به گزارش ایرنا ، آسیاتایمز روز دوشنبه گزارش داد، ، مسئولان دفاعی این دو کشور هدف از این کار را، جایگزینی و پیشبرد ناوگان موجود جنگنده ها و ترکیب توانایی های خود در همکاری های دفاعی اعلام کردند.
هواپیمای مدل TF-X (هواپیمای آزمایشی ترکیه) که برای اولین بار در سال ۲۰۱۶ رونمایی شد و از آن زمان در حال توسعه بوده است، از سوی ترکیه به عنوان جنگنده نسل پنجم با موتورهای دوقلو معرفی شده که بر نبردهای هوا به هوا تمرکز دارد و همچنین در حملات هوا به زمین کارایی دارد.
بنا به گزارش آسیاتایمز، مدیر عامل صنایع هوافضای ترکیه در مصاحبه با یک ایستگاه تلویزیونی پاکستانی در هفته گذشته، خبر داد که این پروژه به طور مشترک با پاکستان انجام شده است.
در اوایل ماه جاری، رضوان ریاض، فرمانده نیروی هوایی پاکستان، گفت که تیم توسعه این پروژه مستقر در ترکیه وظایف جزئی تر کار را به دانشجویان و محققان مستقر در پاکستان واگذار کرده است.
این پروژه مشترک که از سوی رسانه های منطقه "اولین جنگنده جهان اسلام" نامگذاری شده است، پیش بینی شده است که با نوسازی ناوگان جت های جنگنده هر دو کشور بر قدرت منطقه ای آنکارا و اسلام آباد بیفزاید. طبق این گزارش، ترکیه به علت بحران اقتصادی چند سال اخیر نتوانست پروژه این جت جنگی را در زمان پیش بینی شده به پایان برساند.
در حال حاضر نیروی هوایی پاکستان در حال کار روی پروژه داخلی یک جنگنده نسل پنجمی با نام AZM است که هدف آن جایگزینی جت های جنگنده اف ۱۶ و میراژ ۳ فرسوده ارتش این کشور است.