تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۵

تهران – ایرنا - رئیس جمهوری اوکراین که این روزها با بحران جنگ دست و پنجه نرم می کند و برای دریافت حمایت های مالی و نظامی به هر دری می زند، با تماس های تلفنی مکرر با مقامات عالی اروپا و آمریکا توانسته توجه آنها را بیش از پیش برای جلب حمایت از کی یف و اقدامات خصمانه از جمله تحریم علیه روسیه جلب کند.

به گزارش ایرنا از نشریه گاردین، رئیس جمهور اوکراین، در یک رشته تماس های تلفنی از کی یف ، غرب را متقاعد کرد که با مجموعه ای از تحریم ها علیه روسیه موافقت کنند؛ کاری که تا چند روز پیش غیرقابل تصور بود. علاوه بر تلفن، ولودیمیر زلنسکی از شبکه های اجتماعی چون توییتر هم استفاده بهینه ای برای تشویق متحدانش به حمایت از او استفاده می کند.

او امروز هم بار دیگر از اتحادیه اروپا خواست تا با عضویت فوری اوکراین به این اتحادیه موافقت کند.

زلنسکی با درک اینکه افکار عمومی اروپا به رفتارهای مردم اوکراین واکنش نشان می‌دهد، سعی کرد دائماً با رهبران غربی گفت و گوی تلفنی داشته باشد و در کنار آن مدام از توییتر برای سرزنش، تشویق و تمجید متحدانش استفاده می‌کرد. در این روند، تحریم‌هایی که یک هفته پیش غیرقابل تصور تلقی می‌شد، در حال حاضر به موج تحریم ها بدل شده است. کارشناسان اذعان می‌کنند که سرعت موافقت غرب با تحریم‌های جدید آنها را هم غافلگیر کرده است.

بنا به گزارش گاردین، یکی از رهبران غربی می گوید: «ما روی زلنسکی حساب می کنیم. او شاید در نهایت نتواند اوکراین را نجات دهد یا روسیه را تغییر دهد، اما رفتارهای او تاثیر قابل توجهی برای اروپا دارد.»

تماس های زلنسکی از روز شنبه و با تماس تلفنی با امانوئل ماکرون آغاز شد و پس از آن با رئیس کمیسیون اروپا، اورسولا فون در لاین، نخست وزیر ایتالیا، ماریو دراگی و رئیس جمهور سوئیس، ایگنازیو کاسیس تماس گرفت. نخست وزیر هند، نارندرا مودی، رئیس جمهور ترکیه، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور آذربایجان، الهام علی اف، نخست وزیر هلند، مارک روته، دبیرکل سازمان ملل، آنتونیو گوترش، صدراعظم آلمان، اولاف شولز، پاپ واتیکان، نخست‌وزیر چک، پتر فیالا، نخست‌وزیر لهستان، آندری دودا و در نهایت نخست‌وزیر انگیس مقاصد بعدی دیپلماسی تلفنی زلنسکی بودند.

یک شنبه هم وی سعی کرد تماس های متعددی با رهبران جهان بگیرد؛ که بر درخواست تسلیحات و تحریم های شدیدتر متمرکز بود. درک اینکه چگونه زلنسکی توانست این تماس ها را انجام دهد، جبهه داخلی را جمع کند، ارتش اوکراین را هدایت کند و همزمان مقداری استراحت کند، سخت است. یکی از همراهان او می گوید: "او بسیار صریح و پرشور است و سعی می کند عملگرا باشد. " اما این تماس‌های زلنسکی نتایج درخشانی به همراه داشت و به تغییر روند اوضاع کمک کرد.

تغییر موضع ۱۸۰ درجه ای آلمان در عرض یک روز و موافقت با قطع ارتباط روسیه با سوئیفت و تصمیم اعضای ناتو به ارسال تسلیحات به اوکراین، از جمله موفقیت های رئیس جمهور اوکراین بود. ماریو دراگی، نخست‌وزیر ایتالیا، کشوری که وابستگی شدیدی به گاز روسیه دارد، هم بر نیاز به  یافتن راه‌حل‌های بلندمدت لازم برای حذف نیاز ایتالیا به گاز روسیه تاکید کرد.

برخی در اروپا بر این باورند که مسدود شدن غیرمنتظره دارایی‌های بانک مرکزی روسیه، مهم‌ترین مؤسسه مالی روسیه، زمینه ساز فروپاشی اقتصاد این کشور خواهد بود.

اکنون اوکراین، انگلیس، فنلاند، لهستان، رومانی، بلغارستان، جمهوری چک، لیتوانی، لتونی، استونی و اسلوونی در واکنش به حمله روسیه به اوکراین، حریم هوایی خود را بر روی  پرواز هواپیماهای روسیه بسته‌اند.

سازمان هواپیمایی روسیه (روس آویا) نیز در اقدام متقابل، حریم هوایی خود را به روی هواپیماهای کشورهای تحریم کننده خود بسته است.

جنگ در اوکراین در حالی وارد پنجمین روز خود شده که کشورهای اروپایی و همپیمانانشان متاثر از این جنگ اقدام به اختصاص بودجه‌های کلان در بخش تسلیحات نظامی و همچنین تحرکات نیروی نظامی در قاره سبز کرده‌اند.