کرمانشاه- ایرنا- فرماندار سنقروکلیایی گفت: پذیرایی از مسافران و گردشگران در ایام نوروز امسال مستلزم دستورالعمل‌های ستاد ملی کرونا است.  

به گزارش ایرنا، «غلامرضا مرتضوی» روز سه‌شنبه در جلسه ستاد اجرایی خدمات سفر شهرستان سنقروکلیایی که با حضور مسوولان ذیربط در سلسله جلسات این فرمانداری برگزار شد، افزود: تدابیر لازم به منظور آمادگی هرچه بیشتر دستگاه ها در ایام پایانی سال و تعطیلات نوروز ١۴٠١ اندیشیده شده تا بر این اساس برنامه ریزی‌ها و تصمیمات استانی و ملی اجرا شود.  

وی اظهار داشت: امیدواریم با همکاری و همدلی مردم و مسوولین برنامه ریزی و آمادگی خوبی برای ورود به ایام پایانی سال داشته باشیم.

کنترل ترافیک شهری، آراستگی و توجه به زیباسازی ورودی و خروجی شهر، آماده باش دستگاه های خدمات رسان در صورت اعلام ستاد بحران و بارش نزولات جوی در ایام تعطیل، آمادگی ادارات میراث فرهنگی و دستگاه‌های فرهنگی به منظور معرفی شهرستان و راهنمایی گردشگران و آمادگی لازم دستگاه‌های امدادی از اهم مواردی بود که در این جلسه مورد تاکید فرماندار سنقروکلیایی قرار گرفت.

به گزارش ایرنا، سنقر و کلیایی با ۹۲ هزار نفر جمعیت در ۸۶ کیلومتری شمال شرق کرمانشاه واقع شده و دارای ۲۲۰ روستا در قالب هشت دهستان و ۲ بخش مرکزی و کلیایی است.

شهر سنقر از معدود شهرهای استان کرمانشاه است که دارای بافت تاریخی ثبت شده است و وجود حمام‌های تاریخی در سطح روستاهای این شهرستان، آن را از سایر نقاط استان متمایز کرده‌ است.

بقعه‌ «مالک» یک بنای هشت ضلعی احتمالا بازمانده از دوران سلجوقی است که بر روی تپه‌ای مشرف به شهر سنقر بنا شده‌ است. بنای تاریخی بقعه «امامزاده احمد» متعلق به دوران صفویه نیز در شهر سنقر واقع شده و به عنوان یکی از اماکن مذهبی پربازدید استان کرمانشاه مطرح است.  

شهرستان سنقروکلیایی هم اکنون از نواحی جالب توجه و زیبای استان کرمانشاه است که در جلگه هموار و زیبایی واقع شده و اطراف آن را رودخانه، سبزه زار، باغات و بیشه زار فرا گرفته است و قله‌های کوه‌های آن تا اواخر تابستان از برف زمستانی می‌درخشد.

از دیگر جاذبه های دیدنی و گردشگری شهرستان سنقر می توان به سراب گزنهله، باغات سه آسیاب و کوچه باغ های زیبای این شهرستان اشاره کرد.

دریاچه زیبای سد سلیمانشاه و گاورود، کوهستان سربه فلک کشیده دالاخانی، کوهستان زیبای نخودچال و دشت سرسبز پارسینه، دامنه سرسبز کوهستان بدر و پریشان، سراب گلاویج، سراب سورن آباد، منطقه سرسبز و خوش آب و هوای چرمله و منطقه سرسبز و خوش آب و هوای ورمقان از دیگر جاذبه های دیدنی شهرستان سنقر به شمار می رود.

مادیان کوه در شهرستان سنقر از نظر تاریخی و باستان شناسی محل بسیار مناسبی برای تحقیق و کاوش می باشد. کوه‌های اطراف روستای ورمقان در این شهرستان از نظر زیبایی طبیعی و تنوع گیاهان دارویی دارای اهمیت بسیار است، تیرماه بهترین زمان دیدن این کوه است.

سد روستای قمام نیز در این شهرستان محل مناسبی برای ماهیگیری است.

مردم سنقر به زبان‌های ترکی و کردی (با گویش کرمانشاهی و کردستانی) صحبت می‌کنند.

سوغات سنقر تخمه سنقری معروف به چینجه است، این محصول یکی از غلات قابل کشت در منطقه سنقر است که پس از برداشت به دلیل کیفیت بالای آن به نقاط مختلف کشور صادر می شود.

آفتابگردان سنقر از نظر تنوع متفاوت است و نمونه خاص منطقه سنقر از کیفیت مطلوب و طعم خاصی برخوردار است. علت این مزیت نه تنها گونه ی خاص آفتاب گردان بلکه هنر بودادن و پختن تخمه است که در اختیار تخمه پزی های این شهرستان است.