تهران- ایرنا- مدیرکل هوشمندسازی و فناوری‌های نوین توانیر گفت: در برخی از ساختمان‌ها بدون توجه به شرایط اقلیمی، داک اسپلیت و کولرگازی تعبیه شده است و در این شرایط مشترک نمی تواند الگوی مصرف را رعایت کند.

به گزارش روز جمعه ایرنا از شرکت توانیر،«هادی مدقق» با حضور در برنامه سیمای خانواده با اشاره به هوشمندسازی تجهیزات برقی، افزود: یکی از ابزارهای بهینه سازی مصرف برق، هوشمندسازی تجهیزات است،هزینه بهینه سازی نسبت به سایر هزینه های ساختمان رقم ناچیزی است.

وی عنوان کرد: یکی از ابزارهای بهینه سازی مصرف برق هوشمندسازی تجهیزات است، قدم اول نصب سنسور حضور در لابی ها و بخش های عمومی ساختمان است که هزینه بسیار کمی دارد و در مجموع هزینه بهینه سازی نسبت به ساخت چندین متر از ساختمان رقم ناچیزی است.

مدیرکل هوشمندسازی و فناوری های نوین توانیر با بیان اینکه توانیر از شرکت هایی که در زمینه بهینه سازی مصرف فعالیت دارند، حمایت می کند، افزود: با هزینه های بسیار کمی در بحث هوشمندسازی می توان در خصوص بهینه سازی مصرف وسایل سرمایشی و گرمایشی اقدام کرد.

مدقق با اشاره به اهمیت انرژی عنوان کرد: طی سال های اخیر نقش انرژی به صورت روزافزون در بخش های خانگی، صنعت و کشاورزی افزایش پیدا کرده است تا جایی که بحث وابستگی امنیت به انرژی مطرح شده است.

وی ادامه داد: به دلیل وجود  ذخائر عظیم  نفت و گاز در کشور  بحث مدیریت انرژی چندان مورد توجه قرار نگرفته است و  در صورت عدم توجه به مدیریت مصرف، مشکلاتی نیز به وجود خواهد آمد.

مدیرکل هوشمندسازی و فناوری های نوین توانیر گفت: مهم‌ترین بحث در خصوص نحوه انتخاب و خرید  لوازم خانگی، بحث میزان مصرف انرژی است.

مدقق با اشاره به اینکه لوازم برقی برچسب انرژی دارند، اضافه کرد: خوشبختانه طی سال های اخیر اقدامات مناسبی در این خصوص انجام شده است و لوازم خانگی تولید داخل  برچسب بالای انرژی دارد به طوری که اکنون یخچال با گرید کمتر از B و لامپ رشته ای ۴۰ وات نیز دیده نمی شود.

وی تصریح کرد: در برخی از ساختمان ها بدون توجه به شرایط اقلیمی، داکت اسپلیت و کولرگازی تعبیه شده است و در این شرایط مشترک نمی تواند الگوی مصرف را رعایت کند.

مدیرکل هوشمندسازی و فناوری های نوین توانیر بیان کرد: با وجود گذشت ۲۰سال از ابلاغ مبحث ۱۹ مربوط به مدیریت مصرف در ساختمان سازی، این موضوع  از سوی  سازمان نظام مهندسی و وزارت راه و شهرسازی کمتر مورد توجه قرار گرفته است ولی مصرف کننده می تواند در زمان خرید و یا اجاره مسکن  میزان مصرف تجهیزات سرمایشی و گرمایشی را بررسی کند.

به گفته وی، شرکت توانیر در سمت تامین انرژی قرار دارد و سازمان انرژی های تجدیدپذیر  و بهره وری انرژی تکالیفی را در خصوص فرهنگ سازی و مدیریت مصرف دارد و حتی برچسب انرژی برای ساختمان نیز تهیه شده است و کسب آگاهی در خصوص میزان مصرف انرژی در ساختمان از حقوق اولیه خریداران است.

مدقق بیان کرد: ۳۰ درصد بحث های مربوط به بهینه سازی از مدیریت بهره وری، وسایل است به طور مثال در صورتی که این نکته مورد توجه قرار نگیرد ممکن است ساختمان در وضعیت بهینه نیز مصرف انرژی بالایی داشته باشد بنابراین با استفاده صحیح از لوازم می توان بهره وری را افزایش داد.

مدیرکل هوشمندسازی و فناوری های نوین توانیر ادامه داد: یخچال و فریزر یک سوم مصرف برق منازل را به دلیل استفاده مستمر از برق  به خود اختصاص می دهد.

وی یادآور شد: مشترکان می توانند با نصب اپلیکیشین برق من، از اطلاعات خوبی که  در خصوص مدیریت مصرف و استفاده بهینه از لوازم برقی گنجانده  شده است، بهره مند شوند  که می توان مصرف برق را به راحتی تا ۲۰ درصد کاهش داد.

مدقق ضمن رد این پیش فرض که برق در کشور امکان ذخیره سازی ندارد و بنابراین باید آن را مصرف کرد، خاطرنشان کرد: متناسب با افزایش تعداد مشترکان، نیروگاه های برق اقدام به تولید برق می کنند و مصرف سوخت فسیلی افزایش خواهد یافت، کشورهایی هستند که در برخی از ساعات روز به دلیل استفاده از انرژی های تجدیدپذیر به مشترکان خود اعلام می کنند که می توانند نسبت به مصرف بیشتر این انرژی تولید شده اقدام کنند اما با توجه به مصرف سوخت فسیلی این پیش فرض در خصوص ما صدق نخواهد کرد.

مدیرکل هوشمندسازی و فناوری های نوین توانیر گفت: میزان مصرف آب و برق در ایام پایانی سال به دلیل خانه تکانی های پیش از عید افزایش می یابد که به همین منظور از مشترکان تقاضا داریم در خصوص مصرف آب و برق صرفه جویی های لازم را انجام دهند.