به گزارش ایرنا، «ظاهر پورمجاهد» روز دوشنبه در ستاد توسعه کشت گلخانه ای استان همدان، افزود: این میزان تسهیلات بانکی از محل اعتبارات جهش تولید و قانون بودجه و از طریق بانک کشاورزی به این ۲۹ طرح کشت گلخانه ای در استان پرداخت شده است.
وی اظهار داشت: از این میزان تسهیلات ۱۳۳ میلیارد و ۸۹۰ میلیون ریال آن از محل تبصره ۱۸ قانون بودجه به چهار پروژه احداث گلخانه با ۲.۵ هکتار وسعت پرداخت شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان با اشاره به ضرورت تغییر الگوی کشت و توسعه کشت گلخانه ای با هدف رونق اقتصادی و افزایش سطح تولید و درآمد، تصریح کرد: نرخ سود تسهیلات توسعه کشت گلخانه ای در مناطق کم برخوردار ۱۰ درصد و در مناطق برخوردار ۱۲ درصد تعیین شده است.
پورمجاهد گفت: گسترش کشت گلخانه ای با توجه به شرایط اقلیمی و مشکلات ناشی از کاهش بارندگی ها و همچنین گذر از کشت سنتی به کشاورزی نوین و علمی برای تامین امنیت غذایی بسیار لازم و ضروری است.
به گفته وی، کشت گلخانه ای علاوه بر افزایش بهره وری تولید، موجب صرفه جویی ۴۰ درصدی در مصرف آب می شود که برهمین اساس توسعه گلخانه ها به صورت جدی در دستور کار مدیریت بخش کشاورزی استان همدان قرار دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان، تسهیل در صدور مجوز احداث گلخانه، پرداخت تسهیلات و همچنین راه اندازی شهرک گلخانه ای را از جمله برنامه های مدیریت اجرایی استان در راستای حمایت از کشت کشاورزان با افزایش میزان بهره وری تولید و رشد اقتصادی است.
پورمجاهد با اشاره به اینکه پرونده ۴۵ طرح احداث گلخانه برای دریافت تسهیلات در بانک های استان همدان تعیین تکلیف نشده است، از مدیریت بانک کشاورزی استان خواست روند بررسی کارشناسی برای پرداخت تسهیلات به این طرح های موثر کشاورزی را تسریع و تسهیل کند.
وی افزود: بر اساس سند توسعه استان همدان سالانه باید ۷۰ هکتار گلخانه در استان ایجاد شود.
استان همدان دارای بیبش از ۱۸۶ هکتار کشت گلخانه ای است که سالانه ۴۵ هزار تن انواع محصول سبزی و صیفی شامل خیار، گوجه، فلفل و سایر اقلام در این واحدها تولید می شود.
شهرستان همدان ۲۵ درصد سطح کشت گلخانه استان همدان را به خود اختصاص داده است.
استان همدان با داشتن ۴.۴ درصد از تولیدات بخش کشاورزی، یکی از قطب های مهم کشاورزی کشور است به نحوی که بخش کشاورزی ۲۹ درصد اشتغال و ۲۵ درصد ارزش افزوده فعالیت های اقتصادی این استان را به خود اختصاص داده است.
بخش کشاورزی استان همدان همچنین ۵.۴ درصد از تولیدات و ۴.۳ درصد از ارزش افزوده بخش کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
استان همدان دارای ۶۹۲ هزار هکتار زمین زراعی(آبی و دیم) و ۱۱۷ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی است.