به گزارش یکشنبه ایرنا، بحران اوکراین جهان را با چالش روبرو کرده است به گونه ای که رهبران جهان با اتخاذ تصمیم های هیجانی اغلب بر افزایش توان نظامی سوق یافته اند که با این رویکرد می توان انتظار آن را داشت که در آینده نزدیک سرمایه گذاری بر روی صنعت، تکنولوژی و اشتغال جای خود را بر افزایش توان نظامی و امنیتی دهد.
سایه جنگ علاوه بر تاثیر مستقیم بر اقتصاد جهان موجب تحرکات صاحبان کرسی در کشورها برای در امان ماندن از بروز جنگ احتمالی شده و در این راستا مهمترین اتفاق و نخستین تصمیم افزایش توان نظامی به شمار می رود که این امر مستلزم صرف هزینه های هنگفت خواهد بود و در نتیجه چاره ای جز سوق بودجه های بخش صنعت به تسلیحات نظامی نخواهد بود.
در همین ارتباط رادیو دوویچه وله خبر داد که دولت آلمان قصد دارد ۱۰۰میلیارد یورو برای پروژههای تسلیحاتی ارتش اختصاص دهد.
بر اساس این گزارش، ارتش آلمان از ردیف بودجه سال ۲۰۲۲ دولت، ۱۰۰میلیارد یورو برای سرمایهگذاری در پروژههای تسلیحاتی دریافت خواهد کرد.
این خبر را اولاف شولتس، صدراعظم در جلسه ویژه مجلس فدرال با موضوع جنگ اوکراین اعلام کرد و گفت: «از این به بعد و هر سال، بیش از دو درصد از تولید ناخالص داخلی کشور برای امور دفاعی سرمایهگذاری خواهد شد ».
شولتس افزود که حفاظت از آزادی و دمکراسی مستلزم سرمایهگذاری در امنیت کشور است. او تاکید کرد که هدف از اختصاص بودجه ویژه، ارتشی کارآمد، مدرن و پیشرفته است. صدراعظم آلمان اذعان کرد که این هدف هزینه هنگفتی دارد اما "باید برای کشوری به بزرگی و اهمیت ما در اروپا" قابل دستیابی باشد.
همچنین در سوی دیگر فرمانده ستادکل نیروهای مسلح فرانسه از اعزام ۵۰۰ نظامی این کشور به رومانی در قالب نیروهای ناتو خبر داد.
در پی بروز جنگ در اوکراین، ژنرال «تییری بورخار» با اعلام تصمیم فرانسه برای اعزام ۵۰۰ نظامی به رومانی گفت: ناتو تصمیم گرفته است حضور خود را تقویت کند، تا نشانه ای بسیار واضح از همبستگی استراتژیک را با استقرار نیروها در رومانی به نمایش بگذارد.
وی در گفتگوبا رادیو فرانسه و شبکه خبری فرانس ۲۴، گفت: فرانسه داوطلب شد تا نقش کشور پیشرو را در استقرار یک گردان در رومانی ایفا کند.
این مقام نظامی از اعزام حدود ۵۰۰ نفر با خودروهای زرهی و خودروهای جنگی برای حمایت از رومانی، خبر داد و این اقدام را «پیام همبستگی راهبردی از سوی همه اعضای ناتو» خواند.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: علاوه بر این، حضور نظامی فرانسه در استونی، کشوری هم مرز با روسیه، و در چارچوب ناتو، متفاوت با برنامه ریزی های قبلی برای ماه مارس تمدید خواهد شد.
ژنرال بورخار توضیح داد: با توجه به وضعیتی که ناتو امروز تجربه میکند و شرایط بحرانی و شرایط جنگی در اوکراین، تصمیم گرفته شد که مواضع خود را حفظ کنیم.
وی این تصمیم را نیز «همبستگی راهبردی فرانسه با استونی و پیامی محکم و واضح در قبال روسیه» خواند.
همچنین پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) روز جمعه با انتشار بیانیهای اعلام کرد که " به شکل قابل توجهی نیروهای اضافی دفاعی" در شرق اروپا مستقر خواهد کرد.
ناتو در این بیانیه افزود، این تمهیدات با هدف "بازدارندگی و دفاع" است و اقدامات ناتو " پیشگیرانه، متناسب بوده و تشدید کننده نیست. "
در این بیانیه آمده است: ما نیروهای دفاعی زمینی و هوایی را در مناطق شرقی اروپا و تجهیزات دریایی را در سرتاسر ناتو مستقر کردهایم.