به گزارش روز شنبه خبرنگار اقتصادی ایرنا، بازارهای جهانی نفت این روزها معاملهگران را هر لحظه غافلگیر میکنند و هر روز خبر رکوردشکنی جدید قیمت نفت به گوش میرسد.
قیمت نفت که بعد از کنترل نسبی کرونا در جهان و احتمال افزایش تقاضا برای نفت با روند صعودی همراه شده بود، بعد از همه روسیه به اوکران شتاب بیشتری گرفت.
در حالی که اغلب افراد انتظار داشتند تا اعضای اوپک پلاس در جلسه بیست وششم خود که هفته گذشته(دوم مارس) برگزار کردند، تا حدی توافق کاهش تولید را تعدیل کنند اما اوپک پلاس بر همان روند از پیش تعیین شده در تابستان امسال پافشاری کرد و تنها ۴۰۰ هزار بشکه نفت در ماه آینده میلادی به تولید اعضای آن افزوده خواهد شد.
برخی از کارشناسان مدعی هستند، تعلل اوپک پلاس برای افزایش تولید نفت به دلیل نبود ظرفیت خالی تولید نفت در این کشورها است.
در ۳ سال اخیر به دلیل همهگیری کرونا و کاهش شدید قیمت نفت، سرمایهگذاری لازم در بالادست صنعت نفت جهان انجام نشده و این موضوع نگرانیها را نسبت به تامین نفت مورد نیاز جهان در آینده بیشتر کرده است.
در کنار این عوامل که قیمت قیمت نفت را به همراه داشته، مذاکرات در وین بر سر احیای برجام در جریان است و امیدها به رسیدن به توافق در روزهای آینده و بازگشت حدود ۲ میلیون بشکه نفت بیشتر ایران به بازارهای جهانی، تا حدی قیمت نفت را تضعیف کرده است.
ایران اکنون ذخایر بزرگی از نفت و میعانات گازی را در اختیار دارد که به سرعت میتواند راهی بازار کند و صادرات نفت خود به اروپا را به روزانه ۵۰۰ هزار بشکه در روز برساند. با ورود نفت ایران به بازار، قیمتها تا حد زیادی کنترل خواهد شد.
با توجه به این عوامل، قیمت نفت برنت در معاملات هفتگی ۲۵.۵ درصد افزایش پیدا کرد و از ۹۴ دلار و ۱۲ سنت به ۱۱۸ دلار و ۱۱ سنت در هر بشکه رسید. نفت برنت در هفته گشذته البته تا ۱۸۸ دلار و ۶۰ سنت نیز بالا رفته بود.
نفت شاخص آمریکا نیز ۲۶.۳ درصد بالا رفت و در حالی که هفته گذشته را با قیمت ۹۱ دلار و ۵۹ سنت به پایان برده بود، در پایان معاملات روز جمعه به ۱۱۵ دلار و ۶۸ سنت رسید.
به گزارش ایرنا، این رشد قیمت پس از جدیدترین دور تحریمهای آمریکا علیه بخش پالایش نفت روسیه اتفاق افتاد که نگرانیها نسبت به تحریم شدن صادرات نفت و گاز روسیه در دور آتی تحریمها را برانگیخت. تاکنون واشنگتن صادرات نفت و گاز روسیه را هدف نگرفته، زیرا بایدن نگران تأثیر تحریمها روی بازارهای جهانی نفت و قیمتهای انرژی آمریکاست.
گروه بانکی ANZ استرالیا هدف کوتاهمدت برای قیمت نفت را به ۱۲۵ دلار در هر بشکه افزایش داد و اعلام کرد کمبود عرضه میتواند سبب افزایش بیشتر قیمتها شود.