به گزارش خبرنگار ایرنا، هیوا رحیمی روز چهارشنبه در سومین جلسه شورای زکات شهرستان سروآباد اظهار داشت: میزان تعهد جمع آوری زکات برای سالجاری در استان کردستان ۵۷۰ میلیارد ریال بود که تاکنون ۸۱ درصد آن محقق شده است.
وی با بیان اینکه شورای زکات در یک هزار و ۲۶۷ روستای استان کردستان فعال است، افزود: تعداد مبلغین زکات در استان کردستان ۹۵ نفر و تعداد مبلغین افتخاری که با کمیته امداد همکاری می کنند ۷۲۲ نفر هستند و امسال یک هزار و ۳۷۲ جلسه شورای زکات در سطح استان برگزار شده است.
معاون مشارکت های کمیته امداد امام (ره) استان کردستان یادآور شد: ۸۴ درصد از زکات جمع آوری شده در بین فقرا و نیازمندان توزیع شده و بخشی نیز براساس دستورالعمل و مسائل فقهی توزیع شده است.
وی ادامه داد: از محل زکات جمع آوری شده ۱۰ سری جهیزیه، ۳۷۵ مورد کمک هزینه درمانی، ۲۰۱ مورد کمک هزینه تحصیلی، احداث و تعمیر ۲۹ مسکن مددجویی و ۴۴ مورد تعمیر و احداث مساجد انجام شده است.
رحیمی اضافه کرد: پرداخت کمک معیشتی به ۱۲۷ هزار نفر، اجرای ۶۳ پروژه زکات عام المنفعه با اعتبار ۷۲ میلیارد ریال، احداث و تعمیر ۱۳ مورد خانه عالم، احداث ۲ غسالخانه و حوزه علمیه و چهار پروژه عام المنفعه دیگر از محل زکات جمع آوری سالجاری شده است.
وی افزود: استان کردستان در بحث جمع آوری زکات جزو ۱۰ استان برتر کشور است که خیرین، توانمندان و نیکوکاران بسیار خوبی در استان در امر زکات و احسان مشارکت دارند و این مهم افتخاری بزرگ برای استان فرهنگی کردستان است.
رحیمی یادآور شد: بر اساس بخشنامه های مرکز در هر روستا باید یک شورای زکات تشکیل شود و زکات و کمک های جمع آوری شده در هر روستا باید در همان روستا با همکاری هیات امنا و اعضای شورای زکات روستا بین فقرا و نیازمندان توزیع شود.
معاون مشارکت های کمیته امداد امام (ره) استان کردستان گفت: باتوجه به اینکه شهرستان سروآباد در بحث زکات و احسان، خیرین و توانمندان خوبی دارد پیشنهاد می شود یک خیابان، کوچه یا محله ای در شهر سروآباد به نام زکات نامگذاری شود.
وی از تشکیل کارگروه زکات ویژه مال التجاره در ماه مبارک رمضان در استان خبر داد و گفت: مرکز نیکوکاری زکات در جهاد کشاورزی شهرستان سروآباد نیز تشکیل می شود که امیدواریم با فعال شدن این مرکز از طرف کشاورزان و مروجین زکات بتوانیم در جمع آوری زکات بیشتر فعال و کوشا باشیم.
۸۱ درصد زکات در سروآباد جمع آوری شد
مدیر کمیته امداد شهرستان سروآباد هم در این آیین گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۸۱ درصد زکات در بین خیرین و توانمندان شهرستان جمع آوری و در بین فقرا و نیازمندان این شهرستان توزیع و تقسیم شد.
کوهسار قاضی زاده اظهار داشت: میزان تعهد کمیته امداد شهرستان سروآباد برای جمع آوری زکات در سالجاری ۳۹ میلیارد ریال است.
وی افزود: در طول ۱۱ ماهه سالجاری ۳۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال زکات از خیرین، توانمندان و همنوع دوستان سروآبادی جمع آوری شده است که معادل ۸۱ درصد میزان تعهد در نظر گرفته شده برای این شهرستان است.
مدیر کمیته امداد امام (ره) شهرستان سروآباد یادآور شد: سال گذشته میزان تعهد زکات برای شهرستان سروآباد ۳۲ میلیارد ریال بود که بیش از ۳۰ میلیارد ریال آن جمع آوری شد که بیانگر تحقق ۹۴ درصدی زکات در شهرستان سروآباد بودیم.
وی ادامه داد: زکات جمع آوری شده در سرفصل های مختلف مال التجاره، فقرا و نیازمندان، زکات فطریه،زکات کفاره و سایر اموال زکوی بود که تمام آن در بین فقرا و نیازمندان واقعی شهرستان توزیع و تقسیم شد.
قاضی زاده با بیان اینکه زکات جمع آوری در هر روستا و هر شهر بین فقرا و نیازمندان همان محل توزیع شد، گفت: شهرستان سروآباد دارای ۲ شهر و ۷۳ روستا است که در تمام شهر و روستاهای تابعه آن شورای زکات فعال است.
وی با اشاره به نزدیک بودن ماه مبارک رمضان گفت: شورای زکات ویژه برنامه هایی در این ماه مبارک دارد و تلاش خواهیم کرد با کمک مردم خیر و نوع دوست شهرستان زکات را جمع آوری و در طول ماه مبارک رمضان بین نیازمندان و فقرا توزیع کنیم.
امام جمعه سروآباد نیز در سخنانی کوتاه با تبریک مبعث رسول اکرم (ص) اظهار داشت: زکات امری قرآنی و بسیار مهم است که باید در جامعه اسلامی این فریضه مهم الهی اجرا شود.
ماموستا سید عبدالقادر حسینی افزود: یکی از زیرساخت های مهم دین مبین اسلام زکات است که پرداخت آن بر مسلمانان واجب شده است و کسانی که از پرداخت این فریضه خودداری کنند در گمراهی و ظلمت قدم بر می دارند.
رییس شورای زکات شهرستان سروآباد تاکید کرد: اگر توانمندان و خیران جامعه زکات خود را به درستی پرداخت کنند فقر و محرومیت از جامعه ریشه کن می شود و عدل و عدالت در بین همه افراد جامعه برقرار می شود.
ماموستا سید عبدالقادر حسینی با بیان اینکه افراد با زکات اموال خود را بیمه می کنند، گفت: اگر فرهنگ زکات در جامعه نهادینه شود، بسیاری از ناهنجاری های اجتماعی از بین رفته و عدالت و مساوات در جامعه برقرار می شود.
در پایان این مراسم از ۵۵ نفر از مبلغین، موثرین و خیرین فعال در حوزه زکات شهرستان سروآباد تجلیل و قدردانی شد.
در شهرستان سروآباد تعداد ۴۵ نفر عاملین زکات و هشت نفر مبلغین زکات در امر جمع آوری زکات فعالیت می کنند.
شهرستان سروآباد با ۲ بخش مرکزی و هورامان و جمعیتی بیش از ۵۰ هزار نفری در فاصله ۹۰ کیلومتری از سنندج مرکز استان کردستان واقع شده و ۲۴ کیلومتر مرز با کشور عراق دارد.