به گزارش روز یکشنبه ایرنا از روابط عمومی بیست و هفتمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان، «بهمن صادق حسنی» آثار این دوره از جشنواره را دارای رشد کیفی خواند و افزود: به نظرم آثار ارائه شده در بخش تئاتر فراگیر که مختص هنرمندانی با نیازهای خاص بود، بسیار خوب و با کیفیت بودند و ما آثار ارزشمند زیادی در این بخش دیدیم که قابل تحسین است.
وی اظهار داشت: با توجه به تازگی این بخش، نمایشها فراتر از حد انتظار من بود، زیرا به شدت آثار خوبی دیده شد تا جایی که حتی میتوان گفت که آثار این بخش، از سایر بخشها نیز، بهتر هستند.
صادق حسنی تصریح کرد: در بخش تئاتر خیابانی نیز نمایشها کیفیت خوبی داشتند و با وجود یک سال تعطیلی جشنواره و مشکلاتی که اپیدمی کرونا به وجود آورده، از دورههای قبل، چیزی کم نداشت و آثار سطح بالایی را شاهد بودیم که مایه خرسندی است.
عضو هیات انتخاب بیست و هفتمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان، درباره معیارهای داوری تصریح کرد: نشاط اجتماعی از جمله مباحثی بود که در اولویت ما قرار داشت و هیات انتخاب به آن توجه داشتند؛ بنابراین ما سعی کردیم آثاری را انتخاب کنیم که بتواند با کودک و نوجوان که مخاطب اصلی این آثار هستند، ارتباط برقرار کند.
وی با اشاره به اینکه ارائه یک مبحث و موضوع تازه نیز، یکی دیگر از معیارهایی بود که در روند داوری مورد توجه قرار گرفت، ادامه داد: ما تلاش داریم آثاری را انتخاب کنیم که بتواند موضوع و نگاه تازهای را برای مخاطبان مطرح کند، در واقع برای ما مهم بود که آثار در بخش آموزش بتوانند تاثیرگذار باشند.
صادق حسنی خاطرنشان کرد: تکنیکهای تازه در اجرا نیز از دیگر مباحثی بود که در روند داوری به آن توجه شد؛ به همین خاطر سعی کردیم آثاری را انتخاب کنیم که از شیوههای تازه و جدید اجرا نیز بهره بردهاند.
وی افزود: جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان دارای اهداف مشخصی است که در شورای سیاستگذاری نیز بر آن تاکید میشود؛ بنابراین ما نیز در هیات انتخاب بر کیفیت آثار تاکید جدی داشتیم.
وی افزود: هنرمندان باید برای اجرای یک نمایش با کیفیت، نگاهی جدی به کار داشته باشند و بتوانند بر مبنای شناخت کامل کودکان و نوجوانان وارد این عرصه شوند.
صادق حسنی بر لزوم شناخت دنیای کودکان و نوجوانان در روند کار هنری تاکید کرد و گفت: یک هنرمند عرصه تئاتر کودک باید بداند که چگونه میتواند با یک نمایش کاربردی کودک و نوجوان را وادار به تفکر کند.
وی اظهار داشت: در واقع یک نمایش خوب، اثری است که بتواند مخاطب خود را به فکر فرو ببرد البته این مبحث در دنیای تئاتر کودک و نوجوان نیازمند توجه به ابزارهایی متناسب با سن این گروه از مخاطبان است؛ بنابراین آثار این گروه باید بر اساس زبان و نیازهای آنان اجرا شود.
عضو هیات انتخاب بیست و هفتمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان افزوده شدن بخش نمایشهای آیینی و سنتی به جشنواره بیست و هفتم را مثبت ارزیابی کرد و گفت: به نظرم اجرای نمایشهایی با موضوعات فرهنگی کشورمان یک اتفاق بسیار خوب است، اما این مساله نباید محدود به این حوزه باشد و ما باید در بخشهای مختلف نیز با استفاده از فرهنگ و آیینهای ملی خودمان و با بهرهگیری از ادبیات نمایشی ایران وارد عمل شویم تا بتوانیم با کودکان ارتباط مناسب برقرار کنیم.
این بازیگر باسابقه عرصه تئاتر و سینما تاکید کرد: بدیهی است که جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان، یکی از برنامههای تاثیرگذار تئاتر ایران است و به دلیل گروه مخاطبان گستردهای که دارد، میتواند شعار تئاتر برای همه را به خوبی انعکاس دهد.
صادق حسنی تصریح کرد: در طول برگزاری جشنواره تئاتر همدان بارها شاهد بودهایم که علاوه بر کودکان و نوجوانان، بزرگسالان نیز با این جشنواره همراه میشوند، بنابراین میتوان گفت که مخاطبان این جشنواره عموم مردم هستند که شکل مردمیتری به این رویداد نمایشی بخشیدهاند و این جای خرسندی دارد.
بیست و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان اردیبهشت ۱۴۰۱ برگزار می شود.