به گزارش ایرنا،مهدی دوستی یکشنبه شب در یک نشست خبری افزود: در این اجلاس موضوع های اقتصادی استان و کشور مطرح می شود که یک موقعیت پیش برنده وتسهیل کننده توسعه اقتصادی استان محسوب می شود.
وی ،آشنایی بیشتر کشورهای عضواکو با ظرفیت ها و امکانات هرمزگان وهمچنین گفت وگو و رایزنی برای توسعه ترانزیت، انتقال کنسولگریها،تاسیس و بازگشایی دفاتر کنسولی و تاسیس نمایندگی هلدینگهای شرکتهای بزرگ از دیگر برنامه های پیش بینی شده برای این اجلاس است.
وی، با اشاره به مزیت های استان هرمزگان به عنوان یکاستان ساحلی اظهارداشت:بهره گیری از این مزیت ها در مقیاس بین المللی مشروط به گسترش پسکرانه هاست که در این زمینه هم برنامه ریزی های مناسبی صورت گرفته است.
استاندار هرمزگان میزبانی اجلاس سفرای کشورهای عضو اکو را در راستای سیاست های دولت سیزدهم برای گسترش دیپلماسی اقتصادی دانست و اضافه کرد: دولت راهبرد خودش را در بعد سیاست خارجی، دیپلماسی اقتصادی اعلام کرده است.
دوستی ادامه داد: همچنین این اجلاس گام موثری در دیپلماسی منطقه ای خواهد بود که اقتصاد و سیاست در یک تعامل دو جانبه به یکدیگر کمک خواهند کرد.
وی اظهار امیدواری کرد: در این اجلاس قراردادها و تفاهم نامههای دو جانبه وچند جانبه با کشورهای شرکت کننده امضا شود.
استاندار هرمزگان خاطرنشان کرد: در این راستا دیدارهایی برای بخش خصوصی با سفرا در نظر گرفته شده است و برای هر کدام از ۱۰ عضو شرکت کننده نیز برنامه های مشخصی تعیین شده است.
دوستی همچنین از رونمایی سند جامع طی این اجلاس خبر داد و اظهار داشت: فرصتهای سرمایهگذاری استان به زبانهای روسی،چینی، عربی و انگلیسی در اختیار سفرا قرار خواهد گرفت و جاذبه ها و فرصت گردشگری نیز در قالب محتوای چندرسانه ای ارائه می شود.
سازمان همکاری اقتصادی اکو ( Economic Cooperation Organization)، مخفف نام یک سازمان اقتصادی منطقهای است.
سه کشور ایران، پاکستان و ترکیه در سال ۱۳۴۱ (۱۹۶۲) نخستین بار این سازمان را با نام «آر سی دی» یا «سازمان همکاری عمران منطقهای» پایهریزی کردند.
بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق کشورهای افغانستان،جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان نیز به سازمان اکو پیوستند.
این سازمان هماکنون با ۱۰ عضو،حدود ۴۸۰ میلیون نفر جمعیت و هشت میلیون و۶۲۰هزارو ۶۹۷ کیلومتر مربع وسعت کشورها، امکانات نفت، گاز و صنعت در اختیار دارد.
طبق اساسنامه این سازمان، اکو برای بهبود شرایط توسعه اقتصادی پایدار کشورهای عضو تلاش میکند؛ برای حذف تدریجی موانع تجاری در این منطقه فعالیت دارد.
از دیگر اهداف اکو، تهیه برنامه مشترک برای توسعه منابع انسانی در این ۱۰ کشور است.
این سازمان همچنین برای تسریع برنامه توسعه حمل و نقل و ارتباطات فعالیت میکند.
زبان رسمی سازمان اکو انگلیسی است و مقر اصلی آن، شهر تهران در ایران است.