به گزارش ایرنا به نقل از شبکه تلویزیونی روسیه ۲۴، پسکوف امروز (شنبه) در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد: هدف عملیات ویژه روسیه در اوکراین، تامین امنیت کشور ما (روسیه) است.
وی افزود: با این عملیات همچنین تلاش می شود موازنه در امنیت اروپا به گونه ای تغییر یابد که اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی دیگر نتوانند به اوکراین سلاح تحویل دهند.
به گفته سخنگوی رئیس جمهوری روسیه، اوکراین پس از کودتای حکومتی در این کشور در سال ۲۰۱۴ تحت نفوذ ایدئولوژی نزدیک به ایدئولوژی آلمان نازی قرار گرفت. علاوه بر آن حضور ناتو در اوکراین تقویت یافت که امنیت روسیه را تهدید می کند.
اوکراین درپی دستیابی به زرادخانه سلاح هسته ای بود
ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه به اظهارات دیمیترو کولبا وزیر خارجه اوکراین که گفته بود سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه اطلاعات نادرست در مورد تلاش اوکراین برای احیای زرادخانه هسته ای خود منتشر می کند، پاسخ داد.
زاخارووا در این رابطه به چند مورد از سخنان مقامهای اوکراینی از سال ۲۰۱۸ به این طرف اشاره کرد و گفت: دبیر شورای امنیت ملی و دفاعی اوکراین گفته است که خلح سلاح اتمی اوکراین اشتباه تاریخی بود.
وی افزود: رهبر حزب حاکم اوکراین نیز یک سال پیش گفت که اگر اوکراین قدرت اتمی بود با این کشور به گونه دیگری گفت و گو و رفتار می کردند. ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین هم پنج روز مانده به آغاز عملیات ویژه روسیه در اوکراین آغاز رایزنی ها در تفاهم نامه بوداپست را پیشنهاد کرد که در آن اوکراین به عنوان یک قدرت فاقد سلاح اتمی شناخته می شود.
تفاهم نامه بوداپست در سال ۱۹۹۴ امضا شد و مطابق آن اوکراین که یکی از چهار جمهوری شوروی سابق دارای سلاح اتمی بود، از زرادخانه اتمی خود صرفنظر کرد.
روسیه، آمریکا و انگلیس این تفاهم نامه را امضا کردهاند و کشورهای ضامن اجرای آن محسوب میشوند. از جمله مفاد این سند دفاع از تمامیت ارضی اوکراین در صورت لزوم است.
به گزارش ایرنا، به دنبال حمله بامداد پنجشنبه (پنجم اسفند) نیروهای روسیه به اوکراین، این جنگ اکنون وارد دهمین روز خود شده و همزمان با ادامه آتش جنگ، سیل واکنشهای جهانی به این رویداد همچنان ادامه دارد و فشارهای دیپلماتیک و تهدیدها و تحریمهای بین المللی علیه روسیه همچنان در حال افزایش است.