منوچهر ریاحی روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: رشته اکولوژی انسانی در دانشگاه های کشور ایجاد نشده است، البته رشته اکولوژی در شاخه پزشکی در دانشگاه تدریس می شود اما آنچه مد نظر ما در امور شهری است، تدریس این رشته تلفیقی از معماری، شهرسازی و محیط زیست است.
وی با ابراز نگرانی از اینکه توسعه شهرها با تخریب محیط زیسست و طبیعت همراه است گفت: کار ساخت و ساز و توسعه شهرها و گسترش استفاده از خودروها با تخریب طبیعت همراه شده است.
وی با تاکید بر اینکه باید از تجربه های کشورهای رشد یافته در زمینه مدیریت شهری بهره ببریم گفت: تلاش داشته ام تا با حضور در برنامه ها و سمینارهای مختلف تجربه ها را به مدیران شهری انتقال دهم اما متاسفانه نشست ها و سمینارها در حد برگزاری بوده و پس از آن اقدام قابل توجه انجام نشده است.
ریاحی با اشاره به اقدامات انجام شده در خراسان رضوی با همکاری شهرداری و دانشگاه فردوسی مشهد گفت: در شهر مشهد برای ایجاد مرکز اکولوژیک و نیز یک محله سبز اقدام شده و در این زمینه شهرداری مشهد و دانشگاه فردوسی استقبال کردند.
عضو مرکز بین المللی اکولوژی کشور سوئد افزود: در شهر بجنورد هم ایجاد ۲ محله سبز یکی در منطقه یک و دیگری در منطقه ۲پیشنهاد شده است که امید می رود محقق شود.
نماینده مرکز بین المللی اکولوژی کشور سوئد در ایران خاطرنشان کرد: محله سبز به معنای واگذاری مدیریت شهری به دست بانوان خانه دار است که در نهایت ایجاد شغل و درآمدزایی به همراه دارد.
وی در بخش دیگر سخنان خود با ابراز گلایه از وضعیت دفن زباله ها در کوه باباموسی در بجنورد گفت: وضعیت دفن زباله ها در این کوه بسیار اسفناک است و نباید کار پسماند به اینجا برسد که مکان برای دفن نباشد و یا شاهد زباله گردها باشیم.
وی افزود: در طرحی که پیش از این برای بجنورد ارائه دادم، می توان این شهر را به عنوان شهر زباله صفر معرفی کرد، این طرح اکنون به مشهد ارائه شده و مورد استقبال قرار گرفته است.
ریاحی اظهار داشت: بجنورد شهر کوچکی است و اگر اکنون در این زمینه ورود پیدا کند مشکلات شهر کلان مثل مشهد را در زمینه پسماند نخواهد داشت.
عضو مرکز بین المللی اکولوژی کشور سوئد با بیان اینکه اگر شهرداران بخواهند، مشکل پسماند و زباله حل شدنی است و در این باره راه حل دارم افزود: متاسفانه به امر پسماند به خوبی ورود نکرده اند.
بجنورد مرکز خراسان شمالی ۲۱۰ هزار نفر جمعیت دارد.