پیمان فتاحی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این اداره کل با حمایت و همکاری خانه مطبوعات و رسانه های استان کردستان، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، استانداری کردستان و صدا وسیمای مرکز استان، نخستین جشنواره منابع طبیعی و رسانه را چهارشنبه هفته جاری برگزار میکند.
پیمان فتاحی افزود: این جشنواره با هدف اشاعه، گسترش و نهادینه کردن فرهنگ حفاظت، احیای توسعه، اصلاح و بهره برداری اصولی از منابع طبیعی و رشد و تعالی سواد رسانههای استان در حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری برگزار میشود.
وی گفت: برای این جشنواره، هر سه بخش شعار سال ۱۴۰۰ اعم از تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها، ۱۴ اقدام محوری در قالب طرح ۱۴۰۰*۱۴*۳ در نظر گرفته شده است که نتیجه آن، تقویت حفاظت، احیا و بهرهبرداری اصولی منابعطبیعی کشور خواهد بود.
دبیر جشنواره منابع طبیعی و رسانه کردستان اضافه کرد: آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره در ۱۵ بخش اصلی و ویژه است که در هشت بخش مورد ارزیابی داوران شامل مسعود احمدی، سید علی مدنی و شیروان یاری قرار گرفت.
از مجموع ۸۱ هزار بهره بردار عرصههای منابع طبیعی در کردستان، ۶۷ هزار خانوار بهره بردار بخش مراتع و ۱۴ هزار دیگر هم بهره بردار عرصه جنگلی کردستان است.
از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۳۷۴ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل میدهد، جنگل های این استان که جزو جنگل های زاگرس شمالی به حساب میآید، در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، توانایی های اکوتوریستی و ارزش های زندگی، دارای اهمیت زیادی است.
نخستین روز هفته منابع طبیعی در تقویم به نام روز «درختکاری» نامگذاری شده است و هر سال رهبر معظم انقلاب شخصا نسبت به غرس نهال اقدام میکنند.
سنت حسنه درختکاری ریشه در فرهنگ دینی و ملی مردمان کشور عزیزمان ایران دارد و در تقویم رسمی ۱۵ اسفند به عنوان «روز درختکاری» نامگذاری شده است. گرامیداشت هفته منابع طبیعی و آبخیزداری از ۱۵ تا ۲۱ اسفند بیش از چهار دهه است با اجرای مراسمهای مختلفی در اقصی نقاط کشور برگزار میشود.