مشهد- ایرنا- معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: وضعیت اکسیژن‌رسانی به بیماران کووید ۱۹ بستری در بیمارستانهای زیر پوشش این دانشگاه در استان خراسان رضوی بطور مستمر رصد می‌شود.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز دوشنبه به نقل از دکتر شاپور بدیعی گزارش داد: بدین منظور پیش از ورود به موج ششم طغیان شیوع ویروس کرونا برنامه‌ریزی لازم برای ارائه خدمات‌ مطلوب درمانی به بیماران و رفع نواقص تجهیزات پزشکی به ویژه دستگاههای اکسیژن‌رسانی در دستور کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار گرفته بود. 

وی افزود: دو هزار و ۶۰۰ دستگاه تخت بیمارستانی در جریان ششمین موج طغیان ویروس همه‌گیر برای بستری بیماران مبتلا به کرونا در حوزه جغرافیایی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد پیش‌بینی شد تا با توجه به شرایط بکار گرفته شوند. 

معاون دانشگاه علوم پزشکی به راه‌اندازی کمیته‌های ترخیص، کنترل عفونت، بیماران تنفسی و بیماران بدحال در مراکز درمانی نیز اشاره و بیان کرد: فعالیت این کمیته‌ها مدیریت مناسب درمان بیماران کووید ۱۹، افزایش کیفیت خدمات‌ و کاهش مرگ و میر ناشی از این بیماری را در پی داشته است. 

وی همچنین مراجعه بهنگام را از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر درمان موثر و جلوگیری از بدحالی بیماران مبتلا به کرونا ذکر و بیان کرد: با توجه به سطح‌بندی بیماران کووید ۱۹ و گنجایش مراکز سرپایی دانشگاهی و غیردانشگاهی بیشتر بیماران در مراحل ابتدایی شناسایی و تحت درمان سرپایی قرار می‌گیرند.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۶ شهرستان خراسان رضوی ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاه‌های علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه و دانشکده‌های پزشکی نیشابور و تربت‌جام است.

 تعداد بستری شدگان روزانه  کرونایی در بیمارستانهای خراسان رضوی روز گذشته، ۲۲۱ نفر گزارش شده است.

بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون هفت میلیون و ۴۰ هزار و ۴۶۷ نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۲۴۱ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته مجموع جان باختگان این بیماری در کشور به ۱۳۶ هزار و ۶۳۱ تن رسیده است و چهار هزار و ۴۹ بیمار در بخش مراقبت های ویژه بستری هستند.

همچنین تاکنون ۶ میلیون و ۶۳۴ هزار و ۱۲۶ نفر از بیماران نیز بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکنون ۶۲ میلیون و ۷۳۹ هزار و ۶۳۵دُز اول، ۵۵ میلیون و ۴۱۸ هزار و ۲۰ دُز دوم و ۲۲ میلیون و ۹۹۲ هزار و ۷۵۷ دُز سوم واکسن کرونا در کشور تزریق شده و مجموع واکسن‌های تزریق شده در ایران به ۱۴۱ میلیون و ۱۵۰ هزار و ۴۱۲ دُز رسیده است.

طبق آخرین آمار اعلام شده ۱۸۴ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۸۷ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۷۶ شهرستان در وضعیت زرد و یک شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.

ایران بر اساس آخرین آمارهای رسمی از لیست جدول ۱۰ کشوری که بیشترین جمعیت مبتلایان به کرونا را در جهان دارند حذف شده است.