شهرکرد- ایرنا- سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به نزدیک بودن نوروز ۱۴۰۱ گفت: نرم‌افزار مرتبط با اطلاعات گردشگری استان بازنگری و فعال شود.

علی حیدری روز پنجشنبه در دومین ستاد اجرایی ساماندهی و ارتقای خدمات سفر چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: معرفی مراکز اقامتی ثابت استان در نرم‌افزار گردشگری طراحی و معرفی شود.

وی افزود: فراهم کردن امکان جستجوی دائمی نرم‌افزار گردشگری چهارمحال و بختیاری در فضای مجازی و برنامه‌ریزی برای تبلیغ و اطلاع‌رسانی جاذبه‌های این استان در سطح ملی با هدف دسترسی آسان مسافران و گردشگران به آن ضروری است.

حیدری تصریح کرد: فرمانداران شهرستان‌های ۱۰ گانه چهارمحال و بختیاری نسبت به برنامه‌ریزی برای آماده‌سازی مراکز و اماکن گردشگری ویژه نوروز ۱۴۰۱ اقدام لازم را در دستور کار قرار دهند.

وی با اشاره به لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی، فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک یادآور شد: تعداد مراکز اسکان مسافران و گردشگران ورودی به چهارمحال و بختیاری افزایش یابد تا از تراکم جمعیت جلوگیری شود.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: تامین به‌موقع کالاهای اساسی شب عید به‌ویژه میوه، گوشت قرمز، مُرغ و دارو و تکمیل انبارهای ذخیره این اقلام ضروری است.

وی فعال بودن اصناف همزمان با نوروز به‌منظور ایجاد رونق در بازار و تحول اقتصادی را ضروری دانست و گفت: در این راستا لیست کشیک‌های نوروزی اصناف و دستگاه‌های اجرایی چهارمحال و بختیاری مشخص و اعلام شود.

حیدری کیفیت نان تولیدی در چهارمحال و بختیاری را نامطلوب اعلام و تاکید کرد: فرمانداران شهرستان‌های استان وضعیت کیفیت نان تولیدی را بررسی و برای ارتقای آن به‌منظور افزایش رضایت‌مندی عمومی تلاش کنند.

وی برپایی و برگزاری بازارگاه‌ها و مراکز فروش به‌ویژه تولیدات صنایع‌دستی و هنرهای سنتی و سوغات محلی در چهارمحال و بختیاری را ضروری دانست و افزود: زیرساخت‌های لازم برای فعالان این حوزه تامین و به تولیدکنندگان کمک شود.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: با توجه به حضور بالای گردشگران و مسافران نوروزی در نقاط مختلف این استان و به‌ویزه شهرستان سامان، جاده سه‌راهی زاگرس پل تاریخی زمان‌خان تا شوراب به‌طول ۶۰۰ متر از سوی اداره‌کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان آسفالت شود.

وی با اشاره به لزوم تزریق دوز سوم واکسن علیه ویروس کرونا در جامعه یادآور شد: تمامی مسافران و گردشگران نوروزی باید دوز سوم واکسن خود را دریافت و تزریق کرده باشند.

حیدری اظهار داشت: مدیران دستگاه‌های اجرایی چهارمحال و بختیاری به‌ویژه اعضای ستاد اجرایی ساماندهی و ارتقای خدمات سفر استان برای سفر احتمالی رییس‌جمهور به استان آماده باشند.

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: بازرسی‌ها و سرکشی‌ها از اماکن تاریخی، گردشگری، اقامتی و خدمات‌رسان ویژه نوروز ۱۴۰۱ در شهرستان‌های ۱۰ گانه استان آغاز شده است.

علیرضا جیلان تاکید کرد: فعالان تمامی تاسیسات گردشگری چهارمحال و بختیاری موظفند پذیرش و خدمات‌رسانی به مسافران و گردشگران نوروزی را براساس تایید تزریق دوز سوم واکسن علیه ویروس کرونا انجام دهند.

