تهران- ایرنا- اقدامات فرهنگی در حوزه ورزش و نمایش آن در آوردگاه های بزرگ جهانی و المپیک بخشی از برنامه های مسوولان در سال ۱۴۰۰ بود که با تمجید نهادهای مختلف روبرو شد.

به گزارش ایرنا، آوردگاه‌های بزرگ جهانی و المپیک جایی برای نمایش توانمندی ورزشی و ترویج فرهنگ معنوی هر کشوری به شمار می‌رود و مصداق آن را نیز می‌شود در رژه کاروان ورزشی کشورها در افتتاحیه بازی‌های المپیک و پارالمپیک مشاهده کرد؛ جایی که ورزشگاه افتتاحیه بازی‌ها به مکانی برای نمایش فرهنگ‌های مختلف تبدیل خواهد شد.

قدرت رسانه ورزش و گستردگی انتقال پیام از طریق این رسانه موجب شده تا از ورزشکاران و ملی‌پوشان رشته‌های مختلف به عنوان نماد هر کشور یاد شود نمادی که می‌تواند الگویی از فرهنگ آن کشور در سطح جهان باشد.

اهمیت حضور کاروان های ورزشی در آوردگاه‌های بزرگ جهانی و المپیک و نمایش فرهنگ ایرانی در برابر جهانیان موجب شده تا مسوولان ورزشی و فرهنگی ایران با تدبیر خاصی گام در این آوردگاه ها بگذارند تدابیری که هم نشان دهنده قدرت ورزشی ملی‌پوشان باشد و هم ورزشکاران در بخش فرهنگی را به عنوان سفیر کشورمان در سطح جهان معرفی کند.

برای این مهم اقداماتی در دستور کار قرار گرفته که نمونه آن هم در لباس کاروان ایران و هم در نام‌گذاری این کاروان ها به چشم می‌خورد.

کمیته ملی پارالمپیک در زمینه ترویج معنویت یکی از سازمان‌های پیشرو در ترویج فرهنگ در ورزش به شمار می‌رود سازمان ورزشی که در یک دهه گذشته اقداماتی انجام داده که با تحسین نهادهای انقلابی و فرهنگی کشور مواجه شده است. نمونه این اقدامات نام‌گذاری کاروان‌های اعزامی به نام شهدا ، سرداران جنگ تحمیلی و محور مقاومت بود. در سال ۱۴۰۰ کاروان ورزرشی ایران به یاد سرلشکر شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی و با نام سردار دل‌ها به سرزمین آفتاب اعزام شد. سرپرست نمادین این کاروان نیز بر عهده «کونیکو یامامورا» مادر شهید محمد بابایی بود. یامامورا که اصالتی ژاپنی دارد  در طول سفر کاروان ایران به توکیو  ارتباط خوبی با ورزشکاران ایرانی برقرار کرد و ورزشکاران احترام زیادی برای وی قایل بودند.

همچنین کمیته ملی پارالمپیک ایران در بهمن ماه سال 1400 کاروان ورزشی ایران را به نام سرلشکر شهید حسین لشکری به بازی‌های پارالمپیک زمستانی اعزام کرد.

نام گذاری کاروان اعزامی ایران به توکیو به یاد سردار دل‌ها نه تنها با استقبال بیت این سردار شهید روبرو شد بلکه این نامگذاری موجب شد تا راهبرد کاروان در مسیر ایثار و شهادت قرار گیرد. حجت‌الاسلام «علی سرلک»  مسوول کمیته فرهنگی کاروانی اعزامی ایران به پارالمپیک توکیو در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: کمیته ملی پارالمپیک با انتخاب نام سردار دل‌ها برای کاروان ورزشی کشورمان، هوشمندانه راهبرد فرهنگی این کاروان را مشخص کرد.

همچنین تاکید بر ارزش‌های ایرانی اسلامی در کاروان ایران در زمان اعزام به توکیو مورد توجه قرار گرفت که سلام نظامی اعضای تیم والیبال نشسته به مادر شهید بابایی، بوسه هاشمیه متقیان بر پرچم ایران، حضور ساره جوانمردی با چادر در رژه اختتامیه و تقدیر از فعالان حوزه نماز در کاروان ایران از مهمترین اقدامات بود.

اقداماتی که «سیدمحمدشروین اسبقیان» آن را بخش مهم از برنامه های اعزام کاروان ایران به توکیو دانست و گفت: هم انتخاب نام کاوران هوشمندانه بود و هم شعار آن با روحیه ورزشکاران ما سازگاری داشت. حضور مادر شهید بابایی به عنوان سرپرست نمادین یک انگیزه خاص ایجاد کرده بود و احترام تیم والیبال نشسته به او نشان داد که فرهنگ ایثار در جامعه ما همچنان اولویت است. رژه اقتدار حجاب اسلامی توسط بانوی طلایی ما در اختتامیه پارالمپیک از دیگر اقدامات خوبی بود که در توکیو انجام شد. «ساره جوانمردی» با این اقدام چادر را به عنوان حجاب برتر به جهانیان معرفی کرد.

اسبقیان اظهار داشت: ادای احترام به پرچم ایران و تقدیم مدال‌ها به شهیدان و مقام معظم رهبری از دیگر کارهای ارزشمند فرهنگی بود. همچنین در این دوره به برخی از اعضای کاروان نشان نماز اعطا شد.

البته تمجید از اقدامات فرهنگی کاروان ایران تنها به رییس فدراسیون جانبازان و معلولین منتهی نشد بلکه «مهدی میرجلیلی» رییس سازمان بسیج ورزشکاران با ارزشمند خواندن این کارها به خبرنگار ایرنا گفت: انتخاب سرپرست معنوی برای کاروان‌های اعزامی ایران به آوردگاه‌های بزرگ از اقدامات خوب «محمود خسروی‌وفا» در کمیته ملی پارالمپیک است. این کار نباید تنها به ورزش پارالمپیکی منتهی شود بلکه قابلیت گسترش در تمام ورزش ایران را دارد. همه دیدند که حضور خانم یامامورا مادر شهید بابایی چه تاثیری در کاوران اعزامی ایران به توکیو داشت. ورزشکاران چه احترام خاصی برای او قائل شدند. این مصداق وصیت نامه سپهبد شهید سردار قاسم سلیمانی است که گفتند در کنار صوت قرآن، همنشینی با والدین شهدا به من آرامش می‌دهد.