تهران- ایرنا- اتحادیه جهانی کشتی، مبارزه شب گذشته «جردن باروز» برابر «علی سوادکوهی» در نیمه‌نهایی وزن ۷۹ کیلوگرم در پیکارهای بین‌المللی کشتی آزاد جام یاشاردوغو را یک درام واقعی توصیف کرد.

به گزارش ایرنا، رقابت‌های بین‌المللی کشتی آزاد جام یاشاردوغو ترکیه به عنوان یکی از مسابقات رنکینگ اتحادیه جهانی روزهای ۷ و ۸ اسفندماه در شهر استانبول برگزار شد و در پایان نمایندگان کشورمان صاحب ۳ مدال طلا و یک مدال برنز شدند.

امیر محمد یزدانی در وزن ۷۰ کیلوگرم، احمد بذری در وزن ۹۲ کیلوگرم و محمدحسین محمدیان در وزن ۹۷ کیلوگرم به مدال طلا و علی سوادکوهی در وزن ۷۹ کیلوگرم به مدال برنز دست یافتند.

جردن باروز قهرمان پنج دوره جهان، سومین مدال طلای خود در سری رنکینگ را پس از فینال قهرمانی آمریکا در وزن ۷۹ کیلوگرم به دست آورد؛ در حالی که هم تیمی او جیمز گرین پس از شکست ۸ بر ۲ مقابل امیرمحمد یزدانی به مدال نقره وزن ۷۰ کیلوگرم رسید.

کشتی روسیه نیز جانشین گاژی مراد رشیداف دارنده مدال طلای جهان را نیز کشف کرد و شامیل ممدوف قهرمان نوجوانان جهان در فینال وزن ۶۵ کیلوگرم، دارنده طلای جهانی ۲۰۲۱ اسلو یعنی ژاگیر شاخیف را شکست داد. کشتی‌گیرانی از قرقیزستان و هند به ترتیب مدال طلای وزن ۵۷ و ۶۱ کیلوگرم را کسب کردند.

قهرمانی باروز، چهار ماه پس از کسب پنجمین عنوان جهانی خود در اسلو، گواهی بر آمادگی جسمانی و کلاس بالای فنی او دارد. باروز پس از پیروزی ۸ بر صفر برابر چنس مارستلر از آمریکا در فینال گفت که هرگز احساس بهتری نداشته است، به خاطر اینکه وزنش را برای کشتی گرفتن در ۷۴ کیلوگرم کاهش نداد.

باروز گفت: بله، ۷۹ کیلوگرم برای من راحت است. من تا سال ۲۰۲۴ در این وزن می‌مانم تا زمانی که به وزن ۷۴ کیلوگرم برسم و به تیم المپیک آمریکا راه پیدا کنم. مردم وزن ۷۹ کیلوگرم را جدی نمی‌گیرند، زیرا وزن المپیکی نیست. من ۳۳ ساله هستم و چهار ماه دیگر ۳۴ ساله می‌شوم. مجبور نیستم بیش از حد وزن کم کنم. می‌توانم چیزهایی را که می‌خواهم بخورم و تمرین برای من سرگرم‌کننده‌تر است.

اما در بازی‌های ۲۴ پاریس، باروز به موفق‌ترین وزن خود یعنی ۷۴ کیلوگرم بازخواهد گشت تا بتواند دومین طلای المپیک را پس از بازی‌های المپیک ۲۰۱۲ لندن را به دست آورد.

زندگی درخشان باروز در استانبول آغاز شد، زمانی که او نخستین مدال طلای جهانی خود را در سال ۲۰۱۱ به دست آورد. او با یادآوری خاطرات، گفت که بازگشت همیشه عالی است.

او گفت: ۱۱ سال پیش نمی‌دانستم در استانبول چه انتظاری داشته باشم، خوشبختی این بود که من جوان بودم و می‌دانستم چه دارم. دنیس سارگوش در آن زمان قهرمان جوانان جهان بود و آن زمان با او کشتی نگرفته بودم اما در دور دوم شکستش دادم. راستش را بخواهید کمی عصبی بودم. رفتن به آن تورنمنت به من اعتماد به نفس زیادی برای آینده داد زیرا پس از پیروزی در آن با تجربه بسیار کمی در کشتی آزاد، به این فکر کردم که اگر واقعاً تمام وقت تمرین کنم، چه کاری می‌توانم انجام دهم. 

اتحادیه جهانی کشتی در ادامه نوشت: اما درام واقعی در نیمه نهایی مقابل «علی سوادکوهی» قهرمان نوجوانان آسیا رخ داد. این ۲ در حالی که یک دقیقه به پایان کشتی باقی مانده بود، یک بر یک مساوی شدند، زمانی که باروز مقابل اخطار کم کاری سوادکوهی قرار گرفت، حریف ایرانی ۳۰ ثانیه فرصت داشت تا از او امتیاز بگیرد که موفق به این کار نشد و باروز امتیاز دوم و پیروزی را از سوادکوهی گرفت.

باروز گفت: نیمه نهایی دیوانه کننده بود. من قبلاً هرگز با او کشتی نگرفته‌ام. او سرسخت است و مطمئن که در آینده دوباره او را خواهم دید. عملکرد او برای رویارویی با من و گرفتن سرعت کشتی عالی بود. برای مبارزه با حریفانی که انفعالی کشتی می‌گیرند و قصد دفاع دارند باید راهی برای حمله و کسب امتیاز پیدا کنم. در مبارزه با او هیچ حمله مستقیمی نمی‌توانستم انجام دهم.

باروز پیش از این  همه حریفان ایرانی همچون صادق گودرزی، عزت‌الله اکبری، مرتضی رضایی‌قلعه، علیرضا قاسمی، پیمان یاراحمدی و محمد نخودی را شکست داده بود.

یکی دیگر از مبارزه‌های جذاب جام یاشاردوغو که بین ۲ حریف ایرانی و آمریکایی برگزار شد، فینال وزن ۷۰ کیلوگرم بود. که امیرمحمد یزدانی توانست جیمز گرین را شکست دهد و مدال طلا بگیرد و به ناکامی طولانی مدت خود طی هفت سال گذشته برای کسب مدال طلا پایان دهد.

یزدانی دارنده مدال نقره جهان گفت: این نخستین مدال طلای من در یک تورنمنت بین‌المللی است و از این بابت خیلی خوشحالم و امیدوارم هواداران ایرانی را خوشحال کرده باشم.

یزدانی گفت: گرین کشتی گیر سرسختی است اما من اعتماد به نفس داشتم و به دفاعم هم ایمان داشتم.