به گزارش روز یکشنبه ایرنا از وزارت صنعت، معدن و تجارت، "حمید محلهای" درخصوص شناسهدار کردن کالاها، توضیح داد: شناسه کالا به منزله نخ تسبیحی است که تمامی اجزای زنجیره تأمین را به هم متصل میکند، سامانه شناسه کالا زیرساخت مهمی است که از چند سال پیش در وزارت صمت ایجاد شده است و دستگاههای مختلف به تدریج به این سامانه متصل شده اند.
وی همچنین بیانداشت: شناسه کالا در واقع مجموعهای از اطلاعات و دادههای مربوط به کالا شامل طبقهبندی کالا، مشخصات فنی، اطلاعات تولیدکننده، کشور سازنده و غیره است.
صدور نزدیک به ۶۰۴ هزار شناسه کالا تاکنون
سرپرست دفتر خدمات نگهداری و تعمیر وزارت صمت با بیان اینکه تاکنون ۶۰۳ هزار و ۶۵۵ شناسه کالا صادر شده است، تصریح کرد: ۵۱۹ هزار و ۵۳۳ شناسه مربوط با کالاهای وارداتی و ۸۴ هزار و ۱۲۲ شناسه دیگر مربوط به کالاهای تولید داخل است.
رصد ۳۶ گروه کالایی مختلف در سامانه شناسه کالا
محلهای همچنین اضافه کرد: ۳۶ گروه کالاهای اساسی و مواد اولیه تولید به صورت منظم در حال رصد و پایش از طریق سامانه جامع تجارت کالا هستند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به رصد برخی گروههای کالایی درون زنجیره با استفاده از شناسه کالا، بیان کرد: از ابتدای سال تا ۲۴ بهمن ماه، بیش از ۲ هزار تولیدکننده و ۳۰ هزار عمدهفروش و ۴۰۰ هزار فعال تجاری در حوزه خردهفروشی مرتبط با ۳۶ گروه کالایی از جمله شیرخشک صنعتی، فولاد خام، مقاطع فولادی، سیمان، پودرلباسشویی، انواع لاستیک و کالاهای اساسی خوراکی مثل برنج، روغننباتی، شکر و غیره اسناد تجاری خود را در سامانه جامع تجارت درج کردهاند.