به گزارش بامداد جمعه ایرنا از "رویترز"، وزارت خارجه سنگال پنجشنبه شب در بیانیهای اعلام کرد که جذب داوطلبان، مزدوران و دیگر جنگجویان خارجی در سنگال غیرقانونی است و مجازات قانونی دارد.
وزارت خارجه سنگال همچنین برای توضیح در مورد این پیام، یوری پیوواروف سفیر اوکراین را احضار کرده است.
سنگال یکی از ۱۷ کشور آفریقایی بود که به قطعنامه سازمان ملل در روز چهارشنبه رای ممتنع داد. این قطعنامه از روسیه میخواهد نیروهای خود را فورا از اوکراین خارج کند.
مقامات اوکراینی درخواستهای مشابهی در سایر کشورها مطرح کردهاند.
پیش از این سفارت اوکراین در تایلند از شهروندان تایلندی خواسته بود برای مبارزه با روسیه داوطلب شوند و به ادعای مقامات اوکراینی بیش از ۱۰۰ نفر در تایلند برای مبارزه در اوکراین نام نویسی کردهاند.
ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین روز سه شنبه با امضای فرمانی به اجرایی شدن فوری یک "نظام موقت لغو روادید" برای خارجیهایی که خواستار کمک به دفاع این کشور باشند، مجوز داد.
وی در بیانیهای اعلام کرد، کشورش در حال ایجاد یک یگان بینالمللی از نیروهایی است که داوطلب کمک هستند. زلنسکی گفته است که تشکیل این یگان "گواه قاطع حمایتها" از کشورش خواهد بود.
به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه دوشنبه ۲۱ فوریه (۲ اسفندماه) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو اعلام کرد که کشورش استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانتسک را به رسمیت میشناسد و در کاخ کرملین قراردادهای همکاری و دوستی را با سران این جمهوریها امضا کرد.
پوتین بامداد پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه) در یک سخنرانی در تلویزیون ملی روسیه، از اقدام نظامی در دونباس خبر داد و از نیروهای اوکراینی خواست سلاحهای خود را زمین بگذارند و به خانههای خود بروند.
همزمان با ادامه آتش جنگ، سیل واکنشهای جهانی به این رویداد همچنان ادامه دارد و فشارهای دیپلماتیک و تهدیدها و تحریمهای بین المللی علیه روسیه درحال افزایش است.