بجنورد-ایرنا- معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان شمالی گفت: فرار مالیاتی موجب تشکیل اقتصاد زیرزمینی، قاچاق و گسترش فساد مالی و اداری می شود که باید با این رویه اشتباه برخورد شود.

به گزارش ایرنا، محمود قنبری روز دوشنبه در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید خراسان شمالی اظهار داشت: مالیات یکی از مهم ترین منابع تامین کننده درآمدی دولت هاست که علاوه بر تامین مالی مورد نیاز دولت، نقدینگی را نیز کنترل کرده و ضمن توزیع بهتر درآمد و ثروت کشور در محل های مناسب هزینه می شود.

وی تصریح کرد: هوشمندسازی نظام مالیاتی برای جلوگیری از فرار مالیاتی و تحقق عادلانه درآمدهای دولت بسیار مهم است زیرا بحث وصول مالیات حساسیت‌های ویژه‌ای دارد که یکی از مهمترین آنها، تعامل کامل با مراجعان و تکریم آنان و در عین رعایت عدالت در وصول مالیات است.

قنبری با بیان اینکه برخورد شایسته با ارباب رجوع وظیفه همه کارگزاران نظام است، گفت: تعامل شایسته با بازار، اصناف، واحدهای تولیدی و صنایع مادر و هم چنین تلاش برای برخورد توام با رفتار اسلامی در کنار مراعات حال اقشار کم بضاعت در وصول مالیات بسیار حیاتی است و منجر به عدالت اجتماعی در جامعه می شود.

وی با بیان اینکه، حقوق بگیران دولت هفت برابر اصناف مالیات پرداخت می کنند، خاطرنشان کرد: بالاترین نرخ پرداخت مالیات با ۳۵ درصد مربوط به کارمندان دولت است این در حالی است که این نرخ در اصناف ۲۵ درصد است و بایستی اجازه فرار مالیاتی به اصناف داده نشود.

معاون استاندار خراسان شمالی گفت: در این زمینه باید تلاش کنیم تا اعتماد بین فعالان اقتصادی و کارگزاران مالیاتی ایجاد کرد تا فعالان اقتصادی با اطمینان خاطر از برقراری عدالت مالیاتی نسبت به این موضوع اقدام کنند.

وی اضافه کرد: مالیات یک مفهوم پیچیده ای است که چالش های خاص خود را دارد ولی با ارتقای فرهنگ مالیاتی به مفهوم عملی و عملیاتی یک فضای مثبت در زمینه پرداخت مالیات و بهبود تمکین شرایط مالیاتی کشور فراهم می شود.

قنبری عنوان کرد: برخورداری از قوانین کیفری منسجم و جامع در حوزه حمایت از قوانین مالیاتی به موازات فرهنگ‌سازی و بهره‌گیری از ساز و کارهای غیرکیفری نقش قابل توجهی را در افزایش درآمدهای مالیاتی ایفا می کند.

بر اساس آمار اداره کل امور مالیاتی خراسان شمالی؛ هفت هزار و ۵۸۰ میلیارد ریال مالیات مستقیم و غیرمستقیم (ارزش افزوده) در ۹ ماه امسال از مردم این خطه در شمال شرق کشور وصول شد که چهار هزار و ۹۷۰ میلیارد ریال از این میزان مالیات مربوط به مالیات عملکرد و ۲ هزار و ۶۱۰ میلیاد ریال آن مالیات بر ارزش افزوده است.

سه هزار و ۳۵۰ میلیارد ریال مالیات، سال ۱۳۹۹ از بخش های مختلف در خراسان شمالی وصول شد که از این مجموع مالیات وصولی پارسال ۲ هزار و ۲۴۰ میلیارد ریال مالیات مستقیم و عملکرد و هزار و ۱۱۰ میلیارد ریال مالیات غیرمستقیم و ارزش افزوده بوده است.

خراسان شمالی از نظر میزان وصول مالیات در ردیف چند استان آخر کشور قرار دارد.