسال اجرایی شد، ابراز داشت: در این نشست ها ۴۱ دستور جلسه با موضوعات فرهنگی، اجتماعی، ملی و مذهبی، بررسی معضلات و ویژگیهای فرهنگی و آسیبهای اجتماعی مطرح و بررسی شد.
وی به برگزاری چهار نمایشگاه مد و لباس اسلامی اشاره کرد و اظهار داشت: هدف از برگزاری این نمایشگاه ها شناسایی و معرفی استعداد های هنری شهرستان در این حوزه بود.
پیگیری مصوبات نشست های قبل، گزارش سالانه دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی، ارائه تقویم پیشنهادی شورا برای سال آینده، آیین های گرامیداشت اعیاد شعبانیه و بررسی مسایل فرهنگی عید نوروز از دیگر موارد مطروحه در این نشست بود.
شورای فرهنگ عمومی به منظور سیاستگذاری، هدایت و نظارت فرهنگ عمومی کشور زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شده و پیگیری منویات مقام معظم رهبری در حوزه مسائل فرهنگ عمومی کشور برای یافتن زمینه های تحقق و اجرایی شدن آنها ، بررسی و تجزیه و تحلیل شرایط و جریانات فرهنگی کشور و سنجش نظام فرهنگی جامعه به منظور تعیین نقاط قوت و ضعف آن و ارائه راه حل های مناسب و بررسی و تجزیه و تحلیل و رصد جریانات فرهنگی جهان و تبیین تاثیر کانونها و ابزارهای مهم در این زمینه و تعیین میزان تاثیر آن بر فرهنگ عمومی کشور و ارایه پیشنهادهای لازم و گزارش تحلیلی جامع به شورای عالی انقلاب فرهنگی برخی از وظایف آنست.
همچنین برنامهریزی و هدایت فرهنگ عمومی به منظور تحقق اهداف و اجرای سیاستهای فرهنگی کشور مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی ، برنامه ریزی برای هماهنگ سازی کوششهای فرهنگی و هنری و تبلیغی در سازمانها و مراکز رسمی، فرهنگی و هنری در جهت اعتلای فرهنگ و هنر و بهبود کیفیت آنها از دیگر وظایف این شوراست.