«علیرضا گوهری» روز پنجشنبه در گفت وگو باخبرنگار ایرنا اظهار داشت: قدیمیترین آثار اهدایی مربوط به وسایل صعود و اسناد کوهنوردی دهه ۳۰ است که در این موزه نگهداری میشود.
وی بیان کرد: قدمت وسایل و آثار اهدا شده به این موزه از سال ۱۳۳۰ به بعد بوده و عمده آن شامل پوشاک، کفش، کوله پشتی، لوازم فنی، تجهیزات مسیر یابی، چراغهای خوراک پزی، گزارش برنامهها، اسناد، عکس و کتاب است.
گوهری با اشاره به اینکه تاکنون بیش از ۵۰۰ قطعه وسیله و ۱۰ هزار برگ سند به این موزه اهدا شده است، خاطرنشان کرد: این موزه در فضای ۲۰۰ متر مربع ایجاد شده است.
رییس هیات کوهنوردی همدان یادآور شد: هم اینک نیز پیگیریهای لازم برای جمع آوری تجهیزات با ارزش ادامه دارد و به طور قطع نفیسترین موزه کشور را راهاندازی کردهایم.
وی خاطرنشان کرد: نظیر چنین موزهای در کشور وجود ندارد و همه روزه صبحها قابل بازدید عموم مردم است.
گوهری افزود: راهاندازی این موزه به طور قطع در رونق گردشگری ورزشی همدان کمک شایانی دارد به ویژه اینکه قدمت و مفاخر کوهنوردی همدان آوازه جهانیان است.
وی اظهار داشت: این موزه گنجینه ماندگار از آثار و تصاویر تاریخی کوهنوردی همدان است و در کنار تجهیزات با ارزش، عکس، نامه، دستخط و کتابهای نفیس مربوط به تاریخ کوهنوردی در آن نگهداری میشود.
همدان پیشینه تاریخی در ورزش کوهنوردی کشور دارد و زنده یاد «محمود اجل» اولین کوهنورد کلاسیک همدان و از اولین کوهنوردان نامی کشور بود که کوهنوردی نوین و فنی و علمی را در ایران آغاز کرد.
ورزش کوهنوردی استان همدان از جایگاه ارزندهای در سطح کشور برخوردار بوده و کوهنوردان بزرگ و پرافتخاری از این استان در ویترین نام آوران این ورزش هستند.
این استان در کوهنوردی، الگوی کشور به شمار میرود و اولین ایرانیان فاتحان اورست نیز از این استان بودهاند.