شیراز-ایرنا-نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز گفت: پیام کنگره جهانی محمد(ص)، پیامبر رحمت در آینه ادب و هنر، بشارت است که پیامبر به عالم داده و فریادگری این پیام بر عهده هنرمندان و ادیبان است.

آیت‌الله لطف‌الله دژکام دوشنبه نهم اسفند ۱۴۰۰ در آیین پایانی کنگره جهانی محمد(ص)، پیامبر رحمت در آینه ادب و هنر اظهار کرد: این کنگره در شیراز شهر ادب و هنر و سومین حرم اهل بیت (ع) برگزار شد به این امید که  ادب و هنری که به بازار آورده ایم به برکت وجود و نفوذ مقدس حضرت محمد قیمت پیدا کند، جان بگیرد و جهانیان را بهره مند کند.

امام جمعه شیراز ادامه داد: حضرت محمد (ص) پیامبری که خداوند متعال او را فرستاد تا شاهد همه بشریت باشد. ۱۲۴ هزار پیامبر شاهد بر امت‌های خودشان هستند اما حضرت محمد(ص) گل سرسبد سلسله نبوت و رسالت شاهد بر همه امت‌هاست.

دژکام بیان داشت: خلافت حضرت محمد(ص) در صحنه قیامت اینگونه جلوه خواهد کرد که منبری برای پیامبرما می‌گذارند که نام آن منبر وسیله است. هزار پله و درجه دارد و پیامبر ما در بالای آن منبر قرار می‌گیرد. هیچ چیزی از نگاه بینای و بصیر پیامبر در طول تاریخ پنهان نمانده است.

نماینده ولی فقیه در فارس گفت: گره کور کارهای دنیا و دعوا بر سر قدرت بین اروپا در شرق و غرب و پول‌های هنگفتی که خرج جنگ می‌شود را مشاهده کنید. حال دنیا خوب نیست،

گرچه مدعیان نظام دموکراسی قصد دارند همه چیز را خوب جلوه دهند اما هنوز مانده تا همه چیز خوب شود. بشارت حال خوب و خوش دنیا را پیامبر ما آورده است و این بشارت این است که جهان منتظر آمدن کسی است که عدالت را به همه جهان ارزانی کند و کام مردم را به عدالت خود شیرین کند.

آیت الله دژکام اضافه کرد:پیامبر ما پیامبری است که باید دینش، آیینش، عدالتش،محبتش و عشقش جهان را بگیرد و همه از وجود او بهره‌مند شوند.فریادگری پیام حضرت محمد(ص) و این انتظار بر عهده هنرمندان و ادیبان است.

وی گفت:فعالان عرصه ادب و هنر باید پیام و بشارت حضرت محمد(ص) را به عالم برسانند که جهان پایان خوب و خوشی دارد. انسان نباید ناامید باشد، چراکه فردای بهتر از امروز پیش روی بشریت است.

امام جمعه شیراز اعلام کرد: امیدواریم برگزاری دور نخست این کنگره آغازی قدرتمندتری برای برگزاری این کنگره در سال‌های آینده باشد و بدون شک فریادگری پیام پیامبر حضرت محمد(ص) برای بشریت مژده‌های بسیار خوبی را از شیراز آورده است.

این کنگره یک حرکت جاری، خودجوش و مردمی است

حامد تقوایی دبیرکل کنگره جهانی محمد(ص)، پیامبر رحمت در آینه ادب و هنر نیز اظهار کرد: در مجموع حدود ۵۷۰۰ اثر از ۴۰ کشور دنیا توسط دبیرخانه کنگره دریافت و از ۲ آبان ماه جاری، داوری گام نخست آثار آغاز شد.

وی گفت:  حدود ۶۰ داور سرشناس کشور در رشته‌های مختلف را به عنوان هیات‌های داوری در نظر گرفتیم و داوری در تمام رشته‌ها به صورت دو مرحله‌ای بود.

تقوایی اضافه کرد:در مجموع حدود ۴۳۰ اثر منتخب نمایشگاه و چاپ کتاب داشتیم که از این مجموع حدود ۵۰ اثر جزو آثار حائز رتبه اول تا سوم شدند و حدود ۷۰ اثر هم به عنوان آثار شایسته تقدیر انتخاب شدند.

وی در رابطه با ویژگی‌های منحصر به فرد این کنگره افزود: شروع این حرکت از نقطه صفر، گستردگی و تعدد زبان‌ها و رشته‌های مختلف ادبی و هنری، حجم بالای تولید محتوا و برگزاری رویدادهای جنبی به صورت ممتد از جمله ویژگی‌های منحصر به فرد این رویداد بود.

تقوایی بیان داشت: مراسم پایانی این کنگره در حقیقت آیین اختتامیه فراخوان را دنبال می کند و این کنگره یک حرکت جاری است که با برگزاری این اختتامیه به پایان نمی‌رسد و انشالله به صورت دوسالانه اتفاق خواهد افتاد.

وی عنوان کرد: کنگره حضرت محمد حرکتی بود که وابستگی به دستگاه خاصی ندارد اما از حمایت دستگاه های مختلف برخوردار شد. این حرکت یک حرکت خودجوش و مردمی است و اجتماعی از اساتید دانشگاه تشکیل شد تا این حرکت را آغاز کنیم.

دبیرکل کنگره جهانی محمد(ص)، پیامبر رحمت در آینه ادب و هنر اعلام کرد: امیدواریم با برگزاری این کنگره صدای هنر جهان اسلام در دفاع از ساحت پیامبر رحمت(ص) در سراسر جهان بپیچد.

کنگره جهانی محمد(ص)، پیامبر رحمت در آینه ادب و هنر از ۲۱ اسفند ۱۳۹۹ مصادف با بعثت پیامبر در حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) با فراخوان آثار ادبی و هنری در هفت محور از جنبه‌های مختلف زندگی پیامبر آغاز به کار کرد و هنرمندان از سراسر جهان آثار خود را در هفت زبان مختلف در ۲۵ رشته ادبی و هنری طی هشت ماه به دبیرخانه کنگره ارسال کردند. دوم آبان سال ۱۴۰۰ آخرین مهلت ارسال آثار به دبیرخانه بود.