قصرشیرین- ایرنا- مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: برای اتمام پروژه بزرگ سامانه گرمسیری در استان کرمانشاه در مجموع  حدود سه هزار میلیارد تومان مورد نیاز است که از این مبلغ ۵۰۰ میلیارد تومان مربوط به وزارت جهاد کشاورزی و ۲هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان نیز مربوط به وزارت نیرو است.

 به گزارش خبرنگار ایرنا «محمد حاج‌رسولی‌ها» روز سه‌شنبه در حاشیه سفر به سرپل ذهاب به منظور پیگیری و بررسی میدانی مشکلات سامانه‌گرمسیری با حضورمهعاون وزیر جهاد کشاورزی و معاونان عمرانی و اقتصادی استانداری کرمانشاه ونماینده مردم قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسوولان محلی، افزود: از اعتبارات و دستور مقام معظم رهبری به این پروژه، برآوردی که داشتیم  ۷.۸میلیارد دلار پیش بینی کرده بودیم که حدود یک میلیارد دلار کمتر تخصیص داده شد و امیدواریم این کمبود را جبران کنیم.

وی اظهار داشت: با توجه به در دسترس بودن اعتبار کافی، این پروژه یکی از پرسرعت ترین پروژه های کشور بود و ۱۵ درصد کار باقی مانده از پروژه، شامل سد، تونل، شبکه های اصلی و فرعی و آبیاری های تحت فشار باقی مانده که امید است این کسری اعتبار جبران شودو ظرف مدت  ۲۴ ماه این طرح را به اتمام برسانیم.

حاج‌رسولی‌ها ادامه داد: تامین اعتبار این پروژه در سفر رییس جمهور به استان کرمانشاه جزو اولویت های وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو خواهد بود.

به گفته وی سامانه گرمسیری در نظام جمهوری اسلامی یک ابرپروژه در کشور است که کوتاه ترین زمان اجرا را به خودش اختصاص داده است.

سامانه گرمسیری تاثیر بسیار خوبی بر اقتصاد و تولید در سطح ملی دارد

نماینده مردم قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلان‌غرب در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: طرح بزرگ سامانه گرمسیری یک ابر پروژه است که تاثیر بسیار خوبی بر اقتصاد و تولید در سطح ملی و منطقه ای دارد.

«شهریار حیدری» با اشاره به اهمیت این طرح افزود: بارها از لسان رهبر معظم انقلاب اسلامی به این پروژه اشاره و بر آن تاکید و دستورات بسیار خوبی برای اشتغال بهینه از منابع زمینی و آب نیز صادر شده است.

وی اظهار داشت: وزارت نیرو جهت تخصیص و توزیع آب و وزارت جهاد کشاورزی برای اجرای پروژه های کشاورزی متولی اصلی این پروژه هستند.

نماینده مردم قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: از مجموع ۶۲ هزار هکتار بخش اعظمی برای کشاورزی و حدود ۱۱ هزار هکتار برای سرمایه گذاری بین شهرستان قصرشیرین و سومار پیش بینی شده است.

وی اظهار داشت: این پروژه روند خوبی داشته و نگرانی هایی که کشاورزان داشتند در بحث افت فشار آب بود که با تصمیماتی که امروز اتخاذ می شود موثر و قابل اجرا خواهد بود.

وی در پایان گفت: تکمیل سدهواسان و زهکشی منطقه دشت ذهاب مکمل های این پروژه است که ساماندهی وضعیت موجود، تثبیت در اجرای پروژه و اشتغال زایی در منطقه و درآمد زایی از انتظار مردم می باشد.

اختصاص ۹۰۰ میلیون مترمکعب آب به استان های کرمانشاه و ایلام

سد هواسان از نوع خاکی با هسته رسی است که حدود ۵۱ متر ارتفاع دارد و ظرفیت مخزن آن ۱۸۸ میلیون متر مکعب است که برای ساخت این سد که در دل سامانه گرمسیری واقع شده و عملیات اجرایی آن هشتم اردبیهشت ۹۷ آغاز شد به هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

طرح بزرگ سامانه گرمسیری به عنوان بزرگترین طرح عمرانی کشور با ۱۵۰ هزار میلیارد ریال اعتبار در دست اجرا است که آب رودخانه سیروان در استان کردستان را از طریق تونل نوسود از منطقه ازگله خارج و زمین های منطقه را تا دهلران و مهران در استان ایلام آبیاری می کند.

با اجرای طرح سامانه گرمسیری حدود ۹۰۰ میلیون متر مکعب آب در اختیار استان های کرمانشاه و ایلام قرار می گیرد که در این طرح ۵۰ هزار هکتار از زمین های دیم شهرستان های سرپل ذهاب، گیلانغرب و قصرشیرین به آبی تبدیل می شود ضمن اینکه از این میزان، ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب نیز سهم بخش صنعت است.

در استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه حدود ۱۲۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.

این استان با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.