ندا ترابی فارسانی روز چهارشنبه در گفتوگو با ایرنا به نقش مهم سازمانهای مردم نهاد در توسعه گردشگری پایدار اشاره و بیان کرد: این نهادها تلاش میکنند که مخاطب را با کمترین آسیب برجای مانده به یک اکوسیستم وارد کنند از این رو در زمینه کاهش آثار منفی گردشگری و تخریب محیط زیست اصفهان می توانند نقش مهمی داشته باشند.
دانشیار گروه موزه و گردشگری دانشگاه هنر اصفهان با بیان اینکه سازمانهای غیر دولتی میتوانند میراث فرهنگی را حفظ و حتی احیا کنند، افزود: در دنیا سمنهای ( سازمانهای مردم نهاد) معتبری برای توسعه گردشگری، استاندارد سازی سایتها و مقاصد گردشگری برای توانخواهان جسمی و استاندارسازی موزهها فعالیت میکنند که میتوانند الگوی این گونه سازمانها فعال گردشگری در ایران و اصفهان نیز باشند.
ترابی به فعالیت برخی گروههای مردمی در بخش گردشگری اصفهان اشاره کرد و افزود : این ظرفیت باید تقویت و فضا برای دانشجویان و فعالان حوزه گردشگری فراهم شود تا در توسعه این بخش موثر واقع شوند.
وی تصریح کرد: سمنها میتوانند علاوه بر راهنمایی و مدیریت خیل عظیم گردشگران یک منطقه، یک مقصد گردشگری ناشناخته را نیز معرفی و به توسعه اقتصاد آن کمک کنند.
ترابی رساندن سود به جامعه محلی و حفظ میراث فرهنگی و طبیعی را از مهمترین اهداف سمنهای گردشگری بیان کرد و افزود: این نهادها به کاهش فقر در مناطق، توسعه گردشگری داوطلبانه، توسعه گردشگری پایدار و توسعه اقتصادی و اجتماعی جوامع کمک میکنند و بر روی سیاستگذاری در گردشگری نیز تاثیر دارند.
وی بابیان اینکه به رسمیت شناختن نقش انجمنها و تشکلهای مردمنهاد در تصمیمگیریها و تصمیم سازیها ضروری است، افزود:سمنها باید بهعنوان مشاور، دیده بان و بازوی اجرایی حوزه میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری فعالیت داشته باشند.
سازمانهای مردمنهاد(سمن) سازمانهایی غیرانتفاعی و مستقل از حکومت هستند که بهصورت جمعی و در سطوح مختلف فعالیت دارند.
از میان ۲۰ هزار سازمان مردمنهاد در سراسر کشور، چهار هزار و ۳۰۰ آنها در استان اصفهان فعال هستند.