به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، سید عزت الله ضرغامی روز یکشنبه - هشتم اسفند- در آئین امضای تفاهم نامه صندوق توسعه ملی و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در جمع خبرنگاران با اشاره به سفرهای استانی که به صورت مداوم انجام میدهد، گفت: مهمترین برنامههای ما در این سفرها رسیدگی به طرحهای نیمه کاره است و اولویت با طرحهایی است که با سرمایه گذاری محدود به اتمام میرسد.
وی با بیان اینکه تقریبا تمام استانهای کشور از اینگونه طرحهای نیمه کاره دارند، گفت: رقم زیادی برای اتمام این طرحها، نیاز است. البته برخی از سرمایهگذاران در طول سالیان گذشته به دلیل مشکلات پیش آمده در این طرحها از ادامه سرمایهگذاری ناامید شدند که در صدد کمک و بازگرداندن این سرمایهگذاران هستیم.
ضرغامی با اشاره به برگزاری جام جهانی در قطر و نزدیکی ایران به این کشور گفت: از ابتدای حضورم در وزارتخانه، ستادی برای گردشگری قطر ایجاد کردهایم و در صورتی که نهادهای مختلف همافزاییهای مناسب برای جذب گردشگر داشته باشند، شاهد حضور گردشگران خارجی در کشور خواهیم بود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه دستگاه ها و نهادهای مختلفی مانند وزارت خارجه، اطلاعات، وزارت راه و شهرسازی دیگر سازمانها در این ستاد عضویت دارند گفت: با مجموعه دستگاه ها و نهادها مختلف جلسات مختلف هماهنگی زیادی گذاشته شده و تقریباً این دستگاهها آمادگی خوبی برای جذب گردشگر دارند.
ضرغامی افزود: وزارت راه و شهرسازی در بخش صدور بلیتهای هواپیمایی، وزارت خارجه در بخش صدور روادید فرودگاهی وظایف مهمی دارند، و هدف نهایی ما این است که جمعیتی که برای حضور در جام جهانی قطر با آن کشور میرود، از ظرفیت ها و جاذبه های گردشگری ایران نیز بهره ببرند.
وی با اشاره به مشخصه گردشگران حاضر در جام جهانی قطر گفت: ویژگی اصلی این جمعیت ، جوان بودن آنها است، که در مواقع دیگر حضور این تعداد از گردشگر جوان به راحتی در یک منطقه اتفاق نمیافتد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به ظرفیت فرودگاه بینالمللی کیش اشاره کردو گفت: کیش از یک فرودگاه مناسب برخوردار است، و ورود به آن جزیره بر گردشگران روادید نمیخواهد. گردشگران خارجی حاضر در قطر هم برای ورود به شهرهای کشور با هماهنگیهای انجام شده ویزای فرودگاهی صادر میشود.
ضرغامی به برنامه ریزیهای لازم برای ورود گردشگر از قطر به کشور اشاره کرد که در حال انجام است، گفت: امکان و پیشبینی تعداد گردشگری ورودی به کشور را نمیتوانیم اعلام کنیم اما خودمان از آن مطلع هستیم.
وی گفت: برای ورود گردشگر خارجی به کشور هماهنگی و همکاری دیگر دستگاهها را نیاز داریم؛ پس از بررسیهای نهایی پیش بینی صحیح در خصوص ورود گردشگر ورودی به کشور را اعلام میکنیم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه اعطای مجوزهای الکترونیکی از سوی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی تقریبا صفر است، گفت: اینطور نیست، هنوز فرصت تا هجدهم اسفند ماه زمان باقی مانده است و وزارت میراث فرهنگی و گردشگری در این حوزه پرچمدار است، تفویض اختیارات برای رفع موانع برای صدور مجوزها بوده است و بارهای موضوع را اعلام کردهایم و در جلسات ابعاد آن مطرح شده است. بخش بزرگی از تولیدکنندگان دیگر لازم به اخذ مجوز نیستند و بسیاری از مسئولیت ها را به استان ها تفویض کردیم که این اتفاق خوبی برای تولیدکنندگان محسوب میشود.
وی در خصوص سامانه اخذ مجوزهای الکترونیکی گفت: بسیاری از مراحل کار انجام گرفته است تنها برخی از سازمانها برای نهایی شدن این مجوز ها کار دارند که امیدواریم تا هجدهم اسفند همه موانع این فرآیندها مرتفع شود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در خصوص پرسشی مبنی بر میزان آمادگی میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی برای پیوستن فرش دستباف با داشتن حدود ۲ میلیون بافنده گفت: متاسفانه در سالهای اخیر وضعیت خانواده فرش به دلیل اخذ سیاستهای مالی مناسب نبوده است و رقیبان جهانی فرش ایران پیش رفتند و صنعت فرش ایران افول کرده است و همه فعالان به این اتفاق اذعان دارند.
ضرغامی افزود: فرش دستباف جز هنرهای سنتی و صنایع دستی و حوزه کار وزارت میراث فرهنگی است؛ ما آمادگی کامل برای پذیرش فرش دستباف داریم. زیرا خاستگاه وزارتخانه ما است.
وی با اشاره به تحولات مثبت معاونت صنایع دستی با توجه به سیاستهای اخیر شده گفت: هر روز شاهد تحولات مهمی در حوزه معاونت صنایع دستی هستیم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: تاکنون نشستهای مختلفی با وزیر صمت برای پیوستن حوزه فرش دستباف به وزارت میراث فرهنگی و گردشگری صنایع دستی انجام گرفته است و موضوعات کوچکی برای پیوستن نهایی باقی باقی مانده است که به زودی به پایان میرسد. البته باید شروط ما در این پیوست پذیرفته شود.