به گزارش ایرنا، یعقوب گویلیان روز پنجشنبه در دیدار با رییس اداره نظارت بر اماکن عمومی کردستان اظهار داشت: در این راستا، حرکت کارناوال این آیین از ۲۳ اسفندماه در تهران آغاز شده و سپس با برگزاری مراسمهای نوروزی در استانهای کرمانشاه و همدان، در روز ۲۶ اسفندماه وارد کردستان و شهرستان سنندج میشود.
وی افزود: مراسم نوروز در سالن ورزشی ۶ هزار نفری ورزشگاه ۲۲ گولان، به منظور ترویج و آشنایی هر چه بیشتر میهمانان نوروزی با آداب و آیین نوروزی مردم کردستان برگزار میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان ادامه داد: برنامههای جذاب و شادی نظیر برگزاری نمایشگاه لباس نوروز در خانه کُرد، برپایی نمایشگاههای صنایع دستی، اجرای هزار دف، اجرای پیک نوروزی، پخش کلیپ نوروزی و برگزاری جشنواره غذا در این روز پیش بینی شده است.
وی اضافه کرد: ستاد سفرهای نوروزی کردستان با پیشبینی حجم زیاد مسافر و گردشگر نوروزی پس از ۲ سال وقفه و محدودیت، از ۲۹ اسفندماه کار خود را آغاز میکند.
گویلیان گفت: تمامی اماکن تاریخی، فرهنگی و گردشگری استان، در چارچوب رعایت کامل پروتکل های بهداشتی ابلاغی ستاد ملی کرونا برای پذیرایی از مهمانان نوروزی، آمادهسازی و بهسازی شدهاند.
وی با اشاره به اینکه در نوروز امسال با قاطعیت و با هماهنگی دستگاه قضایی و اماکن با فعالیت خانههای استیجاری برخورد میشود، افزود: بر اساس مصوبات ستاد استانی پیشگیری و مقابله با کرونا، ارائه هرگونه خدمات اقامتی غیرمجاز در استان ممنوع است و با متخلفان برخورد میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی کردستان یادآور شد: میزبانی کردستان فرصت بینظیری برای معرفی و توسعه گردشگری استان است و باید همه دستگاههای اجرایی تلاش کنند با برنامهریزی دقیق میزبان شایستهای باشیم.
شناسایی خانههای استیجاری و تورهای غیرمجاز گردشگری در کردستان
رییس اداره نظارت بر اماکن عمومی کردستان نیز در این دیدار با اشاره به نظارت بیش از پیش بر مراکز اقامتی و شناسایی خانههای استیجاری غیرمجاز در ایام نوروز، گفت: با مالکان خانههای استیجاری و سایتهای رزروکننده این اقامتگاههای غیرمجاز که قصد پذیرش مسافر را دارند، برخورد جدی صورت میگیرد.
سرهنگ پیمانی افزود: شهرستانهای مریوان و بانه در ساماندهی خانههای استیجاری عملکرد خوبی داشته و با اقدامات صورت گرفته این اماکن با اخذ مجوز به خانه مسافر تبدیل شده است.
وی ادامه داد: همچنین عاملان غیرمجاز تورهای گردشگری در فضای مجازی شناسایی شده و از فعالیت آنها جلوگیری خواهد شد.
رییس اداره نظارت بر اماکن عمومی کردستان گفت: پلیس هیچگاه مخالف شادی مردم نیست، اما مخالف با بیقانونی و ناامنی است، به همین منظور با افرادی که عملی خارج از چهارچوب قوانین انجام دهند، به شدت برخورد میکنیم.
پارک آبیدر و موزه خانه کُرد سنندج، دریاچه زریبار مریوان، منطقه هورامان، غار کرفتو دیواندره، روستای پالنگان کامیاران، بازار شهرهای سنندج، بانه و مریوان و قرآن تاریخی نگل از جمله مکانهای گردشگری استان کردستان است که هرساله بیشترین آمار بازدید گردشگران را به خود اختصاص میدهد.
تاکنون ۲ هزار اثر شامل آثار تاریخی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول(بناها، محوطه و تپهها)، قنات و مکانهای طبیعی در استان کردستان شناسایی شده که از این تعداد ۹۵۰ اثر آن به ثبت ملی رسیده است.