به گزارش ایرنا از اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، احمد آخوندی در نشستی با انجمن مرمت میراث فرهنگی افزود: باید برخی از وظایف میراث فرهنگی در قالب استادکاری برونسپاری شود که مصداق این اقدام را میتوانیم مشاورهها و نظارتهای میدانی بدانیم.
وی با بیان اینکه مرمت و گردشگری باید همافزا باشد، اظهار کرد: ما و انجمن مرمت به واسطه اقدامها و وظایف مربوطه، لازم و ملزوم یکدیگر هستیم.
این مسئول با اشاره به لزوم پرورش نیروهای استادکار ماهر تصریح کرد: استادکارهای ما در قالب نیروی متخصص در حال انقباض هستند و ما باید نیروهای انسانی مورد نیاز برای فعالیت درحوزه مرمت را پرورش دهیم.
آخوندی همچنین با اشاره به اینکه باید مانع تغییر هویت بافت تاریخی و عرصه جهانی آنها شویم، گفت: هویت بافت تاریخی باید حفظ شده و سکونت و فرهنگ بومی در آن رونق داشته باشد و نباید نگاه اقتصادی بر بافت تاریخی حاکم باشد و لازم است انجمن مرمت در این زمینه ورود پیدا کنند.
استان یزد ۲ هزار و ۲۷۰ هکتار بافت تاریخی و ۶ هزار و ۵۰۰ اثر تاریخی دارد که از این تعداد تاکنون، هزار و ۷۲۰ اثر به ثبت ملی و پنج اثر هم در فهرست میرات جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.
یزد با عناوین نخستین شهر خشت خام و پس از ونیز به عنوان دومین شهر تاریخی جهان، شهر بادگیرها، کار و کاریز و کاهگل، دارالعباده، دارالعلم و دارالعمل، حسینیه ایران، شهر دوچرخه ها، شهر شیرینی، قنات، قنوت و قناعت لقب گرفته است.
استان یزد در کنار استان های فارس و اصفهان به عنوان مثلث طلایی گردشگری ایران، مقصد نخست گردشگران خارجی است و این مهم، گردشگری را به عنوان یکی از محورهای توسعه استان قرار داده است.