به گزارش روز دوشنبه ایرنا، مناقشه های دریایی و مسائل حقآبه پاکستان و هند نیز در کنار اختلاف های ناتمام سیاسی و مرزی باعث شده تا بهبود روابط دو کشور هستهای در منطقه بیشتر با مشکل مواجه شود، با این حال پیشقدمی دو همسایه برای پرداختن به این اختلاف باعث می شود تا مسیر دیپلماسی میان آنان هموار شود.
بر اساس پیمان رودخانه سند (ایندوس) که در سال ۱۹۶۰ (۱۳۳۹ شمسی) میان هند و پاکستان به امضا رسید، هند می تواند از آب رودخانه های شرقی ( روی، بیس و سوتلج) استفاده کند درحالی که آب رودخانه های غربی (ایندوس، جهلم و چناب) به پاکستان می رسد.
منابع دیپلماتیک امروز به روزنامه پاکستانی «اکسپرس تریبیون» گفتند که پس از موفقیت دیپلماسی پشتپرده و پایداری آتش بس در مرزهای دو کشور قرار شد تا نشست جدید کمیسیون آبی دو کشور به میزبانی طرف پاکستانی برگزار شود.
رسانههای پاکستانی اعلام کردند که اعضای کمیسیون آبی هند قرار است روز دوشنبه از طریق گذرگاه مرزی "واگاه" وارد پاکستان شوند و مذاکره با مسوولان این کشور تا ۲ روز آینده ادامه خواهد داشت.
کارشناسان برنامه سفر هیات کمیسیون آب (اندس) هند به پاکستان را نشانهای تازه از ذوب شدن یخ روابط دو همسایه شبه قاره که در همه زمینهها با یکدیگر در رقابت هستند، تلقی کردند.
براساس این گزارش، هیات ۱۰ نفره هندی فردا سه شنبه اول ماه مارس با اعضای کمیسیون آبی پاکستان در شهر «لاهور» دیدار خواهد کرد.
نشست آتی مسوولان پاکستانی و هندی به میزبانی لاهور، تازهترین گام در مسیر تنش زدایی پس از تماس تلفنی فرماندهای عملیات نظامی دو کشور در اسفند سال گذشته به شمار میرود. روابط شکننده دو کشور از ۳ سال پیش با تنشهای شدیدی همراه شد به طوری که این اختلاف ها پاکستان و هند را تا آستانه یک جنگ تمام عیار برد.
تنشهای قدیمی میان پاکستان و هند باعث شده است تا به نوعی، یک رقابت تسلیحاتی شامل رقابت در تولید سلاحهای هستهای میان دو کشور در جنوب آسیا ایجاد شود. پاکستان در سال ۱۹۹۸ نخستین آزمایش هستهای خود را با موفقیت انجام داد و به عنوان هفتمین قدرت هستهای جهان شناخته شد.