تهران- ایرنا- در بحبوحه بحران اوکراین و گریز پناهجویان برای فرار از جنگ، گزارش ها حاکی از آزار و اذیت پناهجویان رنگین‌پوست برای عبور از مرز توسط ملی گرایان افراطی است.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از تارنمای شبکه خبری "ای.بی.سی.نیوز"، شاهدان عینی می گویند پناهندگان غیرسفیدپوست اوکراینی برای عبور از مرز با تبعیض روبرو می شوند.

خبرنگاران و ساکنان منطقه در این خصوص به "ای.بی.سی.نیوز" گفتند در حالیکه اوکراینی ها در بحبوحه حملات روسیه به سراسر اروپا فرار می کنند، پناهندگان غیرسفیدپوست با تبعیض گروه های افراطی که در مرز گشت زنی می کنند، روبرو شده اند.

شاهدان می گویند در تاریخ ۱ مارس (۱۰ اسفند)، ده‌ها ملی‌گرای راست‌گرا در مرکز شهر "پرزمیسل" لهستان پناهندگانی را که به نظر رنگین پوست می آمدند، مورد آزار و اذیت قرار دادند.

با ادامه بحران انسانی در اوکراین، بسیاری بیم آن دارند که افراط گرایی برای پناهندگان رنگین‌پوستی که در تلاش برای فرار از جنگ هستند، دردسر ایجاد کند.

به گفته کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد (UNHCR) از زمان حمله نیروهای روسیه به اوکراین در تاریخ ۲۴ فوریه (۵ اسفند)، بیش از یک میلیون نفر از اوکراین به کشورهای همسایه گریخته اند. براساس این گزارش تاکنون دستکم ۴۵۳ هزار نفر از این پناهجویان تا تاریخ ۲ مارس (۱۱ اسفند) به لهستان وارد شده اند.

شاهدان گزارش می دهند که در نزدیکی ایستگاه قطار پرزمیسل که محل عبور هزاران پناهجو است، هر فردی که آفریقایی یا عرب به نظر می‌رسید هدف حمله افراط‌گرایان قرار می گرفت.

یک خبرنگار روزنامه "برلینر مورگن‌پست" (یک روزنامه آلمانی) مستقر در لهستان در این خصوص به ای.بی.سی.نیوز گفت که افراط گرایان به شدت بر سر پناهجویان فریاد می زدند تا از کشورشان خارج شوند و به آنها حمله می کردند.

تاکنون مقامات محلی در این خصوص واکنشی نشان نداده اند.

دولت لهستان در سال‌های اخیر خود را با آرمان‌های جناح راست همسو کرده است و به دلیل احساسات ضد پناهجویی مورد انتقاد قرار گرفته است. در اواخر سال گذشته هم پس از آنکه بلاروس مرز خود را برای عبور پناهجویان به سوی لهستان باز کرد، دولت ورشو اجازه ورود هزاران پناهجوی سوری و عراقی را به کشورش نداد.

فیلیپو گراندی یک مقام کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل هم ضمن تائید مواردی از تبعیض در پذیرش برخی  پناهندگان از اوکراین، گفت که برخی از اتباع کشورهای ثالث گزارش داده اند که در تلاش برای فرار گیر افتاده اند یا از عبور و مرور منع شده اند.

گراندی در نشست مطبوعاتی روز سه شنبه تاکید کرد: «همه از خطرات یکسانی فرار می‌کنند. ما به مداخله ادامه خواهیم داد، همانطور که چندین بار این کار را کرده ایم، تا اطمینان حاصل کنیم همه به یک شکل پذیرفته می‌شوند.»

لینک خبر: