سیدمرتضی بختیاری رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) روز دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه از ابتدای سال تا کنون ۲۷۰ هزار اشتغال در کمیته امداد ایجاد شده است، افزود: هدایت شغلی، کاریابی، راهبرد شغلی، تسهیلات کارفرمایی و ایجاد شغلهای نوین از جمله برنامههای کمیته امداد در راستای اشتغال زایی است.
وی با اشاره به اینکه ۵۳درصد خانوار تحت پوشش کمیته امداد زنان سرپرست خانوار هستند که در روستاها زندگی میکنند، اضافه کرد: یکی از راهبر ما اشتغال خانگی است که تا امروز توفقیات خوبی در این حوزه داشتیم.
رئیس کمیته امداد گفت: ۱۱۰ هزارمتر مربع قالی توسط مددجویان کمیته امداد تولید شده که بیش از ۹۰درصد از آن در خانهها تولید شده است و امروز فرش کمیته امداد با نشان احسان ثبت جهانی شده است.
بختیاری با بیان اینکه در هر استان که مددجویان به خودکفایی میرسند مراسم جشن خودکفایی خواهیم داشت، گفت: طبق برنامه پنج ساله کمیته امداد افرادی که زمینه اشتغال دارند باید حتما کار کنند و اگر حاضر به کار نشوند از تحت پوشش کمیته امداد خارج خواهند شد.
وی با بیان اینکه توانمندسازی مددجویان و کسب درآمد پایدار از مطالبات رهبر معظم انقلاب اسلامی بوده است، گفت: امروز از حوزه حمایت عبور کردیم و وارد پهنه توانمندسازی شدهایم؛ البته سالمندان و کسانی که توان کار ندارند همچنان تحت پوشش کمیته امداد هستند و خدمات حمایتی دریافت میکنند.
بختیاری اضافه کرد: مراکز نیکوکاری یکی از راه های مردمی کردن خدمات است که خوشبختانه تا به امروز توانستهاند خدمات خوبی به محرومان ارائه کنند.
رئیس کمیته امداد با بیان اینکه جشن عاطفهها، جشن نیکوکاری و جشن رمضان از جمله برنامههای عمده کمیته امداد در طول سال است، اظهارداشت: خوشبختانه مردم در این جشنهای بزرگ کمکهای زیادی به محرومان و مستضعفان دارند.
بختیاری اظهار داشت: در حوزه هدایت شغلی کسانی که زمینه شغلی دارند طبق تفاهم با فنی و حرفهای آموزش خواهند دید و پس از دریافت تسهیلات اقدام به فعالیت خواهند کرد.
رئیس کمیته امداد در خصوص کاریابی گفت: در این حوزه کمیته امداد پس از آموزش طبق تفاهم نامه با دستگاهها مددجویان به آنها معرفی خواهند شد؛ همچنین در راهبرد شغلی مددجویان به کارآفرینان و شرکتهای دانش بنیان معرفی میشوند و از ابتدا تا انتها در کنار مددجو هستند.
وی درباره تسهیلات کارآفرینی گفت: در این طرح به ازای هر مددجو ۱۰۰ میلیون تومان وام قرص الحسنه به کارآفرین پرداخت میشود.
امکان حق انتخاب خیرین با راهاندازی سامانه امداد هوشمند و کارآمد
جعفر صباغیان معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد امام خمینی (ره) هم در ادامه این نشست با اشاره به اینکه یکی از دغدغههای اساسی و مهم کمیته امداد خدمات رسانی و تسهیل در ارائه خدمات به مددجویان است، اظهار داشت: یکی از موضوعاتی که میتوانست در تسهیل ارائه خدمات به کمیته امداد کمک کند، استفاده از نرمافزارها و سامانهها است که در برنامه پنج ساله کمیته امداد بر آن تاکید شده بود.
وی با بیان اینکه در مجموعه کمیته امداد ۱۷ برنامه و ۱۲۰ نوع خدمت به مددجویان ارائه میشود، گفت: یکی از اقدامات صورت گرفته برای ارائه خدمات به مددجویان راهاندازی برنامه امداد هوشمند و کارآمد بوده است.
صباغیان افزود: از جمله اهداف ما برای راهاندازی برنامه امداد هوشمند و کارآمد، میتوان به قابل اتکا نبودن به آمارهای دستی، تکریم ارباب رجوع، اثربخشی بیشتر منابع مالی کمیته امداد و ارتباط بخشی بین کمیته امداد با پایگاههای دادههای دولتی است.
معاون حقوقی و امور مجلس اظهارداشت: افراد خیر میتوانند با ورود به این سامانه نیازهای نیازمندان را مشاهده و کمک مورد نظر خود را در آن را انتخاب کنند؛ دومین ویژگی این برنامه شفافیت است و خیرین میتوانند به صورت ماهانه گزارشگیری کنند.
فعالیت 9هزار مرکز نیکوکاری با محوریت مردم، محله و مسجد
معاون توسعه مشارکتهای کمیته امداد امام خمینی(ره) نیز در این نشست با بیان اینکه کمیته امداد با روحیه انقلابی در حال ارائه خدمات به مددجویان است، اظهار داشت: مشارکتهای مردمی به ترویج فرهنگ خیر و احسان در جامعه کمک میکند،
مجتبی آسوده به فعالیت ۹ هزار مرکز نیکوکاری با محوریت مردم، محله و مسجد در کشور اشاره کرد و افزود: بیش از هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان زکات در سراسر کشور جمع آوری شده است.
آسوده گفت: تعالی انسانها، توانمندسازی و خودکفایی نیازمندان از اهداف مهم کمیته امداد است.