وی افزود: شهرداری‌ها و دهیاری‌های چهارمحال و بختیاری برای برپایی نوروزگاه‌ها و استقرار سفره‌های هفت سین در ورودی‌های شهرها و روستاها از هم‌اکنون برنامه‌ریزی کنند.

جیلان تصریح کرد: با توجه به لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی، فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک، پذیرش و اسکان مسافران و گردشگران نوروزی ورودی به چهارمحال و بختیاری با اولویت هتل‌ها، اقامتگاه‌های بوم‌گردی، خانه‌های مسافر و سایر مراکز اقامتی دارای مجوز از اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان انجام می‌شود.

وی تقویت گردشگری اقتصادی در چهارمحال و بختیاری را ضروری دانست و یادآور شد: نوروز ۱۴۰۱ نهضت حضور مسافران و گردشگران در بناهای تاریخی، امام‌زادگان و بقاع متبرکه استان رخ می‌دهد.

جیلان با اشاره به بهره‌مندی از توان ۶۰ نفر راهنمای گردشگری دارای مجوز از اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری برای برنامه‌های نوروز ۱۴۰۱ اظهار داشت: نظافت و پاک‌سازی ورودی‌ها و معابر شهرها و روستاهای استان در دستور کار قرار دارد.

معاون نظارت، بازرسی و حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری نیز گفت: کالاهای اساسی مورد نیاز مردم استان مانند گوشت قرمز و مُرغ به‌موقع تامین و به بازار عرضه می‌شود.

غلامرضا قائدامینی تاکید کرد: گشت‌های نظارتی مشترک در چهارمحال و بختیاری بازار نوروز ۱۴۰۱ و روند خدمات‌رسانی به مسافران و گردشگران نوروزی ورودی استان را به‌موقع رصد، بررسی و پیگیری می‌کنند.

وی افزود: برای بهبود در روند این بازرسی‌ها از توان ۱۲۰ نیروی بسیجی در چهارمحال و بختیاری بهره‌گیری می‌شود.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: شناسایی مکان‌های اجتماع و جلوگیری از برگزاری هرگونه تجمع در دستور کار قرار دارد.

علی احمدی تاکید کرد: پیشگیری از مرگ و میر افراد، دست‌یابی به تحول اقتصادی و رونق در حوزه گردشگری با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک محقق می‌شود.

وی افزود: در همین راستا انتظار می‌رود دستگاه‌های اجرایی چهارمحال و بختیاری به‌ویژه اعضای ستاد اجرایی ساماندهی و ارتقای خدمات سفر استان همکاری خود را با دانشگاه علوم‌پزشکی شهرکرد افزایش دهند.

احمدی تصریح کرد: دانشگاه علوم‌پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری طرح پیشگیری از شیوع بیماری‌های اسهالی و گوارشی را در دستور کار دارد.

وی یادآور شد: به‌همین منظور شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری باید نسبت به کُلُرزنی مستمر در منبع‌ها و رفع شکستگی‌های لوله‌های انتقال آب آشامیدنی اقدام کند.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان به‌موقع نسبت به جمع‌آوری پسماندهای درون و حاشیه شهرها، روستاها و مراکز گردشگری اقدام کنند.

احمدی گفت: افزایش نظارت‌ها و تشدید گشت‌های مشترک در بازار، اقامتگاه‌ها و مجتمع‌های بین‌راهی، پمپ‌بنزین‌ها، محل فروش میوه و کالاهای اساسی، نوروزگاه‌ها و سایر مراکز تجمعی در استان همراه با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک ضروری است.

به گزارش ایرنا، ستاد اجرایی ساماندهی و ارتقای خدمات سفر از ۲۵ اسفندماه جاری تا ۱۵ فروردین‌ماه سال آینده فعال است.

چهارمحال و بختیاری با افزون‌بر ۸۰۰ جاذبه گردشگری یکی از مهم‌ترین مقصدهای مسافران و گردشگران نوروزی به‌شمار می‌رود.