بهروز جعفری روز شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در جریان بازدید و پایش آبگیرهای شهرستان راز و جرگلان، عقاب دریایی دم سفید مشاهده شد، این گونه ارزشمند در ایران جزو پرندگان در معرض انقراض معرفی شده و دارای ارزش حفاظتی است.
وی افزود: زیستگاه این پرنده، مناطق ساحلی، رودخانه های عریض، جزایر و تالاب ها است و در ایران بیشتر در مناطق ساحلی جنوب دریای خزر و برخی تالاب های استان های نواحی غربی کشور و استان های فارس، اصفهان، سیستان و بلوچستان، بوشهر، هرمزگان و خوزستان مشاهده می شود.
وی گفت: این پرنده جثه بزرگی دارد و گستردگی بال های آن به ۲ متر و 40 سانتی متر می رسد و در پرواز به واسطه دم کوتاه و سه گوش و سفید رنگ و سر و گردن قهوه ای روشن قابل شناسایی است.
رییس حفاظت و مدیریت حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی افزود: همچنین اخیرا در این بازدیدها موفق به مشاهده لک لک سیاه که جزو پرندگان نادر استان است شدیم.
وی اظهار داشت: لک لک سیاه پرنده ای بزرگ با پاها و گردن دراز بوده و به واسطه سر و گردن و پشت سیاهش کاملا از لک لک سفید(حاجی لک لک) متمایز است.
وی گفت: این پرنده بیشتر در نواحی آبهای شور و شیرین، رودخانه های کم عمق، زمین های سیلابگیر و نواحی پر درخت کنار دریاچه ها به سر می برد و در ایران به تعداد کم و مهاجر دیده می شود.
به گزارش ایرنا هرساله پرندگان مهاجر از اواسط فصل پاییز از مناطق سردسیر سیبری به تالاب ها و آبگیرهای خراسان شمالی وارد می شوند و پس از زمستان گذرانی در اوایل بهار برای زادآوری به سیبری باز می گردند.
بیشتر پرندگان مهاجر که به استان وارد می شوند در سدهای شیرین دره، بیدواز، بارزو و حاشیه رودخانه های اترک و کال شور جاجرم فصل سرما را سپری می کنند.
گروهی از پرندگان مهاجر آبزی و کنارآبزی، گذری و گروهی زمستان گذر هستند، تعداد کمی از پرندگان از جمله اکراس، حواصیل ارغوانی و آبچلیک پاسرخ مهاجر عبوری هستند که بعد از توقف کوتاه ۱۰ تا ۱۵ روزه به مسیر خود به سمت مناطق گرم جنوبی ادامه می دهند اما بیشتر گونه ها زمستان گذران هستند که فصل سرما را در استان سپری می کنند.
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۷:۲۵
بجنورد- ایرنا- رییس حفاظت و مدیریت حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: برای نخستین بار موفق به ثبت عقاب دریایی دم سفید در مناطق مرزی استان شدیم.