محمدرضا صفا ایسینی روز پنجشنبه در همایش بررسی فرصتهای همکاری استان هرمزگان با کشورهای عضو اکو به میزبانی اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی بندرعباس افزود: سازمان اکو امروزه از نظر ظرفیت و بالقوه بودن، با در برگیری جمعیتی حدود ۵۰۰ میلیون تَن جمعیت و مجموع مساحتی برابر با هشت میلیون و ۶۰۰ هزار کیلومتر، از جمله سازمان های مهم به شمار میرود.
وی ادامه داد: می توان با فعالسازی ظرفیتها که به نحوی در اهداف و اساسانه اولیه این سازمان نیز گنجانده شود سبب ساز اتفاقات شگرف و اساسی در کشورهای عضو شد و حتی بر کشورهای همجوار محیط اکو و سایر نقاط جهان نیز تاثیرات لازم را گذاشت.
وی اضافه کرد: مجموعه اکو، اگر در یک مرز قرار گرفته بود، به مثابه کشوری بود که همزمان از ظرفیتهای بالای سرزمینی شامل آب و خاک غنی و مستعد و دریاها و اقیانوس ها و معادن و منابع زیرزمینی برخوردار بود و به نوعی در گذرگاه تبادلات بین الملی نیز قرار داشت.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بندرعباس گفت: حال که به واسطه وجود اکو این همگرایی و این مرز مشترک به وجود آمده است، می توان با تمرکز بیشتر، مسیرهای جدیدی در همکاریها برای بهبود وضعیت داخلی کشورهای عضو و افزایش توان اقتصادی و درامدها ساخت.
صفاایسینی گفت: در میان محیط جغرافیایی اکو، شهرها و مناطق ساحلی از جمله بندرعباس و دیگر بنادر جنوبی و شرقی ایران از اهمیت بالایی برخوردار هستند، اهمیت این شهرهای ساحلی از آنجا مهمتر می شود که کشورهای شمال شرقی ایران که برخی از آنها عضو اکو هم هستند به ابهای آباد دسترسی ندارند.
وی ادامه داد: ما امروز در بندرعباس مرکز استان هرمزگان میزبان شما هستیم، با سابقهای تاریخی در تجارت بینالمللی و تبادلات جادهای و دریایی داخلی و خارجی، نگاه خود را به سمت توسعه همهجانبه ترانزیتی و تجاری سوق دادهایم تا بتوانیم علاوه بر خدمت به توسعه درون استانی و ملی، کشورهای مرتبط را نیز دچار تاثیرات مطلوب کنیم.
وی اشاره کرد: اتاق بازرگانی بندرعباس که یکی از پرسابقهترین تشکیلات تجاری بازرگانی جنوب ایران به شمار میرود، و از دیرباز امور مربوط به تجارت و بازرگانی بخش خصوصی را به عهده داشته و به عنوان پارلمان بخش خصوصی در ارتباط با دولت و رسمیت بخشیدن به تجارت و بازرگانی از اتاقهای موفق به شمار میرود.
وی ابراز کرد: این اتاق علاوه بر ارتباط تنگاتنگ با کشورهای جنوبی خلیج فارس هر ساله میزبان هیاتهای اقتصادی و بازرگانی متعددی از کشورهای مختلف به ویژه کشورهای مشترک المنافع است، این ارتباطات تنگاتنگ علاوه بر کسب تجربیات ارزنده سبب تعریف مسیرهای جدید و بازارگشایی دو طرفه برای کالاها و تبادلات تجاری بازرگانی شده است.