به گزارش ایرنا سامانه پایش کیفی هوای کشور در ساعت ۱۲ روز چهارشنبه، شاخص کیفی هوای اهواز را ۱۶۱ اعلام کرده است. بیشترین آلودگی در ایستگاههای پایش هوا در کلانشهر اهواز، غبار با اندازه ۲.۵ میکرون گزارش شده است.
در همین زمان شاخص کیفی هوای شهرهای سوسنگرد ۱۰۲، شاخص هوای شادگان ۱۱۴ و شاخص هوای شوشتر ۱۱۹ در شرایط ناسالم برای گروههای حساس بوده است.
هوای شهرهای اندیمشک، بندر امام، بهبهان، حمیدیه، دزفول، ماهشهر و مسجدسلیمان در شرایط سالم (قابل قبول) بوده و هوای هیچکدام از شهرها در شرایط پاک اعلام نشده است. ایستگاههای پایش آبادان، ایذه، خرمشهر، رامشیر، شوش و گتوند نیز دادهای برای نمایش نداشتند.
وقوع گرد و غبار شدید در خوزستان از ۳۰ بهمن تا ۶ اسفند، هوای بسیاری از شهرها را آلوده کرد و در برخی نقاط نیز در وضعیت هوا در خطرناک قرار گرفت.
هواشناسی خوزستان شرایط پایداری هوا را برای امروز (چهارشنبه) پیش بینی کرده همچنین از بهبود کیفیت هوا با ورود سامانه بارشی از اواسط روز پنجشنبه تا اواسط روز شنبه خبر داده است.
AQI شاخصی است که برای گزارش روزانه کیفیت هوا به کار میرود و نشان میدهد که هوای اطراف چقدر تمیز یا آلوده است و این حد از آلودگی چه اثراتی ممکن است بر سلامتی داشته باشد.
این شاخص بر اثراتی متمرکز است که افراد ممکن است چند ساعت یا چند روز بعد از تنفس در این هوا با آنها مواجه شوند.
بر اساس این شاخص، از صفر تا ۵۰ در شرایط پاک یا سبز، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط قابل قبول یا زرد، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط ناسالم برای گروههای حساس یا نارنجی، ۱۵۱ تا ۲۰۰ در شرایط ناسالم برای همه یا قرمز، ۲۰۱ تا ۳۰۰ در شرایط بسیار ناسالم یا بنفش و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرایط خطرناک یا ارغوانی تعیین شده است.
در شرایط هوای ناسالم همه افراد در صورت قرار گرفتن درازمدت در معرض هوای با این شدت آلودگی ممکن است دچار علایم تنفسی شوند. همچنین افراد گروه حساس ممکن است دچار پیامدهای بیشتری شوند. شرایط بسیار ناسالم بیانگر هشدار درباره بروز وضعیت اضطراری بهداشتی است و با احتمال بیشتر سلامت همه جمعیت به خطر میافتد.
شرایط هوای خطرناک نیز نشاندهنده وضعیت اضطراری هشدار بهداشتی است و همه افراد ممکن است دچار پیامدهای بهداشتی وخیم شوند.