به گزارش ایرنا، هرساله در آستانه فرا رسیدن بهار طبیعت و سال نو خیابانهای سطح شهرهای کشور مملو از مردمی است که می خواهند در حد توانشان، خود و بچههایشان را به قول معروف نونوار کنند.
در این ایام مغازههای پوشاکفروشی و خشکبار و شیرینی رونق بیشتری به خود گرفته و جمعیت حاضر در خیابانها نشان می دهد علی رغم شرایط اقتصادی بد حاکم بر جامعه، خانوادهها باز هم نمی توانند از وظیفه خود در قبال خوشحالی فرزندانشان در آستانه سال نو چشمپوشی کنند.
هرچند در ۲سال اخیر شیوع ویروس کرونا تا حد زیادی از این تب و تاب دم عیدی کاسته بود اما امسال بدلیل کاهش این بیماری و آمار بالای واکسناسیون آحاد جامعه، مردم باز هم به خیابانها ریخته وبه نوعی رونق عیدهای قبل از نوروز ۱۳۹۹ به شهرها برگشته و خیابانهای شهرهای مختلف کردستان از شور و حال خاصی برخوردار است.
اما در این میان هستند پدر و مادرهایی که این تب و تابهای دم عیدی را دوست ندارند و به نوعی حتی دیدن جمعیتی که برای خرید به خیابانها می ریزند نیز آنها را غمگین می کند.
این خانوادهها بدلیل شرایط اقتصادی شان در این روزهای دم عیدی بیشتر از همیشه ناراحت بوده و از این می ترسند که نتوانند آرزوهای کوچک فرزندانشان که شاید،خرید یک دست لباس و یا کفش نو باشد را برآورده کنند.
نهادهای حمایتی آستین همت را بالا زدند
حال در این میان و برای کاهش نگرانی خانوادههای بی بضاعت و قشر ضعیف جامعه در این روزهای پایانی سال، نهادهای حمایتی همانند کمیته امداد حضرت امام و بهزیستی مثل همیشه آستین همت را بالا زده و در صددند،با کمک افراد خیر و نیکوکار لبخند رضایت بر لبان این خانوادهها بنشانند.
براین اساس کمیته امداد امام خمینی(ره) استان کردستان همزمان با سراسر کشور از روز گذشته ۱۱اسفند بساط جشن نیکوکاری و جمعآوری کمکهای مردمی با عنوان"عیدی برای همه" را در نقاط،مختلف استان گسترانده است.
در سالهای گذشته و قبل از ورود ویروس کرونا این جشن بساط،پهنتری داشت اما از اسفند سال ۱۳۹۸ این بساط،کوچک تر شده و کمکهای خیران و نیکوکاران همانند تمام بخشهای مختلف به سمت و سوی الکترونیکی شدن رفته و تعداد پایگاهها به نسبت گذشته کاهش یافته است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره)کردستان در این رابطه میگوید: جشن نیکوکاری هرسال از برپایی پایگاه در مدارس آغاز می شد اما امسال با توجه به شرایط استان در زمینه کرونا و تعطیلی مدارس، این جشن از مراکز نیکوکاری و دفاتر کمیته امداد آغاز شده و روز پنجشنبه ۱۲ اسفند نیز در میادین شهرها و جمعه نیز در مصلاهای نماز جمعه برگزار خواهد شد.
رضا طوسی یادآور شد: براساس برنامه ریزیهای انجام شده و با توجه به شیوع ویروس کرونا و محدودیتهای تجمعی و رعایت پروتکلهای بهداشتی، در هر شهرستان فقط یک پایگاه دایر خواهد شد اما ۱۳۵ مرکز نیکوکاری نیز آماده دریافت کمکهای مردمی هستند.
