استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود که نیازهای بشردوستانه در سوریه همچنان رو به افزایش است. پیش بینی می شود تا پایان سال ۲۰۲۲، ۱۴.۶ میلیون نفر در سوریه به کمک نیاز داشته باشند درحالی که ۹.۶ میلیون نفر در داخل این کشور آواره هستند.
وی تصریح کرد تخمین زده می شود که ۹۰ درصد جمعیت سوریه زیر خط فقر زندگی می کنند. انتظار میرود روند بد اقتصادی-اجتماعی، فقر شدید در این کشور را افزایش دهد.
سخنگوی سازمان ملل ادامه داد سوریه در زمره کشورهای با ناامنی بالای غذایی قرار دارد و بیش از نیمی از جمعیت این کشور به شدت در ناامنی غذایی قرار دارند.
این مقام ارشد سازمان ملل ادامه داد: یک چهارم کودکان زیر ۵ سال در مناطقی از سوریه با مشکل کوتاهی قد مواجه هستند که آسیب های جبران ناپذیری به رشد آنها وارد می کند.
«بسام صباغ» نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد می گوید که رنجها و مشکلات مردم سوریه در نتیجه اقدامات کشورهای غربی ادامه دارد.
وی می افزاید: بهبود وضعیت مردم سوریه مستلزم لغو اقدامات اجباری غیرقانونی، پایان دادن به اشغال خارجی اراضی سوریه و توقف حمایت از گروههای تروریستی و شبه نظامیان جدایی طلب است.
نماینده سوریه گفته است دمشق تمام تلاش خود را برای بهبود وضعیت انسانی، تامین نیازها و خدمات اولیه، بازسازی آنچه که توسط تروریسم ویران شده است، بازگرداندن سوریه به مسیر توسعه پایدار و تضمین بازگشت آوارگان به خانه های خود و زندگی عادی انجام می دهد؛ اما این تلاش ها با موانع بزرگی مواجه است که به دلیل سیاستهای غلط و نقض قوانین بین المللی و منشور سازمان ملل از جمله اعمال اقدامات اجباری یکجانبه کشورهای غربی، دستیابی به نتایج مورد انتظار را محدود میکند.
صباغ همچنین تصریح کرده است: تولید سالانه گندم سوریه قبل از جنگ حدود ۲.۵ میلیون تن بود که امروز به دلیل اشغال اراضی زیر کشت و غارت گندم سوریه توسط نیروهای اشغالگر آمریکایی و شبه نظامیان جدایی طلب مورد حمایت آنها در شمال شرق این کشور، برای تامین نان شهروندان سالانه به واردات ۱.۵ میلیون تن گندم نیاز دارد.
با شکست گروه تروریستی «داعش» به عنوان بازوی نظامی آمریکا در سوریه در آذر ماه سال ۱۳۹۶، نیروهای آمریکایی مستقیما جایگزین این گروهک تروریستی شدند و دقیقا از همان زمان نیز به جای داعش شروع به استخراج و سرقت نفت سوریه کردند.
مناطق تحت اشغال نیروهای آمریکایی و شبه نظامیان موسوم به «نیروهای دمکراتیک سوریه» (قسد) تحت حمایت آنها در الحسکه و دیگر مناطق شمالی سوریه، همواره شاهد اعتراضات شهروندان سوری به حضور اقدامات تروریستی اشغالگران و شبه نظامیان علیه ساکنان این مناطق است.
دولت سوریه بارها تاکید کرده است که این شبه نظامیان و آمریکاییها در شرق و شمال شرق سوریه هدفی جز غارت نفت ندارند و حضور آنان غیر قانونی است.