وی یادآور شد: همچنین مردم خیر و نیکوکار استان می توانند به صورت غیرحضوری و از طریق اپلیکشنهای تلفن همراه و یا از طریق شماره گیری #۱*۸۸۷۷* و انتخاب استان، کمکهای خود را واریز کنند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) کردستان اضافه کرد: مردم همچنین می توانند کمکهای خداپسندانه خود را از طریق شماره حساب بانک ملی ۶۰۳۷۹۹۱۸۹۹۹۶۷۷۴۳ بنام کمیته امداد امام خمینی(ره) کردستان واریز کنند.
وی ابراز امیدواری کرد با مشارکت و همراهی مردم نوع دوست استان کردستان در جشن نیکوکاری امسال و در آستانه سال نو، شادی مهمان خانه های نیازمندان شود.
عیدانه بهزیستی
علاوه بر کمیته امداد امام خمینی(ره) سازمان بهزیستی نیز به عنوان یکی دیگر از نهادهای حمایتی رسالت خود در قبال اقشار ضعیف جامعه را در آستانه سال نو فراموش نکرده و پویش عیدانه مردمی راهاندازی کرده است.
سرپرست بهزیستی استان کردستان نیز اظهار داشت: پویش مردمی عیدانه توسط اداره کل بهزیستی کردستان و با هدف جمع آوری کمکهای نقدی و غیر نقدی خیرین و نیکوکاران استان و در راستای کمک به خانوارهای نیازمند تحت پوشش شامل ایتام، زنان سرپرست خانوار، آسیب دیدگان اجتماعی و افراد دارای معلولیت) همزمان با سراسر کشور در کردستان نیز کلید خورده است.
حسین رسولی افزود: مردم خیر و نیکوکار استان در صورت تمایل به شرکت در این کار خداپسندانه می توانند به ادارات بهزیستی شهرستان های تابعه، مراکز مثبت زندگی و موسسات خیریه تحت نظارت سازمان بهزیستی مراجعه کنند.
وی اضافه کرد: همچنین خیرین می توانند از طریق کد دستوری # ۲۲۲۸۸* ۶۶۵۵* که ساده ترین شیوه ارتباط با سازمان است، کمک های خود را به نیت نیازمندان تحت پوشش، سالمندان، معلولان و کودکان بی سرپرست مقیم مراکز شبانه روزی اهدا کنند.
سرپرست بهزیستی کردستان یادآور شد: خیرین و نیکوکاران میتوانند از طریق کد دستوری با گوشی همراه و گرفتن کد دستوری
# ۲۲۲۸۸*۶۶۵۵* و یا QRcode با انتخاب شهرستان مورد نظر کمکهای خود را در زمینه های معیشت، درمان لوازم ضروری، وسایل کمک توانبخشی و بهداشتی، جهیزیه، پوشاک و سایر موضوعاتی که به سازمان بهزیستی مرتبط است تحویل دهند تا در صورت لزوم با نظارت خود خیرین هزینه و در اختیار جامعه هدف قرار گیرد.
وی ابراز امیدواری کرد خیرین این بار نیز همانند برنامههای گذشته سازمان بهزیستی را در ارائه خدمات مورد نیاز مددجویان و معلولین تحت پوشش یاری کنند.
این روزها در آستانه فرا رسیدن سال نو و بهار طبیعت نشاندن لبخند رضایت و آرامش خاطر بر چهره خانوادههای بی بضاعت نیازمند مهر و عاطفه انسانی افراد خیر و نیکوکاری است که هر جا نیاز به کمک بوده عاشقانه قدم نهاده و عاطفه انسانی خود را نشان دادهاند.
بیایید در این روزهای پایانی سال با کمکهای هرچند کم خود کاری کنیم که این عید و شور وشوق نو شدن طبیعت از آن همه باشد.
در استان کردستان ۱۳۰ هزار نفر زیر پوشش سازمان بهزیستی و ۷۳ هزار و ۴۹۹ خانوار هم در قالب ۱۵۳ هزار نفر زیرپوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) قرار دارند و از خدمات این ۲ نهاد حمایتی بهرهمند میشوند.